tisdag 2 juni 2009

ungdomen slut?

Ännu en underbar dag är slut. Snart.
Marcus är äntligen hemma och Milo så glad över att åter få ligga på pappas axel. Båda killarna sover nu. Att den lilla gör det är ju så klart bara bra även om jag redan saknar honom (galet, galet) men den stora hade jag gärna vela ha uppe ett tag till med mig. Fast han är trött efter tuffa dagar. Vem är inte det förresten? Jag är bara för dum för att fatta, he he. Tänker hursom sitta uppe ett litet tag till. Njuta av min sista kväll som 32. Sen blir jag plötsligt väldigt gammal och har kortare bit till 35 än till 30 och är alltså plötsligt läskigt nära 40. Men 40 är det nya 30 kommer jag sedan på, andas lugnare och inser att jag ju då bara blir, ja knappt 25. Vilket är helt ok.
*******************************
Natten till idag sov min älskling hela vägen till halv sex, då det var dags för mat. Sen ville han inte sova mer, något jag var rätt så pigg på. Men det är ju inte längre upp till mig att ha åsikt i den saken utan snällt anpassa mig efter bossen.
I eftermiddags var vi till öppna förskolan igen med tjejerna och som vanligt var det superskoj med sång och lek. Sådär jätteaktiv är han ju inte än men bara att få titta på det andra barnen gör hans dag. Efteråt blir han trött och sedan glad, liksom mamma.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, så är då den här dagen också slut! Här var ganska härligt på förmiddagen, men sedan hällregn och näst intill stormvindar på utsidan!
Härligt att du fått hem Marcus och att Milo uppskattar att få vila mot pappas axel.
Milo verkar ha funnit sin vaken-sov-rytm och det är ju skönt för er båda. Att Marcus kan vara trött efter några tuffa dagar är väl också förståeligt, lika förståeligt som att du gärna haft honom i vaket tillstånd bara för dej en stund! Men den stunden för er två kommer nog i morgon när Milo somnat! Förstår att du nu ikväll njuter din tillvaro som 32-åring och att du i morgon då fyller 33! STORT GRATTIS på din 33-årsdag! Men vet du, Jonna, jag är betydligt äldre än du, men blir aldrig äldre än 17! 33 år är en härlig ålder, och alla år framöver är lika härliga, varje år på sitt sätt! UNGDOMEN ÄR INTE SLUT, det är den egna känslan som avgör ungdom eller inte ungdom! För en hel evighet sedan tyckte jag, när jag var på min kusins 30-årsdag att hon var hur gammal som helst! Nu är jag själv mer än dubbelt så gammal och tycker ändå inte jag är gammal! Mitt äldsta barnbarn tar studenten på fredag och han kommer hit och diskuterar ”sina livsproblem” med sin gamla farmor, precis som om jag vore en jämnårig, det känns enormt att få dela en 18-19-årings tankar på samma ”nivå”. Jag är så glad att mina barnbarn inte ser mig som en gammal tant som inget begriper utan tvärt om, dom kommer till mig med sina problem och funderingar och vi diskuterar oss fram till något som dom är nöjda med och ser som vettigt i tillvaron.
Härligt att Milo sov så länge i morse, du ska se att allt är på G att rätta upp sig till det bästa för hela familjen. Låt Milo få vara boss ett tag till, men sen måste ni ställa irav på honom, så att Marcus och du får den tid ni behöver för varandra!
Kul att höra om öppna förskolan, fanns inte på den tid mina barn var små, men jag uppskattar att den finns idag och när Milo blir större lär han sig att uppskatta den i allt större utsträckning.
Ha det gott och var rädda om er! Kram Maggan!

Kikki Liljeblad sa...

Grattis i förskott!
Går du hemgården? eller strömmen heter det väl nu för tiden. Var där när dottern var bebis. Jättebra öppen förskola.

Anonym sa...

Va fina ni är!