onsdag 1 juli 2009

supergnäll från svettjonna

Vi går mot midnatt och det är fortfarande 23 grader ute och ännu fler härinne. Jag ändrar ställning i soffan och måste nästan ta hjälp av en kniv så jag får loss ena nersmälta låret från det andra. Svett som kardborre däremellan. Äckligt och överförbaskat jobbigt.
Jag hatar regn och kallt, verkligen, såpass att ett kok stryk inte ens kommer i närheten av vad jag vill ge det. Värme däremot är fint, sol -underbart!
Men det här?
Nej, jag gillar det inte. Framförallt när konsum är enda stället att fly det.
Vår lägenhet är som en bastu när man absolut inte vill basta. Jag mår illa från att jag typ vaknar till att jag försöker somna. Lite svalka får jag om jag sitter med huvudet ut genom fönstret och nästan vinkar in hos grannen under. Kan inte gå och lägga mig före tolv om fönstret därinne ska vara öppet, vilket det måste vara om man vill andas, eftersom Norrköpings kommun bestämt att vi ska få ha det mysigt med en pissande jäkla fontän utanför sovrumsfönstret fram till tolvslaget. Tack för den. Som om jag inte har nog med besvär av min blåsa som det är.
Visst, jag gnäller och surar just nu. Fast jag kan i alla fall hänga ut huvudet när och om det behagar, det kan inte Milo. Han är så trött stackarn. Bara sover. Och svettas. Helt klibbig är han min älskling. Vi försöker få honom att dricka mycket, och dricker det gör han. Men det kan inte vara lätt. Första sommaren och första värmen, vad händer tänker han nog, lilla killen. Längtar till tåget imorgon.

Nu ska jag läsa och vänta ut kissljudet.
God natt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

hej!
duscha Milo svalt några ggr/dag, det brukar bebisarna gilla:)

Helene sa...

Håller med dig; det här är INTE roligt. Sommar är bra, men detta är något annat. Man borde gå in på nåt mejerilager och svalka av sig. Ärligt talat, det är en njutning varje gång man öppnar kylen... Nu säger de på radion att man får lova att käka chips så man får i sig extra salt, lysande! :-)

F ö känner jag igen mig i teknikångesten. Jag blir smått nervös bara jag tvingas stänga av datorn... Ha det så bra du kan i tropikvärmen!

Annika M sa...

Stackars lille Milo och stackars dig. Värmen ÄR inte kul, inte när det blir så här varmt. Mina barn hanterar det liiite bättre i år - nästan fyra och sex år gamla. Men det ska bli kallare redan till helgen. Tyvärr tar det alltid i och blir fööör kallt och fööör regnigt då.

En av gångerna jag varit glad för att jag fått två höstbarn är att jag slapp amma i 30 graders värme med klibbig mamma och klibbig bebis! :)

Köp en bordsfläkt, hjälper en aning. Bada lille Milo, badda med blöta handdukar.....

Anonym sa...

Hej Jonna! J--la värme så länge, en liten regnskur som rensar upp luften kunde vi väl få. Milo kanske mår bättre än vi äldre av värmen vet ej. Min katt ligger i ett hörn o surar mitt fel! så varmt. Tjock päls. Men skall inte klaga vi har balkong med ickesol morgon o kväll tack för det. Kan öppna tvärdrag på dan, men fy o efternamnet för att gå o handla.Vägen dit osv inne har de installerat luftkonditionering svalt o skönt...
Gillar inte badstränder o ligga o steka som en sill. Vad fick jag sill ifrån..28 grader på kvällen o fuktig värme.blä. Hoppas ni nu får riktigt skönt i Stockholm o mysigt o avkopplande. Krama Milo !
Hälsa Marcus hoppas han snart är i Karlvagnen igen. Kramar tant ,med sur katt.

Anna-K sa...

Hej i värmen! Hoppas ni får en trevlig vistelse i Stockholm.Sommaren - överdos av värme är här - men håll ut snart kommer den "vanliga" svenska sommaren tillbaka.

Lotta sa...

Ett litet och ganska billigt tips....Köp en fläkt som du ställer där du sitter eller ligger..eller varför inte köpa 2 en vid sängen och en vid soffan. Trevlig resa förresten.

Anonym sa...

Fruktansvärd värme, om man nu får säga så. Men nu går det inte att vara nånstans och inte att sova eller äta. Måste bara dricka vatten så mycket det går, annars blir det kris. Bra att ni försöker få i Milo ordentligt med vätska, det är ju jätteviktigt på så små som inte själva kan säga ifrån om dom får vätskebrist, vi vuxna känner ju och förstår på ett annat sätt.
Ha det bra i Stockholm och hoppas att AC:n funkar på tåget.
Kram Maggan

Anonym sa...

Köp en ac till sovrummet! Funkar fin fint!