torsdag 16 september 2010

fina flickor fiser


Mamma och dotter passar på att prutta ikapp här hemma nu när boysen är iväg.
Det är så synd att båda barnen verkar ha ärvt mina tarmar. Eller deras funktion. Eller ickefunktion snarare. Stackars sötaste bebis har så ont emellanåt och släpper ifrån sig rejäla gubbfjärtar som till och med skrämmer iväg katterna och då rubbar inte många ljud bautakatten Stella.
Jag var ett kolikbarn och tror inte det var många timmar i sträck mina föräldrar sov de första tio månaderna av mitt liv. Koliken har sedan fortsatt, eller magproblemen i alla fall och jag är fortfarande kass i buken för jämnan. Något som alltså också verkar har drabbat både Milo och lillasyster (förhoppningsvis mer övergående n för mig). I vår familj är det bara Marcus som aldrig pruttar och jag fattar inte hur det är möjligt, men kul för honom.
Tur i oturen är ju att jag är så barnslig att jag tycker prutt är kul, vilket Milo har anammat, så mitt i illaluktande eländet skrattar vi gott åt oss själva när vi gasar på.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Prutt eller inte prutt men ack så söt man kan vara...den lilla alltså, men den stora tösen går inte av för hackor hon heller.

Anonym sa...

hej Jonna

Men gud så söt hon är !!
Vilka tjejdrag hon har , henne kommer ni få vakta när det börjar bli boysdags !!
Jag kan känna obehag när jag är ute och tex handlar med min 15 åriga tjej då vuxna karlar vänder sig om och stirrar det känns så ofräscht, sluta bläng gubbe harjag ibland lust att säga.
Hoppas lilla gos magen snart blir bättre , annars så vet du vad som gäller :) akupunktur !! :)

Kram på er // Jess 2

Anonym sa...

Har du provat windi till lilltjejen? En liten gasutsläppare man stoppar in i rumpan. Kanske vore nåt för dig också ;-)

Gråa musen sa...

Du har säkert fått otaliga tips från allt och alla men för din egen del om du inte provat så blanda en msk havrekli (bättre än vete) i yougurten eller salladen eller något du äter. För mig gjorde det underverk. Smakar fan men gör som sagt var nytta om man håller på ett tag.

Birgitta+Nyfikne Herrn sa...

Att prutta, för liten, som stor tjej, tillhör dom mänskliga rättigheterna!
Ännu har inte FN någon resolution om detta, men det kommer.
Fina flickor är ni i vilket fall, som helst! Kram till "fistjejerna"
Bara ni inte blir fisförnäma, hihihiii

Eva sa...

Hej Jonna,
Har du funderat något på att testa LCHF?
Min make har ätit LCHF i snart två år och hans mage är totalt förändrad och blev det näsan direkt när han bytte från kolhydratrik kost.
Han har alltid rapat, pruttat och haft jätteproblem med magen på alla sätt och vis.
Som ett plus, för mig, försvann hans blodsockerrelaterade humörssvängningar också.
Googla lite på LCHF och fundera på saken.
:)

Emma sa...

Har också alltid haft jättekänslig mage och har testats för allt mellan himmel och jord i allergivärlden, plus fått en kamera ner i magsäcken (brrr). Men så testade jag LCHF dieten, inte nitiskt men ändå seriöst och det fungerade tamejfan. Var en övergångsperiod såklart men sedan FUNGERADE det! Kan numer äta utan att behöva ha i bakhuvudet vart närmaste toalett är och slippa magknipen efter varje måltid. Bara ett tips :) (ps, jäklar vilka gener ni måste ha, sötaste ungar jag har sett, och jag själv som ej är så vidare barnfrälst!!)

Newyorkmamman sa...

Vad härlig du är alltså! Vilken superfin liten tjej. Grattis!

Anonym sa...

Komjölksallergi kan ge martarmproblem hos bebisar, dvs du ammar och kanske dricker komjölk komölksproteinet går med ut i bröstmjölken i små mänger men det kan vara det som ger symptom. BVC säger kanske att dom ska ha exem då men man kan ha ont i magen som enda symptom.

sara - mamma till wilda sa...

Du är verkligen inte ensam om att prutta, men måste säga att det blivit bättre sen jag drog ner på kolhydraterna. Tips?

Anonym sa...

Vilken fantastiskt liten uttrycksfull tjej! kram cecilia

Anonym sa...

Hej Jonna!

Jag kan tipsa om vegankost, det har funkat fantastiskt för mig och är inte alls trist som det kanske kan låta. Jag äter mycket godare mat nu än innan jag gick över till vegankost, och magen funkar felfritt!

Säg bara till om du vill ha tips på recept eller annat, jag är något av en expert nu efter snart ett år som vegan :)

T ex www.thekindlife.com, det är en peppande sida där man under rubriken "success stories" kan läsa om alla möjliga hälsovinster folk gjort efter att de övergått till vegankost. Till exempel felfri mage efter ett helt liv med en krånglande en :)

Tack för en superhärlig blogg!

Kram Sara

Anonym sa...

Hej!
Läser i din blogg att lilltjejen har kolik.
När vår lilla tjej var bebis hade hon svår kolik. Hon kunde gråta i 12 timmar om det ville sig illa.
Läkarna föreslog så kallade "pip och knipdroppar" men de innehåller morfin vilket kändes sådär i en så liten kropp. Jag läste en artikel och fick tips om akupunktur. Tog luren direkt och ringde den barnmorska i Stockholm som utför akupunktur på spädbarn. Mycket trevlig och fantastisk kvinna! Hon menar att alla barn med kolik blir bra av akupunktur. Jag grep det halmstrå hon gav mig! Ett stick i tumgreppet gavs. Hon fick 14 stick allt som allt under ca en månads tid. Ett mirakel! Koliken försvann helt! Inte ens när det var dags för smakportioner kom magont tillbaka. Akupunktur fungerar!På två veckor vände vårt sömnlösa liv med en stackars liten tjej som skrek av magplågor och blev den magiska bebisbubbla man ska få leva i! Mitt tips till alla kolikföräldrar är aupunktur av auktoriserad barnmorska!

Hjälp finns!
:-) Emma

Paperback Lover sa...

Inte helt unik kommentar men jistanes så söt hon är. Och lik dig!

Anonym sa...

Instämmer helt i det Birgitta+Nyfikne Herrn! Mitt i prick skrivet!!
Och Jonna, tack för dom jättefina bilderna på dig och lill-prinsessan. Ni är så jättefina båda två på fotona!
Kram Maggan1