söndag 26 september 2010

kolikskrik

Det är få grejer just nu som är så jobbiga som att invänta kvällen och skriket. Som på tassar man och vågar knappt andas när klockan börjar närma sig åtta. Tur mitt i allt är att jag åtminstone oftast har lyckats få Milo att somna innan det har blivit som värst, för med två gaphalsar är leendet långt borta och ett skrik triggar igång det andra.
Ikväll somnade Milo bredvid mig i sängen runt tjugo äver åtta medan Mimmi Leea låg och funderade i sin babysitter, var lite nervös redan då, men tjejen höll sig lugn tills Milo däckat. Sen började jag andas försiktigt och rätt vad det var somnade hon. Laddar säkert för gapkalas, tänkte jag och kröp ljudlöst upp i soffan med en fot stabilt på sittern så jag kunde gunga snabbt vid behov. Och gunga har jag fått göra en hel del men hon sover faktiskt än! Nu börjar klockan ticka mot senkväll och jag hoppas så att inget skrik kommer. Tänk. Kanske jag kan amma snart och sen lägga mig, oss. Vore ju fantastiskt.
Ropar inte hej än men nog har det varit ljuvligt att titta på TV under tystnad.

Nu måste jag sätta in en bild och se hur det blir. Lite nya funktioner här på blogger.

efter ett bad med mormor

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det håller i sig nu utan magknip och gråt! Håller alla tummar och tår för det, så du får sova lite när amningen är klar. Det om nåt vore ju helt fantastiskt.
Det riktigt känns när du skriver hur du tassar runt och smyger dig upp i soffan och knappt vågar ta ett andetag. Du skriver så himla bra och beskrivande, förutom att din blogg är så himla trevlig att läsa och framför allt att den är din där du skriver precis det du vill.
Bilden du lagt in är jättebra, hon är ju för söt den lilla och vilka ögon - så fina - och som hon studerar mormor!
Kram och god natt! //Maggan1

Anonym sa...

Nämen hur go kan man va? Lilla Mimmi Leea störtsöt! Hoppas koliken går över snart så du får sova Jonna. Mimmi Leea ser ut att tänka Vem är du då? Hej.. Börjar hon uppfattta omvärlden mer o mer. Fint foto.Krama Milo-go,

Heidi sa...

Ho er bare så utruleg vakker den vesle jenta di!

annaklock sa...

Hej Jonna, vill tipsa om en bra tjej i Gävle som ger akupunktur till små bebisar som har kolik.( Asista) Det hjälpte oss när vår lilla tjej var så ledsen.
Lycka till, kram Lotta

Anna-K sa...

Mormor o Mimmi "en talande bild"
Underbar!

Therese sa...

Usch så jobbigt ni har det. Det är så synd om de små när de har så ont. Har du testat kolikmassage http://www.tryggabarn.nu/start/barns-sjukdomar/magproblem/kolikmassage och Windi http://www.windi.nu/? Vi har en Lillebror som vi masserar dels hålfoten och kolikmassage 3 ggr/dag och använder pysventil (man hör hur det blåser ut luft) i samband med massage på kvällen och visst har han lite ont ibland men vi slipper skrikfesterna i timmar som vi hade med storebror, där hjälpte ingenting - blev bara lite bättre med massage, mjölkfritt och akupunktur. Massage och windi (finns på Babyland Nrk) kan i allafall vara värt att testa

Anonym sa...

En del babysar är skrikigare än vissa andra barn utan att det för den skull alltid måste vara kolikskrik Andra mammor jag träffar tror alltid att det är kolik så fort deras barn skriker har jag märkt men det kan ju bero på annat.Min äldste pojk hade skrikperioder på kvällarna som gick över.Mina två tvillingpojkars magar blev inte lugna förrens jag tog bort all gluten och alla mjölkprodukter från min kost så det kan vara värt ett försök din mat behöver ju inte bli så trist för det och det gäller ju bara några månader.