måndag 27 september 2010

tips på nya lekar

När Mimmi Leea sover leker jag och Milo. Älskar verkligen att leka med honom nu när jag kan göra det så obehindrat.
Senaste dagarna har vi kommit på flera nya lekar som jag helt klart föredrar framför andra för hur kul är det egentligen (även om ju själva lekandet som sagt är härligt) att dagarna i ända köra tittut om och om och om... igen eller för den delen att smaka på alla 120 bitarna mat han har i sin låda och säga oooooh nam nam med lustig min alternativ lukta på det med ännu värre grimas vilket verkar var så himla kul att jag ibland tror jag är Robert Gustafsson, nej, för att variera det hela och samtidigt ge mig en chans till vila har vi börjat leka pilla-i-mammas-hår-leken (underbar liten lek som tillåter djupmeditation medan tio små fingrar snurrar hårslingor och en liten ljus stämma konstant pladdrar på och bara kräver till svar ett enstaka mmm) eller så har vi denna vår senaste lek: lägga-på-leksaker (gärna alla 120 bitarna plastmat) -på-mamma-medan-hon-ligger-på-mage-och-halvsover (ja ni förstår ju, den är bara så kul att leka). Det bästa är ju inte bara att jag kan ta det avsevärt mycket lugnare än när jag knallröd i fejjan vrider mig i diverse "skojiga" uttryck utan också det faktum att Milo har så roligt med, för det har han.
En lek under utvecklig är när jag ligger på mage och Milo sitter på min rygg och klappar mig över skuldrorna (massage). Marcus försökte tidigare visa hur man ska göra men ännu verkar inte den leken ha fallit honom i smaken. Men jag ger inte upp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är fantastisk med att ha bra fantasi för nya lekar. Kan du skicka iväg Milo hem till mig ett par dagar, så ska jag också leka pilla-i-hår-leken eller lägga-på-leksaker-leken. Sen får du sätta Marcus i hårdträning så att Milo lär sig skuldermassage-leken också, för den känner jag att jag också är intresserad av. Som sagt, jag tar gärna hand om Milo några dagar för att leka dom här lekarna. När han sedan blir lite större så kan du be honom berätta sagor för dig, där du bara behöver humma lite till svar medan han ivrigt pladdrar på. Det lärde jag våra barn och dom var så stolta för att jag var så bra lyssnerska och dom verkligen fick breda ut sig i sin sagofantasi.
Gick det bra på dagis idag och hos akupunktörskan? Är ju lite nyfiken hur det funkar.
ha det gott. Kramar till hela familjen från Maggan1

Anonym sa...

Jisses Maggan 1 hur orkar du att ALLTID vara så entusiastisk? Har du en blogg ?Jonna ,jag känner att jag måste bara fråga det här?

Anonym sa...

Kul att läsa dina så fantastiskt nya lekar och Maggan 1 applåderar troget.Fan vad du driver nu med dina läsare och det roar oss som får ännu mer att skriva om.Oj vad känd du nu är utan att ha gjort något.

Sachiko sa...

Helt jävla lysande!

Monika sa...

Jag håller med anonym om att Maggan 1 börjar bli jobbig, att läsa och kommentera kan vara kul ibland, men herregud inte varje dag.... man tröttnar som läsare av hennes entusiastiska kommentarer, och man undrar givetvis varför man är så himla intresserad av allt som sker inom denna lilla familj. Man behöver väl för katten inte veta allt om Er, det får man ju läsa om i bloggen och behöver väl inte fråga om hur gick det där och hur går det där, snälla nån människa flytta till Norrköping så kanske du får veta ännu mer.Måste säga att jag har aldrig varit med om liknande och då bloggar jag själv.

Anonym sa...

Min mamma satte en hårborste i handen på mig när jag var knappt två år och så satt hon och lät mig borsta sitt hår och tyckte det var bästa leken...
LT

Anonym sa...

Svar till Anonym 27 september kl 23:41:
Jag är känd för att vara en positiv, gladlynt, engagerad och entusiastisk person med nära till både skratt och gråt. Har en stor portion humor, men jag är inte omänsklig utan jag kan precis som alla andra bli både ledsen och förbannad när det är befogat.
Jag har ingen blogg, följer bara några få varav Jonnas är den ena och i mitt tyckte den absolut bästa. //Maggan1