onsdag 10 juni 2009

grannsämja

Mätt är jag och så nöjd. Det blev utsökt köttfärspaj till lunch med godaste kakan till efterrätt. Tusen tack A-K!
Milo sover nu efter lekstund med sötaste Signe. Eller hans lek är väl något begränsad fortfarande men bara att vistas i samma rum som en annan liten minimänniska verkar vara höjden av skoj och tar tydligen väldigt på de små krafterna.
Tänk vilka trevliga och fantastiska människor som bor i samma hus som vi. Hade inte grannmammorna knackat på då för ett par månader sen hade jag aldrig upptäckt det. Knepigt egentligen, man delar ytterdörr men vet inte alls med vem. Och hur ska man få reda på det om man hellre fegt väntar några extra minuter i hallen när man hör andra i trapphuset än att "riskera" ett möte. Vad är det man är (har varit) rädd för?

I eftermiddag ska vi kolla på en lägenhet ett stenkast bort. En köpes. Med de tre B:na. Balkong, badkar och bastu, men inte nödvändigtvis i den ordningen.

6 kommentarer:

Ewa Ä sa...

Ja, tänk vad lustiga vi svenskar är. Minns när jag bodde på en gata med massor av barn och vuxna...om mor eller far satt på trappen och drack kaffe som mom det alltid nån på besök av grannarna.Nu vet man knappt vem grannen är, folk kan ligga döda lång tid innan någon misstänker dödsfall...tragiskt. så var rädd om dina grannar.

Anonym sa...

Ni verkar ha trevliga grannar. Och det här med att bjuda varandra på liten lunch är ju ett trevligt initiativ. Men visst är det märkligt att man många gånger "väntar ut" dom man hör i trappan hellre än att man går ut och säger hej osv! Knepigt, men sant.
Vad spännande att kolla på lägenhet, väntar på en rapport senare på hur den var och vad ni tyckte.
Här har vädret faktiskt varit ganska hyfsat idag, ända fram till nu. Men nu tornar blåsvarta moln upp sig runt omkring och det har börjat småblåsa lite. Är väl regn och kyligare väder på G kan jag tänka. Trist, men huvudsaken är ju att vi har solsken på insidan! //Maggan

Ditte sa...

Så spännande att titta på lägenhet! Ser fram emot rapport om hur det var.

Anonym sa...

Ett lycka till, till Marcus med hopp att han ska få nytt utrymme att ta hand om sitt hjärta och sin familj.
Fridens,
/Alexandra

Anonym sa...

Jag förstår att du är glad att ha goda grannar!Speciellt när du bor granne med A-K.Hon är världens bästa vän!!
/Anna (kram på dig A-K!;-D)

Schäfer sa...

Haha, mina tre B:n är - Balkong, Badkar och Braskamin :-)

Trevligt med grannar att umgås
med, så det verkar dummt att flytta ;-)