tisdag 28 juli 2009

hjälp

Har man en dålig dag, saknar familjen (den andra), tycker det är skitigt hemma, är trött för att bebis gråter och inte sover, hatar bristen på garderober här hemma eller gnäller (som jag tycker är varje bloggares rätt att göra på sin egen blogg och något som bör nyttjas mer, samtidigt som jag inte tycker att jag själv gör det så himla ofta. Eller?) om nåt annat så behöver man omedelbart proffessionell hjälp, kan inte se glädjeämnena i tillvaron och trivs inte med livet etc.
Jag som inte ens skriver om allt det jobbiga jag kan känna. Shit vad skulle ni då råda mig till -köp en pistol och får det överstökat.
Nej då.
Jag vill verkligen inte låta otacksam för det är jag inte, snarare det motsatta. Är otroligt glad för alla läsare som engagerar sig, tycker till och tipsar, men ibland känns det lite -Oj då. Låter det sååå illa?
Vad vet jag. Proffessionell hjälp är kanon, det vet jag och något som borde ingå i de flestas liv. Har själv gått hos både kurator och mental tränare i ett flera år vilket hjälpt mig massor på olika plan. Fast för att jag tycker det var jobbigt att komma till ett stökigt hem (förlåt Marcus, diskbänken var jättefin och ren!) efter semestern och sakna släkt och familj, inse för 111:e gången bristerna i hemmet och tampas ensam med bebis vars tänder bråkar järnet, känns inte som anledning nog att ta telefonen och ringa.
Är min åsikt.
Annars hade jag gjort det.
Men tack för tipset!

Min lilla älskling är tjurig (vem skulle inte vara av sånt tjat?) och mamma dum för att hon filmar :-)

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna! Och/Eller Milo! Skrattar år din min , du är för GO!
Du ser allt lite förb.d ut men gullig är du lilleman go.Kram

T sa...

man måste få gnälla av sig lite ibland utan att det ska vara något fel med det så jag håller med dig fullständigt.

Anonym sa...

Hej jonna ät choklad massa chocklad det gör en go och glad.Skaffa en ny lägenhet med massa garderober stora så du går vilse bland strumporna.Klä av dej naken och dansa framför spegeln.

Smulan sa...

Du får gnälla. Alla mammor gör det. Enda trösten är att det blir bättre efter att du slutat amma och hormonerna börjar lämna kroppen efter ca ett år. Då börjar du närma dej den person du egentligen är. Så gnäll, njut och fortsätt skriv!
Kram från en som oxå gnäller men ändå älskar sitt liv!

Anonym sa...

Hallå du! Alla har självklart rätt att få gnälla, även du! Varför skulle vi inte få det? Det är väl inte varje dag i livet som är en dans på rosor! Vi har våra down-dagar utan att vi därför behöver professionell hjälp att ta oss ur dom. Just den där down-dagen har vi svårt att ta till vara på livets glädjeämnen, men alla andra dagar tar vi vara på dessa med råge! Jag tycker inte heller det är/var läge att slänga sig på telefonen för professionell hjälp, men har full förståelse för att det var jobbigt att komma hem efter semesterveckorna med allt det positiva som hänt. Och som jag skrev igår, det tar på krafterna att resa runt och när man sedan kommer hem kommer tröttheten och naturligtvis saknaden efter allt det positiva som varit. Men när tröttheten lagt sig och dom normala rutinerna kommit igång igen så inser man (tror åtminstone jag) hur skönt det är att vara hemma och att få vara tillsammans igen allihop. Men Jonna, fortsätt gnälla när du känner att du vill och behöver det, fortsätt vara glad och strö rosor när du känner att det är det du vill, med andra ord – fortsätt att vara DU!
Tack för filmen. Visst är han lite tjurig, men ändå så himla charmig!
Var rädd om Dej! Kram Maggan1

Anonym sa...

..fast oftast kanske man själv är den som inser det sist..att man behöver lite stöd för att ta sig upp. Självklart får man gnälla, men både du och Marcus gnäller faktiskt väldigt mycket, om det mesta. Det är lätt att hamna i en gnällspiral och ni kanske inte insett det själva. Sen är man ju olika som personer, du kanske är en "gnälltyp" och det har man ju faktiskt rätt att vara:-)

Jag vet att ni inte gillar Schulman (men ni kanske kan bortse från att det är han som skriver)läs hans nya pappablogg, så ljuvligt underbar och livsnjutande!

Eller läs boken "Att välja glädje" av Kay Pollack, otroligt vad mycket den gav mig.

Kram från en fd
ganska gnällig gnällfia.

Helene sa...

Hej lilla kompisen! Det var värst vad du tar i då, men det är ju inte konstigt när de dumma tandisarna trycker på och kliar! Och du Milo, säg till mamma att hon ska gosa med sina katter - djur hjälper jättebra när man mår kasst! Kramar till er!

Anonym sa...

Lugn bara lugn.
Det är bara så att ni har en dålig dag samtidigt. Ingen bra kombination men så är det ibland.
Klart att det är frustrerande att känna att det är stökigt och annat och det beror säkert på att du är trött och inte ser lösningarna.
Lägg ner för idag. Överlev kvällen och i morgon är en annan dag.
Jag tyckte också att det var hemskt att bo i lägenhet under sommaren när mina barn var små och det var alltid som värst efter att ha varit hos mamma.
Kramar
Lena

Ms Spider sa...

Det låter som om du är en helt vanlig kvinna. Ja, det vore skönt om det gick att bota det genom att få professionell hjälp? Tala om var så skriver jag också upp mig ;-D
Kram på dig, klart man får gnälla och nej, du låter inte gnällig(are än någon annan).

Anonym sa...

hej!
jag förstår ärligt talat inte hur du orkar med alla förståsigpåare. hur orkar folk? snygg pyjamas på lillen, likadan har min 4 mån son:)
kram K.

Anonym sa...

Hej satt och ammade och läste din blogg/ tittade på lilla Milo som "tjurade" -min lilla Stella blev klarvaken och började skratta åt hans plutande. Tack för att vi får ta del av er vardag!
Kramar Tanja

Frida sa...

Såna dagar kommer o går tycker jag. Kände särskilt mycket så under min mammaledighet. Som att jag var oviktig på nåt sätt, konstigt eftersom det är då man är viktigare än någonsin! Men ibland känns livet trist och som att allt skaver. Tristess, rastlöshet, apati och nån konstig stress över alltihopa. Sen vips är man på topp igen. Gnäll på för det kan faktiskt hjälpa, akta dig för att inte få dåligt samvete över det oxå bara!

Fia sa...

Så söt han e'! Lik dig tycker jag allt :) Kram på er!

Christina S sa...

När mina barn fått tänder har vi haft det extremt jobbigt. Det hade ingen psykolog i världen kunnat råda bot på, det kan jag lova. Tänkte bara tipsa om isbitring; den har hjälpt båda mina flickor mycket.

Anna-K sa...

Så söt liten kille. Han "pratar" till dig - men lite svårt att förstå vad han säjer. Snart "skriker" han MAMMA! Ha det gott!

Anonym sa...

"både du och Marcus gnäller mycket". men HJÄLP.

Anonym sa...

Nej, sorry jag menade inget elakt alltså. Vissa personer är ju gnälliga av sig, eller kanske inte, bara att de uppfattas så av vissa (som mig). Strunta i mitt inlägg eller ta bort det vetja, det var inte meningen att få det låta elakt, ville bara tipsa, men det blev nog alldeles fel!

fd Gnällfia