fredag 3 juli 2009

kär i Stockholm idag

Maskar? Inte så långt ögat kunde se. Solen däremot kom tillbaka väldigt snabbt och med den värmen.
Vi tog en skön promenad, köpte badkläder och gick till badplatsen vid Rålambshovparken (eller Rolandshov som jag tidigare trodde det hette ;-) och badade. Japp, finnjonna badade för första gången på evigheter! Har haft badförbud så länge jag kan minnas, eller kanske inte, men rätt länge iaf så idag var det verkligen en oskuld som doppade sig och vad underbart skönt det var! Fatta att det finns badstränder och rent vatten (gratis!) mitt i en huvudstad! Det är ju otroligt egentligen! Och inte var det smockfullt av solbadare heller som man kanske hade kunnat tro, utan sådär lite lagom med folk. Fantastiskt!
Efteråt tog vi en kaffe och åt stor nybakad jordgubbe och cheesecakemuffin på en uteservering och funderade hur vi ska få tag i lägenhet här.
Har ni tips?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Var väl det jag sa om maskarna, att dom hade stuckit all världens väg! ;-) Riktigt "ser och hör" hur ni njutit av tillvaron idag, och att du också badat - vilken lycka! Å visst är det fantastiskt att Stockholm erbjuder sådana här möjligheter mitt inne i stan. Och fullt med fika- och matställen finns det ju också med uteserveringar. Men hur man får lägenhet där, nä sorry men det vet jag inte, men det lär väl inte vara den enklaste sak i världen. Men är det inte bättre att bo i en lite mindre stad med små barn och sedan sticka iväg några dagar då och då och njuta av storstans alla faciliteter. Jag tycker det är bättre faktiskt! Och då njuter man verkligen när man kommer dit, vi gör så och det är perfekt (även att våra barn inte är små längre).
Hoppas ni får en lika bra dag i morgon.
Kram Maggan1

Anonym sa...

Javisst är det lätt att bli kär i sthlm en dag som denna.... Det är en fantastisk stad. Funderar ni på att flytta upp? I sådana fall skulle jag rekommendera att söka på blocket för att ex. hyra i andra hand. Eller skriva personliga brev till privata hyresvärdar. Gärna med rekommendation av någon som hyr av densamme. Fast det är klart, vill man ha innanför tullarna gäller nog att ha schyssta kontakter. Eller mycket kosing. Och eftersom jag har varken eller så blir jag kvar i Norrkan. Men det är ju rätt bra kommunikationer till sthlm härifrån... Dessutom kan det ju gå fortare att ta Xet härifrån (om de går i tid...) än att ta sig kommunalt från en förort (ytterort) till en annan i sthlm. Njut lite av huvudstaden också för mig, en trogen läsare av bloggen.

Anonym sa...

Men!? Jag måste ha missat något, ska ni flytta till Stockholm??? Varför det? Trist att alla tror att man måste bo där för att vara i "centrum". Vad är det som drar sådant med att synas jämt? Jag gillar ju att ni bor där ni bor och inte måste göra som alla andra mediemänniskor.

Lycka till ändå om ni väljer den flytten!

Anonym sa...

Urk..är väl mest turister som aningslöst badar där eller? Halten av tarmbakterier är inte godkänd i det vattnet:-(

Hanna sa...

Inte svårt alls att få tag i lägenhet här. Upp med stora plånboken bara, eller ta svindlande lånet på livstid. Inga konstigheter. Så har vi alla fått göra som är nytillkomna till sta´n. Ja hon är underbar Mälardrottningen. Hyresrätt kan fås inom fem till sju år i ytterförort, många blivande unga arga poeter finns där för lille Milo att växa upp med. Spännande mångfald kallar kulturkramarna det. Jag är inte kär i Stockholm, nä jag älskar henne med alla hennes helvetesföreteelser och himmelska behag. Välkomna ska ni vara hit.

Anonym sa...

Inga bad är utdömda eller har otjänligt vatten i Stockholm ..Alla testas noggrant !! Njut och ha det bra!Välkommen till Stockholm !

Anonym sa...

Pratade nyss med brorsans son som bor i Stockholm. Han sa att i år var alla bad i Stockholm godkända! Brukar annars vara några som inte godkänns av hälsovårdsmyndigheten. Till allas glädje är det i år fritt fram att bada överallt i stan.
När det gäller lägenhet så hyrde han i 2:a hand i flera år, men tvingades ofta att flytta, ibland med kort varsel då "hyresvärden" ibland sålt sin lägenhet till bra pris, ibland hade någon annan han/hon hellre ville hyra ut till. Så det var ingen höjdare. Sen hittade han en liten 1:a som han köpte för en svindyr peng och som han dessutom fick renovera ganska rejält och även det kostade ju en del.
Nä, jag tycker som tidigare, det är bättre att bo i en lite mindre stad och sedan "tura" till storstan, jag tror man uppskattar storstan mer då! Ni kanske ska se om Ni kan hitta något litet hus i utkanten av Nkpg med liten gräsmatta för Milo att krypa och springa runt på och några små blomplanteringar. Och där Ni kan gå ut och in som Ni vill och ha öppet både fönster och dörrar så ni slipper den "dallrande åskvärmen" som kan infinna sig i en lägenhet (lika var lägenheten än är)!
Fler kramar från Maggan1

Anna-K sa...

