torsdag 16 september 2010

RÖSTA

Vi var till BVC när det började regna, vilket inte gav oss något annat val (nåja, hade ju kunnat välja att trampa runt i regnet) än att rusa in i galleriorna för skydd och lite fönstershopping.
Och på tal om val, för jag liksom ni har ju det i andra sammanhang, ja i de flesta faktiskt även när det inte känns som det. Och val alltså. Nu på söndag då har vi (nästan) alla ett val. Inte nödvändigtvis på alla plan men ändå val, så välj för 17 och gå RÖSTA!

Har haft mitt röstkort i ryggan ett bra tag och idag när vi strosade runt på (i) stan var det dags att ta tag i det jag länge tänkt göra dvs och stoppa sedlar i kuverten och få min röst hörd, läst och räknad. Åtminstone i landstings och kommunalvalet.
Vilken känsla det är. Att rösta. Inte bara det att få göra det utan också aktivt att verkligen görat. Närmast upphetsande faktiskt för egen del med tanke på den torka som länge nog pågått på andra annars upphetsande områden.
Så jag säger det igen -RÖSTA!
Alla borde ta sin demokratiska rättighet(/skyldighet) i handen, släpa den till en vallolak och se till att rösten blir lagd, även om den skulle vara blank.
Framförallt vi kvinnor som för mindre än 100 år sedan inte ens fick rösta. Fatta. Vi fick inte tills ett gäng modiga kvinns (manns med) såg till att vi idag har samma rättigheter iaf vad gäller röstandet så släng inte bort den gåvan de gett dig utan gå och RÖSTA.
Sådärja.
Lite valpropaganda såhär på torsdagseftermiddagen :-).

10 kommentarer:

Anonym sa...

TOPPENBRA!Upp med alla soffliggare,demokratin får man inte gratis och betänk alla länder där man nästan kan förlora livet för att kunna gå o rösta.Det är ynkligt att man avstår och som du säger rösta blankt är en röst iaf.Du är så bra Jonna och jag hoppas din "babyblues"ger sig så småningom,det är tufft med två små kottar och framförallt de som har kolikbarn,försök sno till dig lite sömn när Milo är på förskolan,låt Marcus städa o storhandla när han är hemma(det är inte hans ögon som går i kors)Massor med kramar till dig o din rara familj,hälsningar Margreth

Anonym sa...

Jag håller med dig Jonna, det är helt fantastiskt att få gå och rösta. Gjorde det för en vecka sedan och gick runt och var jätteglad hela dagen sedan. det är verkligen viktigt att ta vara på sin rättighet och som du skriver även skylldihet.
Härligt föresten, att Milo trivs så bra på förskolan,tror det är både bra och roligt för dem små.
Kram från Ulrika.

Anonym sa...

Hej Jonna. jag har röstat men inte Fi så mycket kan jag säga. Det var köer först men 3.e gången ja då gick det bra. Varför stå i kö när man inte behöver. Igår kväll skulle jag ändå lyssna på Tv 4 debatten, det gick inte alls, uttröttad av allt tjat. Orkar vi med slutdebatten borde vi få gratis chips åtminstone. De som röstar blankt har också tagit ställning. De är mer insatta än många andra. 2 block -fel.
Som att köpa 1 kilo äpplen och få apelsiner, bananer på köpet som man kanske inte gillar.Eller är allergisk emot o måste kasta. Äpplet ett skall bli vårt ansikte utåt i 4 år o bestämma för mycket. Det är inte demokrati med 2 block. Nu skall mina djur få mat , oväder på gång . Och inköp till valvakan den missar vi aldrig . Det blir som det blir. Krama Milo-go o "mimmi" ha en trevlig Tv helg.

Josefina sa...

Håller med! GÅ och rösta! =)
Den som ska leda sverige ska ju trots allt styra vårt liv till viss del..

Jag är väl lite old fashion och följer debatterna intensivt och sen lägger min röst på valdagen, söndag!
RÖSTA nu, svenska folket! =))

Häls. Josefina 26 i norrköping

Anonym sa...

Jepp Jonna klart att vi ska rösta ! Kijan

mia sa...

För 700 spädbarn går solen ned alldeles för tidigt. För oss och för er som drabbats av att förlora sina älskade efterlängtade barn!

http://www.solvanda.nu/

skänk en slant, det gjorde vi.
kram från en annan änglamamma

Helene sa...

Jag röstade självklart och tänkte liksom du på alla soffliggare. Tillsammans är de ju lika stora som ett ganska stort parti. Vi kanske hade sluppit kaoset som är nu om alla hade gått och röstat. Och som flera kommentatorer skriver, så ska man känna sig stolt och glad att man kan/får gå och rösta utan livet som insats.

Anonym sa...

Ja nu har vi röstat o vilket jävla liv det blev sen .. Sd har funnits i åratal i massor av kommuner har politikerna sovit? Här ökade de. Politiker är ett släkte för sig,varför inte ta debatten med dem före valet istället för att råskälla så ALLA blev intresserade. Journalisterna var ju helstölliga. Tyvärr blev det som det blev med dem. Har man tat fan i båten osv. Ha det från-chipstjock! Krama Milo-go

Öländskan sa...

Hej Jonna, nu börjar jag bli orolig när du inte bloggat på så länge. Förstår att det är mycket med två små och killen som börjat förskolan. Hoppas att allt är väl! Stor kram

Anonym sa...

Jag var och röstade i förhand eller vad det hette, så på valdagen tog jag det lugnt. Nu blev det ju inte klart så där direkt precis, så det är bara att avvakta och se vad slutresultatet blir. Verkar lite kaotiskt, men huvudsaken är att man röstat så att man gjort sitt för att försöka påverka utgången.
//Maggan1