tisdag 21 september 2010

så där ja

Har nu åter landat i den Norrköpingska myllan efter en mycket mycket hektisk men helt fantastisk helg i Gävle där mellanbror min äntligen fick sin vackra Cecilia och hon honom. Brölloppet var så fint och inte ett öga förblev torrt. Efterföljande festen var supertrevlig den med och även om jag hade två (Milo fick hämtas på kvällen från barnvakten då han somnat och vaknat mycket ledsen) små att hålla koll på så blev inte partajandet lidande. Det var ju inte direkt ont om famnar med hela tjocka släkten där när avlastning önskades och då Marcus fick rusa i taxi mot Arlanda (och Italien efterföljande morgon) vid åtta, var det mycket tacksamt. Det roligaste var att se hur Milo minglade när han väl anlänt och festen på riktigt kommit igång. Festprissen alltså, som han charmade tjejerna! Jag hann knappt vända mig om innan han stuckit iväg med ett nytt fruntimmer. Hittade honom på dansgolvet, vid baren snaskandes salta pinnar, på biljardbordet eller i någon av sofforna, alltid glatt tjutande med en överlycklig tjej vid sin sida. Både såna han träffat tidigare men också helt nya bekantskaper. Flirtisen.
Det har verkligen varit kanon allting och jag är glad att vi också fick träffa så mycket familj från Finland!
Men nu är vi hemma och brudparet på sin bröllopsresa. Ordningen och livet återställt således. Vi kom imorse från Stockholm dit vi åkte igår med min pappa. Marcus skulle ju jobba där igårkväll efter Italientrippen så vi fick snällt kliva upp ennen sian pieremää och rusa till tåget så Milo hann till dagis och inskolningen.
Ennen sian pieremää förresten. Man säger så i Finland (i alla fall min släkt) när man går upp eller gör något mycket tidigt, det betyder att man man gör det innan grisen fiser, för det gör den antar jag mycket tidigt på morgontimmarna. Ha ha. Roligt.
Nu ska jag ladda ner bilder från kameran. Kanske bjuder jag er på några sen.

6 kommentarer:

Mirja sa...

det uttrycket har jag aldrig hört, jag har också släkten från finland :)

Anonym sa...

Kul att höra att bröllop och helg varit trevliga. Kan riktigt se Milo framför mig minglandes bland gästerna! En underbar liten kille verkar det som på allt du berättar.
När jag måste upp jättetidigt för att göra något så säger jag att jag ska "upp i svin-ottan", det är ett uttryck från den del av Sverige där jag bor, men det kanske är samma på fler platser.
Väntar med spänning på några fina bilder från helgen och bröllopet om du känner för att lägga ut några och hinner och orkar naturligtvis.
Kram till er från Maggan1

Sofie sa...

Du (ni) har två otroligt söta barn!! Milo är precis som du säger ett riktigt lite charmtroll och inte det minsta blyg!!! Vårt lilla busande vid biljardbordet var en trevlig liten stund!!! =)
Det är härligt att stöta på sådana sociala små herrar och jag både ser och hör hans skratt inom mig fortfarande..häärligt!!

Hälsningar fruntimmret vid rosor och biljardbord ;0) (och vatten ;)

Helene sa...

Hahahaa "innan grisen fiser", underbart! :-D

mappa sa...

Som barn hörde jag uttrycket "innan Fan har fått på sig skorna"!

Christina sa...

Vilken liten flörtis!
Min äldsta son Anders var 3 år när vi var på Liseberg. Han pratade flytande när han v ar 2 år. Han går fram till en tjej (20 års åldern) och frågar om hon har pojkvän.
Idag är han 25 år och tjejtjusare ännu.
kram Christina och Taxmaffian