måndag 6 september 2010

ha ha, fantastiskt

Sa halvt på skämt till en kompis igår som med glimten i ögat kommenterade den fina "dopklänningen" att det skulle bli kul att se hur många som sätter en skorpbit i halsen och börjar härja om dålig smak och annat, och visst verkar det ha varit ett antal smulor som fastnat på tvåren för rätt vad det är så är vi som föräldrar sorgliga, patetiska och lite annat (jag väljer att inte skriva) som "tvångsdöper" vår dotter i det fulaste som någon har sett.
Roligt ju.
Nästan.

Nu är det så att det där är en sovpåse. En som vi fick i present till Milo. Tycker verkligen vår dotter passar utmärkt i den även om den är rätt grotesk på sitt sätt men samtidigt charmig på ett annat. Ett fotbollsplan liksom, genialiskt :-D
Fast på riktigt.
Ni argbiggor, ödsla ingen energi på att börja hata och döma ut för ett tygstyckes skull. Det är sorgligt. Riktigt ledsamt faktiskt.
Och även om den där gröna varianten hade varit vårt val av klänning, varför hade det inte fått vara precis det, vårt val? Smaken är ju som baken men bara för att den är delad måste man väl inte skita på precis allt som man inte råkar hålla med om.Den här fina som min mamma stickat, blev Milo döpt i och den är tänkt att bäras även av vår nya lilla älskling.
Hoppas den faller er i smaken ;-)

23 kommentarer:

Catarina sa...

Sov påsen är ju helskön.
Jag hade älskat den som dopklänning.
Det hade vart något.
Underbart.

Ann Jolby Solander sa...

Men jissus fattar folk inte humorn i den snygga gröna blåsan ?

Om ni så ville döpa henne i en potatissäck så var det väl upp till er eller ?
Shit folk är märkliga:)

Orchid sa...

Jag har följt er en tid och kan bara gratulera till era fina barn!

Min tanke var när jag såg den gröna klänningen med fotbollsplanen var: "Litet häftigt, faktiskt"! "Varför inte?"
Varför ska man jämt göra som andra tycker! Ni ska följa er vilja och vara som ni är! Ni har ju en "vanlig" dopklänning också! Ingen är fel, bara ovanligt!
Jag önskar er alla lycka med era små barn, även dom i himlen!
Ingegerd
Änglamormor

Anonym sa...

Så underbart v a c k e r dopklänning! Din mamma är ett verkligt proffs på att sticka, hälsa henne det:). Håller med om att det är trist att vissa sitter vid datorn beredd att hugga så fort det inte faller dem i smaken. / Monika M

Lilla jag sa...

Oj oj vad sura människor kan bli över val av dopklänning, och ifrågasätta varför man döper. Det ska väl folk skita i. Vi har alla vår mening och tanke bakom våra handlingar, måste allt följa strömmen.
Kram

Anonym sa...

Jag förstår inte varför du Jonna ids lägga ner så mycket tid och göra inlägg om sura kommentarer du får titt som tätt. Varför inte bara strunta i dem?

Känns som att du väljer att lägga energi på dessa i stället för att tex kanske svara de trevliga läsarna som ibland ställer frågor, blanda annat om vad du tycker om den nyinköpta barnvagnen till dina barn, bara för att nämna en fråga.
Har sett att du då och då få artiga frågor men dessa besvarar du nästintill aldrig.

Och vad gäller "skämtet" om dopklänningen så förstod jag och trodde även många med mig förstod att det var ett "skämt". Även om det inte var särskilt roligt.

Fröken Ellinor sa...

Hahahaa fantastiskt kul, vi har nämligen fått något liknande av vänner fast med Milan-tryck och jag såg direkt var det var.

Förvisso är italienarna fotbollsgalna, men inte SÅ mycket. :-D

Anonym sa...

Jag väntade bara på att folk skulle gå i taket. Folk förstår inte ironi. De har ingen humor, tyvärr. Som min gamla chef sa "Folk är inte så dumma som man tror, de är dummare".
Kram och hoppas ni mår bra hela familjen

Lisa sa...

Där fick ni alla tjuriga tyckmycken. Hahaha!!!

Miiias sa...

