torsdag 9 juli 2009

IKEA

Jag älskar Ikea. Verkligen ÄLSKAR det.
Det finns inget ställe i världen som har så mycket prylar av alla möjliga slag, saker i mängder man innan inte visste att man överhuvudtaget kunnat överleva utan. Helt kompromisslöst ligger de där i sina lådor, på sina hyllor och väntar på att bli upptäckta och plockade av just mig!
Glad i magen stoppar jag ner sak efter sak i min stora gula kasse och trallar mot cafét där fikat blir så billigt (om man jämför med stadens serveringar) att min kärlek bara växer. (Att innehållet i plånboken i samma takt krympte är inget jag i detta då tänkte på, för man kan ju inte tänka på allt.)
Är nyligen hemkommen från min tur i de slingriga gångarna, svettig, leende och rosig om kinderna. Det var en bra tripp. Som vanligt.
Ikea levererade som alltid.

Kommer plötsligt att tänka på Naisho som jag såg i en dokumentär för en tid sedan. Hon var gift med Eiffeltornet och hade samtidigt Berlinmuren som älskare, något som Eija Riitta, fru till densamme tyckte var ok. Kvinnorna var kompisar.
Skulle jag vara gift med Ikea skulle jag inte behöva eller vilja ha någon älskare.


Nu ska jag sova.
Imorgon ska min älskade Milo få testa sin nya stol!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Känner mig lite out of range som inte riktigt hänger med i alla bra dokumentärer etc. Men så är det, jag är lite "out". Däremot älskar jag Ikea och hittar ju också saker som jag inte just då förstår hur jag kunnat överleva utan. Fiket är ju också en höjdpunkt. Och så fortsätter man att plocka till sig saker som man bara MÅSTE ha. Ja, så kommer man till slut till kassan, summeringen, betalningen, MEN visst är jag glad och lycklig över det jag inhandlat.
Kul att Milo fått en ny stol att testa i morgon! Och kul att höra att du haft en underbar glädje-dag!
Jag tänker också sova alldeles strax och hoppas det funkar i värmen och fukten! /Maggan1

Anonym sa...

Nåja,här är det ovanligt mycket åska och störtregn och ingen vill sig ut,men vi var på IKEA i förmiddags.Vi köpte en hel del till hemmet och jag undrar vars stol har du köpt till Milo?

Helene sa...

Vårat IKEA är så eländigt stort att man behöver karta och kompass för att hitta ut. Men är det bara hyfsat lite folk (jo, det händer faktiskt ibland!) så är det kul att gå där. Jag har nyligen upptäckt livsmedelsavdelningen - helt livsfarlig men ack så billig... :-)

Anonym sa...

Nåja,IKEA kan vara rätt så trevligt att gå på en halvtimme om jag och tanten gjort en överenskommelse att jag också får gå på andra mer intressanta butiker.Lämnar då damen och hon kommer alltid ut med en fylld måstehavagn och ser glad ut så det är det värt.

Owe sa...

Jonna

Jag kan lova att alla utlandsssvenskar verkligen älskar IKEA tänk att hitta värmeljus = värme och ljus + mysfaktorn.

för att inta tala om Kalles Kaivar,

Hoppas att Milo gillar sin nya stol.

Rebecca sa...

Jag bara ler och myser när jag läser din blogg. Du har ett så underbart sätt att uttrycka dig. Jag bara älskar att följa din blogg!

Hoppas ni får en fin helg i regnet =)

Kram Rebecca

Anonym sa...

Jag älskar också IKEA! I bland åker vi dit bara för att leka och äta lunch. Två-åringen leker på barnavdelningen och jag njuter av att slippa laga lunch och köper istället superbillig barnportion med pasta till dottern. Sen delar vi den gratis glassen som man får till efterrätt ;-)
Jenny