lördag 11 juli 2009

världens sämsta recensent

Inser nu att jag måste vara lika dålig som filmen, men på att recensera eftersom jag till och med glömde skriva vilken film som åsyftades.
Vi såg alltså Taken, med bl a Liam Neeson.
Det var den som var bajs.
Filmen handlar om en pappa som åker till europa för att leta reda på dottern som precis kidnappats och såklart ska han även hämnas på (döda) de som tog henne.
Låter som en schysst Mel Gibson plot en seg fredagkväll, visst. Men filmen höll inte för fem öre. För det första spelades den 17 åriga dottern av en närmare 30 årig kvinna som verkligen spelade. Över. Hon sprang omkring, viftade med armarna och daddy daddy:ade som ett riktigt litet barn. Dåligt.
Jag gillar action och fart och det hade visserligen filmen, men det var också det enda och utan ens en antydan av spänning räcker det ingentans när det andra bitarna suger.
Redan i presentationsfasen blir det så krystat när man ska få förklarat för sig att dottern är viktig för pappan. Ja vi fattar! vill man skrika, när det för fyrtioelfte gången pratas om hur han åkte 1 000 mil för att fira hennes 10-årsdag eller vad det nu var och upprepade gånger visas scener där han klistrar in foton på sin ögonsten. Gäsp.
De logiska vurporna är också enorma och väldigt störande längs hela resan som till sist lyckligtvis i alla fall tar slut (för oss) och när den väl gör det tackar man glatt för eftertextens klockrena och spännande dramaturgi.
Se inte.

9 kommentarer:

Anonym sa...

OK, på din recension låter det helt klart som en icke sevärd film. Verkar vara som en en seg kola. Kul med din recension!
//Maggan1

Anonym sa...

jag gillade filmen och ger den ingen bajskorv utan 4 av 5 stånd. men jag kan hålla med om att tjejen kankse inte är den bästa skådisen hehe.

Madde (maddepladder) sa...

Hellu! Hoppas ni har det bra i regnet :)

Vill tipsa om en bra krönika på Bloggfamiljen.se om ni inte redan läst den:

http://www.bloggfamiljen.se/2009/07/11/nathat/

Kram

/M

Anonym sa...

Hej Jonna! Det här hör väl inte hemma här egentligen, men av vad jag har förstått så har både du och Marcus varit en hel del i Rom. Jag och sambon ska dit på torsdag. Har du några bra "att se" tips förutom det man "ska se" och göra?

Ha det gott alla tre och krama Milo! /H

Veronica sa...

Men jag som gillade filmen jättemycket. Tyckte den var riktigt spännande, men där ser man, smaken är som baken....

Om du vill se en mer gripande film så rekommenderar jag Changeling med Angelina Jolie.

Julia sa...

Såg den förra veckan. Tanken var väl god men den föll rätt kraftigt i logiken om man säger så...

A K E sa...

Håller med dig fullständigt. Filmen var en sån fantastisk besvikelse, att det nästan blev lite komiskt. Tycker Neeson är rätt trevlig att se på, men det blev då kanske den enda behållningen. Nej, nåt gick väldigt fel när man gjorde den där filmen.

gabi sa...

Första gången jag lämnar en kommentar i din blogg, även om jag har följt den ett bra tag:-)

Iallafall, själv så gillade jag taken, men kan förstå att det inte är en film för alla. Det är nog bara jag som är ganska så lättroad!

Måste bara rekommendera en film som jag älskar: "August rush", se den och du kommer inte bli besviken!

Hopas du får en bra vecka!

Tessan sa...

jag såg Benjamin Button häromdagen. den var UNDERBAR!! Så himla bra och sorglig och lycklig och rolig på samma gång. skynda och se! Kram på er!

Förresten, jag har fått för mig att vi har träffats. Du har alltid varit så bekant men jag kan inte placera dig. Nu såg jag på FB att du är vän med Clara och då trillade poletten ner. Kan vi ha setts tillsammans med henne? Nu är jag mer nyfiken än någonsin.