Hej Jonna! Skönt med ett dopp i
värmen. Var räd om dig så du inte får en massa "skit" från vattnet...Hoppas hela familjen har det bra.

Anonym sa...

Härligt med lite semester i storstaden! Attans att jag inte var uppe hos syrran på Kungsholmen nu då hade vi ju kunnat fika!
Kram!
trasselElin

Anonym sa...

Jag trodde att Marcus var inne på att flytta till Dalarna jag=)
Anna franmitthjarta.wordpress.com

Gråa musen sa...

Jag måste som vanligt vara motvals kärring. Jag älskar Stockholm även om jag nu förvisso inte bor där. Jag har en son som bor där. Han hade tre hyresrätter att välja på i vintras och han bor i Solllentuna. Oki han har förvisso kontakter. Men det tror jag Marcus har också. Förstår om ni får spader av att behöva släpa er ner för alla trappor för att komma ut. Nu tror jag ju bara att din komentar var ett välljud av att komma och se något nytt. Jag tror inte ni har planer att flytta till Stockholm på måndag som alla andra verkar tro. Hur som helst. Ha det tiktigt gott och njut av den vackraste huvudstaden som finns.

Anonym sa...

Haha men jonna skärp dej nu inte ska ni flytta till stockholm bada kan ni göra vart som helst.Men njut så länge ni kan här åskar det som hel..te just nu helt underbart.Ska snart krypa ner hos min underbara flickvän en finntös med en go mus hehe

Anna sa...

Själv ställde jag upp mig i Stockholms bostadskö för 5 år sedan, för att jag tänkte att "man vet aldrig vad som händer, kanske får jag lust att flytta dit någon gång". Men än så länge bor jag i Göteborg. Och kötiderna är långa, men om några år ska det nog vara möjligt även för mig att få en lägenhet där.
Fast vill ni flytta snart så är inte Stockholms bostadskö att rekommendera. Fast ni kan ju alltid ställa upp er där. För om ni flyttar, så kanske ni inte direkt hittar precis den lägenhet som ni önska, så då kan det ju vara bra att stå i kön och ni vill ha chans att byta om si sådär ett antal år.

Dock skulle jag nog rekommendera er att köpa ett hus lite mer lantligt istället. Bo i storstan är kul .. ett tag .. sedan längtar man lätt bort, ut till skogen, landet och naturen. Men visst är Stockholm vackert på sommaren, det kan jag helt klart hålla med om.

Anonym sa...

Vill man bo fint och bra, som Kungsholmen, så får man helt enkelt köpa en. Kostar mycket men å andra sidan fick jag ett vackert hus för pengarna när jag sålde min tvåa på St Eriksgatan. Stockholm är en massa stress och trängsel bland väldigt många andra människor. Man får omvänd lappsjuka till slut.

Rebecca sa...

Kolla hemnet.se. De har en del lägenheter i Sthlm. Just nu till överkomliga priser dessutom eftersom ekonomin är som den är.

Kram Rebecca

Anonym sa...

Stockholm skall man besöka/hur ofta spelar ingen roll/ inte bo i. Stan är vacker och har mycken kultur o mycket annat. Mycket fin stad . Man kan bo i närheten . Åka in o ta till njuta av det bästa. Bara avgaserna o tunnelbanan varje dag kan få en att avstå. krama Milo

Anna sa...

Försök hitta ett hus eller lägenhet i närheten av Stockholm ..typ Kungsängen eller nått. Så bor ni fint, men samtidigt har närheten till Staden.

Anonym sa...

Flytta för Guds skull inte till Stockholm! Har bott här i snart 34 år och vill inget hellre än att komma i från alla snorkiga, otrevliga, snobbiga människor.Nej, tacka vet jag Malmö, Helsingborg eller Göteborg.
Mia

Malin sa...

Jag tror inte Jonna var SÅÅÅ seriös när hon skrev att hon ville flytta till Stora Staden. Eller? ;-)

Iaf, kul att ni drog iväg till Rålis - en favoritplats när jag är där nere. Och Skeppsholmen!

Emelie sa...

Lägenhet? Ta lån och köp en. I annat fall får man bo i andra hand och stå i bostadskö tills man köat länge nog för någon utkantshyreslägenhet, det är jobbigare.