lördag 4 juli 2009

stank kontra skönhet

Varje gång man åker piss, förlåt, hiss till tunnelbanan känns det plötsligt helt ok att bo i Norrköping. Sen kliver man av vid gamla stan, strosar runt där i det sagolika gränderna och börjar fantisera igen.
Fast sen blir det åter dags för tunnebanan och i pissluktens sken är hemma bäst på nytt.
Stockholm är fantastiskt vackert, det är det. Framförallt på sommaren. Jag älskar städer, kvarter och parker mitt i dom, men måste man bo just där?
Den som lever får se.

Nu ska jag sova.
Har en fantastisk dag bakom mig och en till (och fler ändå hoppas jag) som väntar.

God natt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hissarna till T-banan är gräsliga med sin pisslukt. Och det är ju inte bara ibland det luktar, utan alltid! Det är för bedrövligt och trist! Annars är ju Stockholm fantastiskt vackert på sommaren, på vintern är den egentligen som vilken annan stad som helst. Malmö är också en fantastiskt vacker stad med många parker och grönområden! Och är faktiskt inte heller lika "stressig" som det ibland kan vara i Stockholm.
Kul att det blev ännu en fantastisk dag och hoppas dels du fått sova och dels att även dag blir en bra dag.
Kram Maggan1

Annika M sa...

Stockholm ÄR fantastiskt. Har själv bott där några år. Jag älskar storstadslivet, drömmer om att bo på Söder eller Kungsholmen. Särskilt på sommaren. Men så minns jag. Avstånden. Trängseln. Att allt tar så mycket längre tid (förstås beroende på hur långt bort man bor från jobbet...). Och det dyra boendet. Drömmen om en lägenhet under takåsarna innefattar nog inte heller att där finns två små barn, som jag har nu. Det är ganska härligt i Norrköping med liten gräsmatta utanför altandörren, med cykelavstånd till jobb, bilfritt område barnen kan springa omkring i, med dagar man kan shoppa utan att trängas med ALLA. Och så vidare.

Å andra sidan kan man leva lite utanför centrum i Stockholm också. Jag bodde söder om söder och jobbade på söder. Cyklade till jobbet, shoppade mer i söderförort än i centrum. Men då kändes det nästan inte som Stockholm och då kunde jag ju lika gärna bo någon annanstans. Men jag vet inte. Norrköping är ju varken din, min eller Marcus stad. (jag flyttade hit -00). Kanske är det därför man känner längtan någon annanstans då och då.

Själv längtar jag hemåt. Västerut. Kanske till Göteborg. Men säg inte det till Marcus ;).

Anonym sa...

Jag bor i Tensta (en av Stockholms västra förorter). P.g.a. det dåliga ryktet är lägenheterna här väldigt billiga (med Stockholmsmått iallafall). Jag trivs toppenbra här och förstår inte varför området har så dåligt rykte. Det är lätt att ta tunnelbanan in till stan samtidigt som man kan få lite lugn och ro här ute. Gillar inte heller piss-hissarna, men har nu lärt mej att åka rulltrapa med barnvagn så då slipper man oftast ta hissen. Hyfsat nära till bad är det oxå, och shoppingställen finns det nästan för många :-)
Jag kommer från en väldans liten håla i Småland och visst kan man bli lite trött på allt folk här ibland, men jag tycker fördelarna överväger. Så om ni funderar allvarligt på att flytta till Stockholm tycker jag ni ska satsa på en "billig" förort. Lycka till!