fredag 26 juni 2009

pangprisUndra varför.
Denna "kyckling" ser ju helt livsfarlig ut. Men ok, barn har ofta en rätt bisarr smak vad gäller leksaker och skoj och stackars i så fall de fräldrar vars små väljer denna som kompis. Tänk att vakna till det där mitt i natten eller att bara höra det närhelst på dygnet. Man blir ju galen av mindre.Jag la sen undan den längst bak på hyllan. Anser mig ha gjort mänskligheten en stor tjänst därmed.


Och förresten, finska kraftuttrycket -voi vittu betyder rakt översatt smörfitta (inte smörblomma som Mikael Persbrandt lite skojigt antydde i söndagsparty för någon vecka sen även om jag måste säga att gillar hans tolkning av vittu där), men voi är, förutom det man har på mackan alltså, ett slags kraft- eller klagutrop och just i voi vittu det förstnämnda.
Så nu vet ni det :-D

8 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår verkligen att du la undan kycklingen längst bak på hyllan. Fast ännu bättre hade varit att lägga den bakom hyllan. ;-)Jag höll på att "dö" när den satte igång med sitt oljud. Tänk vad hemskt att vakna mitt i natten av detta oljud!
Du har gjort mänskligheten en stor tjänst, helt rätt, både barn och föräldrar!

Anonym sa...

Va kul, smörfitta. Då följer ju smörkuk direkt därefter. Och tremetersfittan vill väl ha tremeterskuk, ha ha ha, stolta vajande tremetersfittor och tremeterskukar, my god vilket party! Wooohoooow va frigjorda vi är, va befriad jag känner mig. Tycker Linda

Gråa musen sa...

Haha. Skitful o jätte konstig om du frågar mig. Men det lustiga är att mina barn 5 o 7 år gamla kom springande när de hörde och skrattade hysteriskt åt den. Fick spela om massor med gånger. De kan inte få nog. Ja jösses. Vad har man gjort för fel.

Anonym sa...

Vilket fruktansvärt ljud! Åtminstone för föräldrar och små barn. Lite större barn kan säkert ha jättekul med den! Mitt minsta barnbarn fick nån form av papegoja som dansade och lät och den var skitkul tyckte han då, men då var han drygt 7 år, Och naturligtvis tyckte jag att det var kul också, men det var nog mest för att jag såg hur kul killen hade det. Han älsade att skrämma mig också med "eländet", men dansen som den där papegojan utförde var skitrolig, allt ifrån stående till sittande till liggande på både mage och rygg. Allt till passande högljudd musik! Men den här kunde ju skrämma livet ur såväl bebis som förälder!
Bra jobbat Jonna, som gömde undan den!
//Kram Maggan
PS Hoppas ni har bra sommardagar!

Anonym sa...

Ja, fy fan vilken ful och hemsk sak. Bra att du gömde den, men du skulle kanske kastat den i soptunnan direkt!!
Have a nice day!

Helene sa...

Haha oh hjälp vad hemskt! Den kan ju användas som tortyrredskap...

Elin sa...

Haha den ser verkligen helt sjuk ut!

Madde (maddepladder) sa...

Men vilken sjuk leksak...