onsdag 29 september 2010

datorkrasch och annat

Det gick bra hos sjukgymnasten idag, men fortsatt träning är det som gäller och mycket magläge för att sedan komma tillbaka om tre veckor igen och se om det blivit än lite bättre.
Milos dagisdag hade gått suveränt idag och han har varit så glad nu på kvällen och byggt torn av sina pappersklossar.
Finaste killen sover nu och liksom Leea (testar det som tilltalsnamn nu). Ett tag till får hon sova innan det är dags för kvällsmål med ersättning och amning. Hoppas köra en favorit i repris i natt. Skulle verkligen behöva det känner jag.

Jag har ett datordilemma och tar gärna emot råd hur göra.
Mina USB-portar verkar ha självdött. Alla tre. Kan varken ansluta mus, kamera eller annat och det som just nu är mest trist är fotobristen. Har tex ett par goda recept på lager men kan inte få ner bilderna på läckerheterna vilket ju är halva grejen enligt mig. Samtidigt blir jag lite rädd att hela datorn håller på att kola vippen för däri finns tex massor av  nya foton jag inte kan få ner på USB-minne eller extern hårddisk just för anslutningsproblemet. Jag menar, det är inte lammkött vi snackar om, laptopen har ett antal år på nacken och datorer är ju numera lite av färskvara som det känns. Men ändå tror man inte (vill inte tro) att ens egen ska bara sluta fungera sådär. Hoppas det är åtgärdbart, så vet Du vad jag kan göra, snälla hjälp! Pliiis.

Nu ska jag blanda ersättning.

14 kommentarer:

A sa...

Om du har brännare på datorn så bränn en dvd med bilder innan du gör nått annat! Om det inte går kanske du kan ladda upp bilder på internet nånstans, exempelvis på ditt mailkonto.
Hoppas att det löser sig!

Lena sa...

Ladda upp allt på www.mozy.com. kostar bara 35 kr i månaden. Det är guld. Använder det själv.

Anonym sa...

Kan du inte lägga över bilder på CD eller DVD? Trist om datorn skulle krascha och du förlorar bilderna.

Är ingen expert på datorer, men jag är livrädd för att förlora mina bilder så jag gör ofta back-up iallafall.
Lycka till!
/Soffi

Ina sa...

Jag hade också problem med någon av mina usb-port men fick ordning på dem genom att avinstallera och ominstallera. Kanske har du någon omkring dig som kan hjälpa dig? Under enhetshanteraren kan du hitta dina usb-portar, se om något är tokigt, och uppdatera drivrutiner. Där brukar det vara bra att börja.

Bilderna du vill ha ut ur datorn, du kan inte bränna dem på en skiva?

Anonym sa...

Angående datorn.Ladda hem malwarebytes (gratis)uppdatera samt koppla från internet och scanna igenom hela datorn.Om ingenting hittas så använd systemåterställningen och återställ datorn några dagar tillbaka.Lycka till.

Millis sa...

Heej Jonna!
Bränn ner alla foton på skivor så vet du att du har dem sparade!
kram Millis

AnnaUlrika sa...

Om du har en del bilder som endast finns på datorn ska du se till att spara dem nånstans på nätet för säkerhets skull ifall datorn pajar. Typ en fotoframkallningssida eller nåt. Själva datorproblemet kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

Anonym sa...

ladda upp alla bilder du vill ha kvar i ett nytt fotoalbum på facebook. glöm inte sätta sekretess så bara du kan se bilderna. inget är så viktigt som bilder. gör det nu på en gång. kan vara försent sen.

Anonym sa...

USB-portarna: försök installera om drivrutinerna.

Leea: Neeej, Mimmi var det ju, Milo och Mimmi:))

Anonym sa...

Småbarnstiden är så jäkla tuff med spring hitochdit,fullt upp med allt,stor glädje och förtvivlad sorg.En vansinnig tid då 2 sekunder från uppsökande av akutpsyk och otrolig vansinnig lycka vandrar hand i hand.Det är sannerligen jävligt tufft att vara ensam-morsa (jag vet som ensam utan släkt) men faktiskt lite lättare om man inte har en vuxen att reta sig på.Jag retar mig på alla dessa handfallna vuxna kvinnor som gnäller på sina män och är så jävla rädda att klara av allt på egen hand ? Är karlen för jävlig så sparka ut honom.Vill han vara Pappa så stödj honom i det.Klart att du fixar en liten babys,el.två till ?Skärpning för fan tycker Lisa

Anonym sa...

Jag vet inte vad du kan göra åt problemet med USB-portarna, men om du har bilder som just nu bara finns i datorn kanske du kan föra över dem på CD?

Anonym sa...

Hej, berätta gärna hur det går med akupunkturen. Vi har en 6 veckors liten tjej som tyvärr har fått kolik och vi har precis börjat med akupunktur, bara hunnit gå en gång. Hoppas, hoppas, hoppas att det ska fungera men känner mig samtidigt skeptisk.
Lycka till för er lilla tjej.

Hälsningar Sofia

Anonym sa...

Skönt att det gick bra hos sjukgymnasten och att det gick jättebra med Milo på dagis! Hoppas det gick bra natten till idag och att du fick sova lite.
Det här med din dator och USB-portarna vet jag inte riktigt hur du ska tackla, men jag hoppas verkligen att det löste sig för dig. Vore ju inte kul om datorn pajjat, men det är säkert något enkelt, kanske bara var att starta om pga att det hängt sig nånstans på vägen.
//Maggan1

Catarina sa...

Det finns ju webbaserade lagringsmöjligheter man kan utnyttja. Till dina bilder menar jag. Det vore ju rent av katastof om alla ens bilder försvann. Vi trodde vi var säkra när vi sparat dom på en extern hårddisk. ICKE. Tydligen så kan även dom få virus och vår fick det. Där fanns alla bilder på vår son, från förlossning och ett år framåt.
Lyckligtvis lyckades några datorgudar rädda bilderna. Dock till en äckligt hög kostnad. så se till att backa upp riktigt ordentligt nu. Ifall att datorn ger upp fullständigt.