tisdag 14 september 2010

förskoledags på riktigt

Först till det roliga.
Idag var första dagen på Milos inskolning på förskolan och såklart var vi där hela familjen. Tiden flöt på mycket bra och killen hade så kul när han utforskade den nya miljön med leksaker och lera. Det kommer nog inte bli jobbigt alls om några dagar när det väl blir till att lämna honom där bland personal och kompisar. För honom i alla fall. Jag lär nog tycka annorlunda, fast bara en kort period, och inte så att det blir jobbigt -jobbigt, tycker ju det är kanon med möjligheten att ha storebror på ett tryggt och kul ställe några timmar per dag medan jag är med lillasyster och pappa också jobbar, men ändå. Han är ju min bebis fortfarande fastän så stor och jag blev nästan tårögd av kärlek och stolthet när jag idag fick se hur han bekantade sig med omgivningarna och pladdrade på med sin egen "fröken". Det viktigaste är att Milo trivs och har skoj och det lär han ha, vårt lilla sociala monster.
Imorgon är det dags igen. Klockan nio är vi där och stannar två timmar. Kul kul.

13 kommentarer:

Miiias sa...

Sötnosen!
Men visst är det med blandade känslor man lämnar dom ifrån sig, hur bra och nyttigt det än må vara så är det ju inte lätt att släppa den totala kontrollen man byggt upp runt dom.
Hoppas att både ni och Milo kommer att trivas kanon med förskolan.

Kramar

Birgitta+Nyfikne Herrn sa...

En stor dag för en"stor" liten man! Han kommer att trivas, som fisken i vattnet. Du kommer att känna det också.
Kramar, hela familjen! Speciellt till förskolekillen

Maria sa...

Ja, vi börjar förskola på måndag. Det känns konstigt att min lilla bebis har blivit så stor.

Vi har varit på besök på förskolan och han gillar det. Precis som du bleva jag också alldeles trårögd när han knallade omkring där och bekantade sig med alla nya saker.

Hoppas allt går bra med inskolningen.

Kram

Anonym sa...

Först till det roliga? Vad är det tråkiga då?

Anonym sa...

Han kommer att trivas då det inte blir för många timmar . Ibland kommer du/ni få höra att det har"fröken" sagt . Milo är liten o måste har en lillasyster som han kommer att gilla mycket då de kan leka. Nu förstår han ju inte varför "det" tar så mycket plats, ,.men det ordnar sig om gracerna fördelas. Ingen skillnad mellan ex. katter egentligen.. Tog hem en sötis som alla beundrade... Den andra katten blev förbannad rent ut sagt o tafsade till lillfjanten,larva dig inte sen blev de bästa vänner. Krama Milo-go bästa killen

Maria sa...

Hej! Hamnade i din blogg av en slump och gillar den massor! Spännande med förskola! :D Ha en fin dag!

Christina sa...

Han kommer få det så skoj och nu är han stor den lille Prinsen.
Min minste åkte iväg till sin första praktik på Varbergs kurhotell i måndags och då förstod man att han börjar bli stor.
Kramar Christina och Taxmaffian

Helem sa...

Vad koncentrerad han ser ut! Många nya intryck - spännande!

Jessica - bymom.se sa...

Den där tröjan han har på sig är ju alldeles bedårande!

Gråa musen sa...

Hoppas ni fick en riktig fin dag som smakar mera. Cyberkramis

mrsjones sa...

Tyckte det var urjobbigt att lämna Guila första gången..hon grät de två första gångerna, men nu älskar hon det!! De 15h är så bra för henne och hon lär sig massa bra nya saker varje dag! Hoppas det går lika lätt och smidigt för er lille Milo!nu vill hon gå till dagis på lördagar också..;) Det är ett bra betyg.

kramar!

Anonym sa...

Vad roligt :)
Och kul för mej som förskolepersonal att läsa !

Anonym sa...

Oh vad söt han är den lille storebrorsan! Och mysig tröja han har!
Kul med föreskolepremiären och jag är övertygad om att han kommer att stortrivas där. Visst kan det bli en och annan dag då han hellre vill stanna hemma, men vem vill inte det?
Hoppas på en jättebra fortsättning på inskolningen.
Kram Maggan1