söndag 26 september 2010

ny vecka imorgon

Det har varit bokmässa i Göteborg, vilket inneburit att Marcus varit ner en sväng på baksidan vilket, inneburit att jag inte haft tid att leka med datorn knappt alls, än mindre skriva något här. Men nu är karln hemma en sväng och jag passar på att säga tjaba tjena hallå. Typ. (Vem var det som myntade det "uttrycket" förresten? Lovar härmed att aldrig tjaba tjena mer. Kändes mycket olustigt i skrivandes stund.)
Nåväl. Hej alltså.
Jag reser fortfarande penis (gillar uppenbart det uttrycket mycket mer av tjatet att döma) och hoppas innerligt att något resultat av det kommer. Inte så mycket synligt kanske, till det krävs nog mer, som ja osynligt. Det där dolda musklerna därinne är ju viktiga att träna framförallt för ryggens skull och om någon mer än jag minns mina problem förra hösten med ryggskott och voltarenknaprande så var det just den lilla träningen som jag hade missat. Hoppade ju direkt på styrketräningspass och afrikansk dans vilket inte alls var smart. Förstod jag sen när det redan var försent. Alltså gör jag allt annorlunda nu. Små, dolda muskler först och dans sen, mycket senare.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Då ska Milo gå på dagis på riktigt nio till två måndag till onsdag. Känns mycket bra. Fredagens nio till tolv variant var inte rolig för någon av oss. Först packa ner båda barnen och lämna, sen hem med lillasyster och försöka tvångsvila då jag inte sovit alls på natten. Såklart var inte hon med på de noterna och tvinga fram vila överhuvudtaget har aldrig varit min melodi heller.
Sen var det dags för hämtning och nedpackning av lillasyster. En mycket trött och grinig storebror som inget annat ville än att sova mötte oss och givetvis var inte sitta i vagn det han ville, men somnade nästan direkt där iaf. Min rygg är just nu rätt paj, så börja bära från vagn till säng var inte ett alternativ, istället tänkte jag äta lunch ute. Passa på liksom. Milo vaknade dock när min talrik nådde bordet och fick ett utbrott något som innebar mer eller mindre en timmes gallskrikande och gnällande eftersom han inte fått sova nog och fortfarande var apatrött och halvt sovande. Stackars killen. Stackars mamma. Stackars lillasyster som också vaknade och stackars Jessica som hade sett fram emot en god och relativt lugn lunch.
Så nej, den där tretimmarsvarianten är inte att föredra och bra då att han från imorgon får sova efter maten när han ändå är så trött och sen få pigg och glad komma hem igen.

Imorgon börjar också akupunkturen på allvar. Varje dag kommande vecka ska vi dit. Hoppas verkligen att det hjälper vår Mimmi Leea Severina (lutar starkt just nu) och visst, lite förbättring har jag anat (ta i trä) men fortfarande är det någon timme varje kväll som ägnas åt smärtskrik och det gör fan så ont i mig med.

Såja. Det var rapport så det hette duga :-).

Trevlig söndag!

7 kommentarer:

Maggan sa...

Tjabba, tjena, hallå var det Nicke & Mojje som började med en gång i tiden ;)typ runt millenieskiftet har jag för mig.

Kram

Anonym sa...

Göteborg är väl Sveriges framsida? Fråga gubben.

Anonym sa...

...aha så Marcus har fått med Severina från The Mission-låten? Kul!
Mimmi och Leea är också fina.
/Soffi

Öländskan sa...

Hej Jonna.Hoppas att Marcus framfört hälsningen.Min dotter och jag dök på honom på Bokmässan.Må så gott och KRAM

Anonym sa...

Förstod nog att tiden inte riktigt räckte till för dig när Marcus var iväg på bokmässan. Så blir det ju emellanåt. Och med 2 små parvlar som båda ska ha sitt så blir det inte många minuter över ibland.
Hörru, bra att du fortsätter med penisresningen, det är ju dom små detaljerna som gör det (dvs dom dolda musklerna), för utan dom blir det inget av de större muskelpartierna i förlängningen så att du kan börja med din dans igen.
Så himla bra att det nu är dags för 5 timmars dagis 3 dagar i veckan för Milo. Då blir det mer helt, han får leka, äta och sen sova en stund för att pigg och glad vandra (eller åka vagn) hemåt med mamma/pappa och lillasyster. Och kanske kan det bli en liten mini-fika på hemvägen någon gång också. Kan ju bara tänka mig in i din situation i fredags och sådana dagar gör ju inte tillvaron kul för någon, vare sig vuxna eller för barnen. Nej, fram för 3 dagar och 5 tim, det är melodin och kommer säkerligen att bli helt perfekt för er.
Toppen också med akupunkturen nu till veckan, allt hopp till den att magknipen försvinner helt. Verkar ju som att de gånger ni varit ändå haft viss effekt, så då ska nog en veckas små stick hjälpa bra. Det är ju inte kul när dom små liven bara skriker och skriker.
Mimmi Leea Severina – ni har valt fina namn tycker jag.
Tack för att du tog dig tid med oss en stund! Hoppas ni haft en bra dag och att ni får sova några välförtjänta timmar inatt!
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Hej Gubben stack från bokmässan eller var inte där han skulle vara blev utan bok skickade en bekant, ingen Marcus vid den montern Inställt... Tvärsur på din gubbe.
Eller skitsur. Men Milo-go o Mimmi Leea är vackra o du med. Jonna krama de små

Anonym sa...

Näe, Jonna nu förstår jag faktiskt inte? Skulle Göteborg vara Sveriges baksida ? Tror nog att du inte lärt känna denna staden för jag tror att du verkligen skulle gilla den men är alltför influerad av din sambos besvikelse över uteblivna posetiva recentioner tidigare och minnen av Gbg som han hade stora fylleångestorgier i ? Hans taskiga minnen I Göteborg gör ju inte staden helkass. Blanda inte ihop stad och den förtvivlan och ångest människor har i just den staden där det hela utspelades i.Kanske jag gör dig orättvisa nu då jag tror att du har samma syn som din sambo ? Isåfall ....