fredag 26 juni 2009

han vandrar på månen nu

Michael Jackson är död, död, död.
Det känns konstigt. Tomt på något vis. För han bara, trots att det varit så tyst en lång tid, hörde hemma här på jorden där han varit och verkat hela mitt liv och längre ändå. En levande legend ska ju leva.
Hoppas han finner ro och mår bra nu, för min inte helt otippade gissning är att han inte gjorde det under sitt alldeles för korta liv.

Och hans barn? Hur mår de?
Nej fy. Ledsamt är det.

R.I.P

7 kommentarer:

Arvegil sa...

Det är helt hemskt, och jag tror att han fattas hela världen! Hoppas att han visste hur uppskattad han ändå var för sin musik trots allt annat kaos omkring honom de senaste åren.

Sen till något helt annat, köpte en tidning idag "Föräldar & Barn" där du och Marcus och söta Milo var med. Först o främst verkar ni så himla jordnära, underbart! Sen har jag aldrig fattat att ni bor i den stad ni bor. Trodde alltid att ni bodde i sthlm haha, men tji fick jag. Bor själv i Söderköping och pluggar i stan så det kändes ju lite roligt.
Ja, jag var bara tvungen att berätta. R.I.P MJ!

Helene sa...

Håller med dig Jonna, känns konstigt att han bara försvann så där. Sitter just nu och lyssnar på ett hyllningsprogram. Han var aldrig någon idol för mig, men man har ju växt upp med hans musik.

Anonym sa...

Visst känns det tomt och faktiskt nästan overkligt att han inte finns längre. Även min otippade gissning är att han inte mådde bra i livet. Jag läste också Marcus text på fotbollsbloggen, där han också skriver om MJ:s sorgliga liv, att han måste ha levt och mått som en skugga av sig själv, av myten Jackson. För att citera Marcus slutord om Jackson: ”Hade någon försökt begripa att hans hjärta var en skugga det också. hade han kanske kunnat räddas till ett mer ordinärt, och längre, liv.”
Men tyvärr – den Levande legenden lever inte längre! Och jag hoppas precis som Du och säkert många fler med oss, att han finner ro och mår bra nu och att han nu kanske vandrar på månen! Och självklart går tankarna till hans barn, som ju inte är så stora än. Dom mår säkerligen jättedåligt just nu. Om allt man läst stämmer så har dom ju inte heller haft någon som helst form av ”mamma-kontakt” under sin uppväxt.
Nej, fy vad ledsamt och tragiskt!
Tack för dom fina orden om Michael Jackson från både dej och Marcus! // Kram till er båda från Maggan (och en kram till Milo också)

Anonym sa...

Tycker det är så oerhört sorgligt och hoppas verkligen han vilar i frid. Han var störst. Verkligen.

Anonym sa...

Men Gud, nu när han är död så bara alla höjer honom till skyarna o glömmer helt bort vilken pedofil han var! Visst, han hade inget lätt liv, men det finns alltid en tragisk historia bakom varje pedofil, ofta har de varit utsatta själva osv, men faktum kvarstår - tänk på alla de barn han utnyttjat, o sedan köpt sig fri från straff genom ekonomiska uppgörelser m föräldrarna. Det gör mig illamående.

Fia sa...

Ärlig talat hörrni! Hade inte han haft så mkt pengar hade han blivit ihjälslagen på kåken för länge sedan. Han må ha varit kungen av pop, men han har antagligen förstört livet för ett antal småpojkar.

Anette sa...

Och hur säkra kan vi vara på att han verkligen var pedofil och inte bara en rik kändis som folk försökte utnyttja för att få pengar? Visst, det låter skumt med en 40-åring som helst leker på nöjesfält med tio-åringar, men så fick han ju aldrig vara barn själv, och växte antagligen aldrig upp riktigt heller pga detta.

Han var ingen stor idol för mig och var han verkligen pedofil (eller pederast som det egentligen heter när män är sexuellt intresserade av pojkar. Pedofil är när vuxna är sexuellt intresserade av barn, helt oavsett kön. Om vi nu ska märka ord...) så är han värd allt förakt. Men som du skrev, Jonna, han liksom alltid funnits där och jag tycker om många av hans låtar. Som artist var han ju lysande, synd bara att han var så trasig som människa.

Kramar/Anette