torsdag 23 juli 2009

vakum från vardagen

Vi har alltså varit iväg i nästan en vecka. Eller ja, i över en vecka om man ska vara petig, nio dagar hittills allt som allt från tisdag i förrä veckan räknat då resan hemifrån började på Skansen och Allsången.
I Finland var vi i dagarna i fem. Dagar som jag knappt sneglade åt en TV, inte läste några tidningar, mer än programtablån som jag av en outgrundlig anledning varje dag var tvungen att noggrannt titta igenom, trots att själva apparaten förblev orörd och osedd i hörnet.
Jag var heller inte på nätet längre än två korta stunder och gav bara min egen sida en dos uppmärksamhet. I några affärer gick jag inte (jag som annars dagligen kör tour de la Domino-Linden-Spiralen) förrän sista dagen då shoppingabstinensen blev så stor att fingrarna började rycka. Det jag handlade var godis.
Trodde jag skulle sakna mitt vardagliga vanliga mer, Oprah och Bachelorette, men upptäckte till min glädje att det var riktigt skönt att vara off, att inte behöva bry sig om något annat än just där och då, Milo och mig.
Väl "hemma" började vanorna snabbt krypa fram och nästan omärkt ta över tillvaron. Massor av tidningar är nu lästa, trista TV program tittade och tur till affärerna planerad så fort förkylningen gett med sig.
Vi väljer vår vardag och den vinner. Men vad skönt det är att ta en paus därifrån ibland om så bara för fem dagar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bra att vara lite off emellanåt. Man behöver det som människa. Att bara få vara utan krav. Sen är det skönt att få komma hem igen och allt återgår till det normala, då uppskattar man allt man har ännu mer än innan. Vår vardag vinner alltid, du har så rätt! Sköt om dej nu så du blir av med förkylningen. Vet inte när det är dags för nästa rese-etapp mot Norrköping, men hoppas den sista etappen går bra också! Kram till dej och Milo nu och till Marcus när ni kommer hem till Norrköping. /Maggan1

PS Säg till Marcus att tryckfelsnisse smugit sig in på hans hemsida ang Karlavagnen, det står 22 augusti till 4 augusti (ist f 22 juli). Hans program igår kväll var jättebra, ser fram emo alla dom här kvällarna han kommer att leda programmet! Han är ju så duktig på att ta hand om alla möjliga och omöjliga telefonsamtal som kommer in till programmet!

Gråa musen sa...

Den grå vardagen har man många av. Det är därför det är så viktigt att komma hemifrån ibland. Hoppas att du piggar på dig och att Milo får vara frisk. Välkommen hem. Hoppas vädret är bättre i Norrköping. Själv håller jag på att bli galen av allt regnande. Men mina små tycker bara att det är roligt att plaska i pölar. Jag längtar till sol och strand. Tur att det finns badhus.

Jenny E sa...

Samma lika här. Kom hem ikväll efter 1 v bilsemester med mest tältboende. Internetabstinensen var värst i början... Dottern på 2,5 hann vara hemma i typ 3 min innan hon ville titta på TV, jag drog igång datorn direkt. Stööööört.

Anonym sa...

Hej Jonna! Det är svårt ändra dåliga vanor(som man tycker själv) jag är glassoman o har klarat mig 4 dar utan. Skönt vara hemma?! Milo gillar nog att vara hemma , och träffa folk, han verkar social , inte sitta i en tråkig bil.. fniss. förstår ju inte han ännu. Han börjar visa sin personlighet, har 4 barnbarn så det syns tydligt även om man inte tror det. En är så busig så jag vägrar nästan ta hem honom. Regnet gör mig inget vi bor ju i Sverige. Nu får Milo träffa pappa som längtat men då skall farsan till Dalarna, ha karlavagnen som är bra men han är ju familjeförsörjare, det skulle jag velat vara då jag var gift, ta rocken o gå ut.Sköt om dig er!

Kíckan sa...

Kan medela att onsdagens Bacholeret var riktigt spännande!! =)