onsdag 22 september 2010

idag

Idag var första dagen då jag lämnade Milo på dagis i en dryg timme och själv gick därifrån. Höll telefonen hårt i handen och var redo att springa tillbaka ifall... men ingen ringde.
Det hade gått kanonfint fick jag veta när jag återvände. Inga tårar när jag lämnade heller, bara en blöt puss på munnen innan han vände sig om började leka mer i sanden. Finaste killen.

Idag var jag med Mimmi Leea (hon heter så just nu) till BVC-sköterskan som gav Milo akupunktur. Dags alltså för tjejens första nålar. Det gick bra. Hoppas nu på lite lugnare kvällar och nätter framöver, för jag är mycket mycket trött, nästan död som det känns.

Idag fick jag frågan om Milo snart ska få ett litet syskon. Han har nyss fått sa jag, klappade leende magen och kände mig fetare än någonsin. Lite kul faktiskt. Nästan.

10 kommentarer:

Anna sa...

Vad gulligt med Mimmi Leea.

Anonym sa...

fina namn
det passar utmärkt
men glöm inte det vackra severina för guds skull

Anonym sa...

Så jätteroligt att det går så bra med Milo på dagis. Förstår att du var lite spänd och orolig för hur det skulle avlöpa när han skulle vara själv första gången. Men den lille tuffingen han fixade det utan knot, kul iaf att du fick en puss innan han fortsatte sin lek när du gick.
Sen var det magen och (namnet för dagen) Mimmi Leea och akupunkturen. Vi optimister är ju säkra på att nålarna ska hjälpa även henne, precis som dom hjälpte Milo.
Vad kul med foton på barnens föräldrar på dagis förresten, det hade jag aldrig sett tidigare på något dagis. En bra idé för flera att ta efter tycker jag.
Sen log jag när jag såg att du fick frågan om Milo ska få syskon snart. Den frågan måste ju ha kommit från någon för er helt okänd person. Och i så fall - vad föranledde frågan om personen inte alls känner dig/er? Håller med dig, nästan lite komiskt, men var du glad åt den kvarvarande lilla magen, den gör inget alls och försvinner i takt med tiden.
Kram och god natt från Maggan1

Anonym sa...

Så bra ! Kuliga bilder på er,hänger dom på Milos hylla? Gulligt.

Åsa sa...

Inte är du fet! Även om man såklart känner sig så när man ska tränga sig ner i "gamla" kläder. Det är möjligt att du väger mer nu än innan du blev gravid, men magen är knappast bara fett. De stackars magmusklerna som du en gång hade är helt uttänjda och klarar inte att hålla emot allt som trycker på inifrån. Jag är själv mager som en skrika efter barn nr 2 men har en mage som ser ut som sjätte månaden. Jag ska på bröllop nu till helgen, så det blir att ta till gördeln :-) Jag försöker så sakteliga att bygga upp styrkan i bålen och tränar den inre korsetten. Men sit-ups är absolut förbjudna! Då förvärras bara problemet.

Och du, har man så vackra ögon som du, finns det väl ingen som tittar på din mage ;-)

Helene sa...

Tycker också att det var gulligt att ni hänger på Milos hylla på dagis! Och Mimmi Leea är så fin, lilla pluttan! Man blir ju pussnödig...

Anonym sa...

Underbara härliga Jonna...när du berä ttar om "syskonhistorien" kan jag bara le. Känner SÅ väl igen mig!!! Kram på dig/Cecilia

Anonym sa...

Mimmi Leea vackert namn Grattis.
Nu skall jag gå ut o möter jag skallertanten nr 1 skall jag kasta soporna på henne men lär inte barn sånt. Egentligen är jag mycket GLAD men elakak tanter skall sättas på plats. Dammtussarna lämnar jag hemma så de får ha det bra tills ikväll typ,. Krama Barnen o Milo o Mimmi.

Caroline sa...

Fick också frågan förra veckan på storebrors dagis.
"Hon har en bebis i magen!" (sagt av 3-åring).
"Hm, haha nej men ser du inte att magen är liiiite mindre nu va? bebisen är ju ute nu".
Hon tittade skeptiskt på mig:)

Anonym sa...

Jag har fått frågan fem (!) månader efter att bebisen tittat ut, "vilken månad är du i?", inte direkt kul att höra. Inte heller att få höra "Du har en bebis i magen" av en 5-åring på barnens dagis när yngsta killen är 2 år :-) Men vad gör man? Sist svarade jag, "nej det är bara mat".