Avundsjuka bittra människor får vi tampas med ibland på våra bloggar, att folk bara orkar bry sig är helt fantastiskt. Man undrar hur deras vardag ser ut... Jag med två tvillingar på 11 år och en liten prins på 7 mån hinner inte ens fundera över var mina närmsta sysslar med!
Mycket bra svar av dig tycker jag ialla fall, söt sovpåse och himmelskt fin dopklänning!!!
Kramar

Anonym sa...

Jag blir lika förvånad varje gång jag läser dess löjliga inlägg, finns det så dumma människor som tror att ni skulle ha den gröna som dopklänning. Även jag som är Mormor förstod ju att det var en sovpåse, och Roma Herregud tror halva skaran att hon skulle heta det. Jag slutar aldrig att förvånas över dumma inlägg, jag tycker att du är häftig som går in och gör sådana inlägg som folk förvånas över och nästan går i däck för. Hurra för dig.

Anonym sa...

Haha ja det var ju skojsigt,tyckte den gröna såg ut som en sovpåse men kommenterade den som tuff,för man kan väl ha på sitt barn vad man vill och är man fotbollsfantast så var det väl inget konstigt val ;)

Anonym sa...

Den var jättefin!!! Lycka till. Ami

Anonym sa...

Haha, ja jisses! Man får ju faktiskt bestämma hur man själv vill ha det. Om jag får en flicka så skulle jag vilja döpa henne i söta Emy Little kläder, sån där kråka och häradsdräkt från Dalarna.
/Carina

Anonym sa...

Jag tänker inte ödsla någon energi på argbiggornas kommentarer och inte på de kommentarer som fördömer val av i det här fallet sovpåse eller varför inte dopklänning. Var och en gör som den vill och tycker! Varför ska allt vara så konventionellt? Har man inget att reta sig på så kanske man kan titta i sina egna hörnor och vrår, där kanske finns något viktigare att ta itu med!
(Nu får jag skit igen, men jag tar det med ro).
Det jag verkligen tänker applådera (hänvisning till kommentar i förra inlägget) är den fantastiska dopklänningen som din mamma stickat Jonna, hon är ju helt fantastisk och klänningen är toppenfin! Lilltösen kommer att bli ännu mer som en prinsessa i den.
Kramar från Maggan1 till dej och familjen!

Christina sa...

Tänk om folk kunde lägga ner sin tid på nåt vettigt.
Här hemma älskar vi den och mannen har redan planer att ha en sån till sitt blivande barnbarn (om det blir nåt).
Så vacker den är och en sån får jag väl göra till våra......
kram Christina och Taxmaffian

Anonym sa...

Instämmer med föregående. Gillade verkligen den där gröna sovpåsen, det hade varit superskoj ju. Varför måste alla vara likadana?

Gråa musen sa...

Hahaha. Folk är inte kloka :-) Men asså... Det är ju upp till er vad lillan ska ha på sig. Men rätt kul att så många hugger på en sådan liten oskyldig krok :-) Själv har jag en tjej som älskar rosa och det får man höra jämt och samt att man är ett mähä som faller för indoktrinering i tjejfärger. Ingen bryr sig om att notera att lillebror har rött som älsklingsfärg men det är väl mer rumsrent kan tänkas. Jag skiter i vilket och gör som det funkar för oss.

annapanna sa...

Hahaha, är folk verkligen så tröga :)!!! Jisses...

Anonym sa...

Fast ibland känns det som om du ber om såna kommentarer, som du sen själv kan sitta och hånle åt?

Ann sa...

Den är mycket vacker den riktiga dopklänningen men hade ni, som du så rätt påperar, valt att döpa er vackra dotter i den gröna "roliga" påsen så hade det också varit ok. Hade dock varit kul att se minen hos prästen under dopet haha :) Kram och grattis till era vackra barn.

Annsofie sa...

Vem har bestämt vad som är fel att döpas i? Vem har rätten att säga att jag har rätt och du har fel? Blir så arg när jag läser sånt.
Inte konstigt att det finns rasism och krig i världen när människor inte är öppna för olika synsätt.

Stå på dig och tack för en bra blogg.

vita_margarita sa...

Hihi, underbart. Ni ska definitivt göra som ni själv vill.

Sedan så handlar ju dopet om någonting HELT annat och då är utseendet på dopklänningen orelevant. Gud älskar oss alla oavsett vilket lag man håller på.