fredag 12 juni 2009

twilight

Hade nästan helt missat att filmen fanns, även fast jag i ögonvrån sett att den kikat på mig ett antal gånger från filmhyllan.
Twilight var överraskande bra! Och är du som jag, en sucker för vampyrfilmer, ska du se den! Kanske annars också.
Framsidan på DVD:n ser lite B ut, som en tonårsfilm vilken som helst och visst är den kanske främst om och för den målgruppen men vem har inte en inre 17-åring som pockar på uppmärksamhet? Min egna måste erkännas, sedan länge slumrande, skulle inte ha något emot att hoppa upp på vampyr-Edwards rygg och ta en tur bland trätopparna såsom Bella fick göra. Det handlar alltså om omöjlig kärlek (Edward+Bella=sant) och jag tycker det var en riktigt vacker historia, med bara enkla (yes!) "specialeffekter" och skön musik. Vampyrerna förvandlades tack och lov aldrig till några data-animerade monster, de var bara något blekare än de övriga, dödliga.
Stephenie Meyer har skrivit boken som filmen baseras på och Cathrine Hardwicke stod för regin.
Se.

5 kommentarer:

Anonym sa...

har du inte läst böckerna - gör det NU!! Twilight,första boken är såååå mycket bättre än filmen! Men likväl ska jag se New Moon till hösten...;)

Fia sa...

Filmen är bra, men första boken är ännu bättre, har inte hunnit med de resterande tre böckerna ännu :) Men har du lust o tid så läs böckerna med :D

Jen sa...

If you haven't read the books, Jonna, you need to do it. They are sooooo much better than the movie. And the movie was already good:-) I also love vampire movies :-) Can't wait until New Moon comes out.

ingy sa...

Rätt charmig faktiskt, hade dock velat vara 16 när jag såg den - då hade jag varit helt uppslukad. ;)

Ser fram emot Sam Raimi's "Drag me to hell". Bio nästa vecka. Han har inte gjort skräck på 17 år sedan Evil Dead filmerna. ^-^

Ta hand om er!

Anonym sa...

Är mamma till en Twilightdyrkande tonåring och av ren nyfikenhet läste jag alla fyra böckerna och såg filmen. Förstår hennes känslor för Edward....hade jag själv varit 14 hade jag själv varit likadan. Ett tips....läs böckerna. Så mycket bättre än filmen.
Kram till er och en extra kram till Marcus...följde hans blogg innan och är en av många som saknar den.// Susanne