måndag 29 juni 2009

hemma i stan

Inget höjdarställe att vara på direkt, mitt i stan, när temperaturen nästintill nuddar vid 30 grader, men här är vi alltså igen. Skönt ändå att vara hemma, eller i alla fall hos Marcus och katterna som vi saknat järnet mitt i alla skojigheter däruppe hos mumma och muffa. Spännande ny upplevelse var det också att bila själv med kärleken från Stockholm dit vi fick sällskap av min pappa. Det gick bra, för fram kom vi ju!

Nu undrar jag, vad ska man ta sig till när sommaren (äntligen) är här och man bor med bebis mitt i en smet och inte vet var sjöarna finns? För visst finns det väl vatten här nånstans? Har hört nåt om det och vatten vill man gärna se och känna när det är så här. Underbart.

Nu håller Marcus på att lägga den lille. Går väl sådär. Jag försöker stå emot rycken om att gå upp och fixa det själv, för det är pappas tur ikväll. Killen är trött, men inte somnar han så länge papps tar honom på husesyn från rum till rum. Nåväl, det går säkert bra tids nog.
Välj tillit.

14 kommentarer:

Anonym sa...

haha, jag känner igen det där. Med husesyn som nattningsmetod. Upprätt position i pappas famn. Funkar sådär. Men ibland får man backa och låta honom hitta sin egna metod. Så småningom hittar dom nog rätt dom också =)
Visst finns det vatten även i Norrköping. Sörsjön är populär, men brukar rätt ofta vara smockad av folk. Ute i Åby finns några fina guldkorn. Minns inte deras namn men kika på kartan så hittar du nog rätt.

Emelie sa...

Tror du kan åka 113 ut till navestad, till ändhållplats och sen gå en bit - där finns en sjö som jag glömt vad den heter, men mina vänner brukar bada där och det finns en badplats. Annars tror jag man behöver bil till många platser. Shiren finns det en sjö som heter utanför Östra Ryd, det är en bra sjö. Annars har jag dåligt med koll på nkpgs badplatser.

Anonym sa...

Nä mitt i stan och 30 gr varmt är inte någon höjdare! Men det måste ju finnas nån sjö eller badplats i närheten. Vatten finns det ju, men sen måste det ju vara badmöjligheter också, du får kolla på nätet (kommunens hemsida kanske?). Men å andra sidan är hemma ändå hemma, trots att det brukar vara himla kul hos mor- eller farföräldrarna. Och dom skämmer ju inte bort sina barnbarn inte ;-) Och att vara hemma hos Marcus och katterna uppväger allt läser jag ju in i det du skriver!
Det är väl klart att pappa tar lilleman och går husesyn, nu när dom inte varit tillsammans på någon eller några dagar, hoppas och tror att Milo somnar så småningom med pappas insats. Du gör rätt som väljer tillit till det!
Å du, du är en tuffing som kört själv med Milo från Stockholm!
Kram till alla! //Maggan

Anna sa...

Visst finns det bad i den här stan. Inget är ju jättenära. Det som är närmast för er är ju badhusets utomhusbassäng, men det kanske inte är så kul. Kolla in den här länken så kanske du får några tips. http://www.norrkoping.se/kultur-fritid/bad/
Ågelsjön och Sörsjön är ju barnvänligt.
Idag utforskade vi Dalbystrand. Det var också väldigt trevligt.

Nästan alla bad ligger så att man behöver bil tyvärr.

Till Lindöbadet kan man ta sig med buss, men senast jag var där så var det badet fyllt med gåsbajs och annan sörja. Inget så trevligt.

Hoppas du får några tips.

Anna sa...

Tips är att titta på turistbyrån, antingen på nätet eller helt enkelt gå till turisbyrån i Norrköping. Där kan du säkerligen få tips om bra badvatten och annat som ligger i närheten av stan.
Det här hittade jag när jag tittade lite:
http://www.upplev.norrkoping.se/Sk%E4rg%E5rd%5F2__1053.html

Anna-K sa...

Pappa Marcus famn är nog underbar för lillen - men det är ju så varmt nu - han somnar fram på kvällen när det blir lite svalare.Lycka till!

Linuxtjej sa...

Tja, orkar du åka en bit finns det fina badplatser i Motala (Varamon), Mjölby(Skogssjön), eller Tranås(Hätte/Sommen)...

Camilla sa...

Nämen, jisses! Åk inte till Gransjön (Navestad). Trevligare ställen finns ju. I Kolmårdsskogarna finns mängder av trevliga sjöar och så finns ju Bråviken också :) Om du vill vara kvar i stan måste ju Aborreberg ändå vara trevligast. Säg till om du behöver en guide i form av annan mamma med 5-månaders :)

Anonym sa...

kolla in hitta.se, där finns samtliga badplatser utmärkta. fråga mig dock inte vilken som är bäst!

Lena sa...

Vatten måste det väl finnas massor i Norrköping!? Min son ska i varje fall försöka kvala in till vm i e-jolle där nästa sommar, och det blir ju svårt annars... ;-)

Anonym sa...

Usch, vad jobbigt att vara i stan när det är så här varmt! När det gäller badsjöar så finns det två jättefina i Åby, Glottern och Ågelsjön. Glotterns Gransjönäs är barnvänligt men båda sjöarna ligger lite illa till om ni inte har bil. Himmelstalundsbadet finns ju annars men jag har lite dålig koll på kvaliteten där. Ensjön heter den sjön som Emelie tipsade om med buss 113. Sörsjön och Näknen är också barnvänliga men kräver också bil. Jag instämmer i övriga tips om att titta på kommunens hemsida. Lycka till! /Titti

Anonym sa...

Badhuset finns ju. Faktiskt riktigt mysigt på gräset dessa dagar. annars kan man åka buss till Skarsäterbadet/Tingsbröten i Svärtinge till exempel. Helt ok.

Ok du, stå emot den där viljan att ta över, vi kör varannan kvällläggning. Då vet barnen att det funkar med både mamma och pappa och att man gör på olika sätt. Och så får man ledigt varannan kväll, ta en promenad och andas sommarkväll!
kram från malin

Annika M sa...

Bil måste man nog helst ha, annars tar det sin tid att ta sig till en badplats. Vi badar med barnen i Lillsjön i Jursla, trist för vuxna, men bra för barn. Sörsjön är också barnvänligt men alldeles för mycket folk. Lilla Älgsjön i Kolmårdsskogarna, Klarsjön vid Söderköping, vid Åby, i Skärblacka finns också bad. Vi har en favorit en bit från Stavsjö (även I Stavsjö kan man bada). Bäst är så klart vättern med lååånga stränder utanför Vadstena och vid Motala. Men dit är långt att åka.

Himmelstalundsbadet är gratis, men mycket folk. Finns en liten bassäng för minisar, men din min är kanske lite för liten. Centralbadet är också ok, men inte gratis.

Själv tycker jag det är konstigt att ha flyttat till en kuststad där man inte badar i havet så gärna!

Madde (maddepladder) sa...

Tillgång till bil som sagt... Men min favorit är Sörsjön. När man kommer ner till badvattnet så kan man gå så långt bort man kan på höger sida av vattnet så kommer man bort till en öppen gräsyta där det inte brukar ligga lika mycket folk. Finns även lite träd där om man vill ha skugga stundvis.

Frågar man i kiosken var toaletten finns så visar dom stigen upp till campingens reception och det är det som är avgörande för mig, oslagbart med tillgång till riktig vattentoa vid badet!