lördag 4 september 2010

tack och så

Tusen och åter tusen tack till Mollie77!!! Den här gången kom allt fram som det skulle :-D Är lite sen med tacket, ledsen för det. Så en gång till, tusen tack! Kommer bli så fint på tjejen om säkert jättesnart, hon växer så det knakar. Kramar i massor till er!

Namn.
Inget är helt klart och så får det vara idag. Trodde ju det var klart redan innan men kände sen att nej, hon var inte hon. Måste ju lära känna underverket lite innan man kan ge en livstidspresent som ett namn ändå förhoppningsvis är.
Vi är på gång med funderingarna och en vecka till ca tror vi det kommer behövas. Några namn som testas för fullt just nu är Mimmi (Mimi), Meia och Neemi. Det är svårt.
I Finland har man för vana att inte berätta för någon om namnet förrän på själva dopet som hålls inom tre månader (i alla fall är seden så i min släkt) från bebis födelse, så tålamod kära vänner. Kanske att vi håller på det i ytterligare två månader om det nu skulle kännas så även om, när namnet blivit klart. Eller så berättar vi det bums :).

28 kommentarer:

Ingrid sa...

Meia eller Neemi ar jattefina! Mimi ar ocksa helt ok men de andra ar mycket finare tycker jag. Lycka till med namnvalet!

Anonym sa...

Jag kommer från Åland och
tycker att det är en mycket fin tradition att fundera i lugn och ro och att avslöja namnet på dopet/namngivningen! Man måste inte stressa med allt... Allt är så planerat in i minsta detalj nuförtiden. Jag gillar överraskningar!P.S. Minna är ett vackert finskt namn.

Anonym sa...

Hej - jag tycker att Helle är ett vackert namn.
Lycka till!

Anonym sa...

Meia och Neemi var väldigt fina namn!

anonym sa...

Jag tycker Lilly är fint och lite annorlunda!

Anonym sa...

Tids nog får vi veta vad lilltösen ska få för fint namn. Men visst är man lite nyfiken. Det viktiga är att ni själva väljer något som ni tycker passar tjejen, att ni känner att det är något hon kan bära med sig resten av livet. Sen får vi alla andra ge oss till tåls tills dess.
(PS Jag gillar ju också Minna, men verkar inte vara något ni tycker känns bra för just er lilla prinsessa)
Ha en bra helg! Kramar till hela lilla fina familjen från Maggan1

Anonym sa...

Jag gillar Elina, med finskt uttal. Vackert! :)

Anonym sa...

Hejsan Jonna! Grattis till lill tjejen. Min kompis dotter som har är från Finland heter Neea. Hoppas att ni kommer fram till något fint namn. Hälsa Marcus & Milo. Kram

Anonym sa...

Vira är ett jättefint namn
eller Aino

Anonym sa...

Tre månader oh my gooooood haha jaja tiden går snabbt ;) Meia fint och ovanligt !

Anonym sa...

haha, tank vad olika det ar. jag bor i Holland och har fragar dom samma sekund som bebisen ar ute vad den ska heta. kort med namn skickas ut samma dag till slakt och vanner. dom tycker det ar jattekonstigt har nar man berattar att det inte alls ar sjalvklart (hemma i Sverige) att man har ett namn nar bebis kommer ut.
Johanna

josefinkans.blogg.se sa...

Vilken underbar tradition! Den skulle jag vilja anamma- om det inte vore för att jag är så nyfiken- vilket även leder vidare till att jag har svårt att knipa över roliga händelser;)

Någon skrev Neea här nedanför, det tycker jag var gulligt:)och även Meia som ni hade:) Good luck!

Anonym sa...

Heja Mimi! Jättefint namn!

Anonym sa...

Mimmi!! Superfint och vääldigt ovanligt. Här heter många barn Meia (Meja), så det är lite uttjatat men det är ju så olika.

Neemi är också vackert, har ni testat Naemi:)

Maria Berglund sa...

Jag tycker Meia, klockrent!

Men dom andra namnen var också fina. Det är ju bara ni som vet vilket som är det perfekta namnet för erat barn!

Kram Maria

Anonym sa...

Tycker fortfarande att Mimmi är ett jättebra namn. Och skulle det bli "Birro" i efternamn är det ju en lysande kombination Mimmi Birro. Lycka till att finna namnet som är hon.

cissi sa...

Meia! :-) like it. kram

Sandra Palmqvist sa...

Måste bara säga att jag tycker Milo och Meila är en himla fin kombination. Men namn är ju väldigt personligt och ni ska givetvis fundera på vad er lilla gullunge ska heta i lugn och ro. Berättar gör ni när ni känner för det.

Anonym sa...

Jag hoppas att ni verkligen förstår innebörden av att DÖPA ett barn? Ni lovat inför GUD och församlingen att uppfostra ert barn kristet dvs. tala om GUD dagligen och forma ert barn så...?Ni....som döper barn av gammal tradition och annat fjant är bara jävligt inskränkta och så fega..MAO.SLÄPP LOSS

Anonym sa...

Gillar vår tradition som vi har här i Finland.Föräldrarna behöver i lugn och ro få tänka och känna hur namnet passar.Som släkting gillar jag detta att på dopdagen få höra vad den lilla/lille heter.
Blir intressant att höra vad ni bestämt att den lilla skönheten skall heta.
Barbro.

Anonym sa...

Jag måste säga att jag är partisk i namnfrågan... ;) Som liten tyckte jag inte alls om namnet men idag bär jag det med stolthet! :) Hoppas ni hittar det rätta namnet till tösen!

/Mimi

sarapara sa...

Tycker alla tre namnen är fina, men meia och mimmi är lite finare, hihi. Lycka till!

Ps. slänger in lite bonusnamn bara för att jag inte kan hålla mig: moa, molly och ditte! Fint tycker jag.

Kraam!

Anna sa...

Naima är ett fint namn som inte är så jättevanligt =)

Jeanette sa...

Naoomi heter en liten 3-åring jag känner i England. Kanske Noomi kan passa också.

Lycka till med namn!

Anna sa...

Alla tre namnen är väldigt fina. Förstår om det är svårt att välja. Meia Severina Mimi Birro är ju fint. Även Neemi Severina Mimi Birro. Ditt efternamn funkar ju utmärkt också. :)

lilla angelyne sa...

Det är fina namn ni väljer mellan, allihop. Och traditionen gillar jag. Det är sådan hysteri kring att namnet måste vara klart snabbt och jag tror att det är många som givit sina barn namn de inte känner är rätt.

Lycka till!
Stor kram
Sandra

Sandra Palmqvist sa...

Äsch, var kom Meila ifrån?
Menade ju givetvis Meia.

Håller tummarna att ni sover gott inatt.
Många timmar i sträck önskar jag dig/er.

Annika M sa...

Milo och Meia låter jättefint. Eller varför inte Milo och Mira! :). Det skulle mitt andra barn heta - men det blev en liten kille iställt :)