lördag 18 juli 2009

suomiboy

I Oulu hos moster Liisa med familj. Ätit grillad lax och korv samt bastat, precis som man ska här i Finland.
Milo sover. Har så gjort ett tag. Han är verkligen i sitt esse här, den lille finske medborgaren. Skrattar, tjoar och tjimmar. Han sitter glatt i vilken famn som helst och bara trivs, sen när han väl somnar aptrött sover han gott till sju på morgonen, äter och sover två timmar till tills det är åter dags att börja tjoa. Helt underbart är det!

Den enda som saknas är vår Marcus.

...och ni då måste erkännas :-)

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå där! Saknar dej/er också. Men blir så glad när jag ser att ni har det så jättebra!
Tack för att du tog dig tid att ge en liten info!
Ha en fortsatt bra semester och välkomna hem när det blir så dags för det.
Kram Maggan1

Anna-K sa...

Underbart med lite semester - lite avlastning i en annan famn är ju bra - Milo kan ju även bekanta sig med släkten.Ha en fortsatt skön vistelse i Finland.

Helene sa...

Bra att du ficktag i en dator! Man har ju blivit lite av en junkie på din blogg... :-) Har Milo dubbelt medborgarskap?

Anonym sa...

Hej Jonna!

Den här kommetaren är till Marcus. Du MÅSTE hälsa honom! Jag såg just ett tv program "andakt från Tavelsjö" (tror jag programmet hette). Ett underbart samtal mellan Marcus och en präst om liv och död och hur man går vidare i sorgen efter att ha förlorat två barn. Det var STORT, det var vackert, det gjorde min dag!
Lova att hälsa honom och läs upp mitt inlägg....

Älskar dig med Jonna och er underbara son!

Kramar Kicki i Norrköping

Anna sa...

Känns som Milo har sovit bättre när du och han har varit hos dina föräldrar själva. Eller som nu, när du och han är iväg på tur till Finland och släkten där. Tror han trivs i "mumin"-familjen.

Hoppas ni får en fortsatt härlig tid i Finland!

Anonym sa...

Vad härligt att Ni tycks ha det så bra och du "låter" verkligen glad.God mat,bastu,glada vuxna och barn...så ska det va,så njut allt du orkar!

Anonym sa...

Ni verkar ha det jättemysigt. Kul att Milo trivs så bra.Jag kan riktigt se hur han skrattar och busar goa killen.
Hälsa Marcus att han var, som alltid, helt underbar på TV idag i sommarandakten från Tavelsjö.Längtar till Karlavagnen på onsdag.
Ha det bra.

Många kramar från Farmor/Mormor

Anonym sa...

Kul och trevligt med lite info om hur ni har det. Förstår att ni saknar Marcus och det är säkerligen ömsesidigt - att han saknar er! Såg att du bastat "på riktigt", jag har ju aldrig bastat så men förstår att det var fantastiskt på det du skrev i Twittern.
Ha det fortsatt gott!
Kram Maggan1

Anonym sa...

Jo, glömde ju berätta att jag såg på SVT idag, Andakt från Tavelsjö där Marcus medverkade.
Som vanligt var han jättebra och det han sa var jättebra sagt och framfört på ett enkelt, rakt och ärligt sätt! Han är så jätteduktig!!
//Maggan1

Ditte sa...

Miljöombyte verkar göra under med de små. Minns när min äldste, som var kolikbarn, vid drygt en månads ålder fick åka med till farmot och farfar över jul och sov i sin barnvagnsinsats under julgranen. För första gången inget kvällsskrikande och farfar skogvaktaren hade förstås förklaringen redo: det var skogsdoften som gjorde susen!

Gråa musen sa...

Undrar hur du mår. Hoppas att du inte blivit sämre. Välkomna hem till Svedala.