torsdag 22 april 2010

fk och flytt

Hade ett minst sagt otrevligt samtal med en kvinna från försäkringskassan igår. Hon ville starta en utredning om vilka arbetsuppgifter jag kan utföra just nu på mitt jobb ("långt kvar till jag ska föda") och trots att jag försökte informera henne om läget, tappen som börjat öppna sig, att det just nu är mycket kritiska veckor framöver och att jag inte bör bli stressad var hon på. Som en igel. Jag skulle minsann utredas för det var praxis och JAG var orättvis som blev stressad av henne för hon hade minsann varit sååå deltagande och lyssnat på mig massor tidigare (när jag väntade Milo)...
Ja, i den stilen gick samtalet och det kändes ju inte alls bra såklart. Jag blev nog en aning röd (läs blinkande stoppljus) och kippade efter luft där någonstans utanför Lindahls konditori när vårt lilla prat väl var slut och jag ringde gråtande Marcus.
Hursom.
Idag ringde hon igen.
Och bad om ursäkt.
Faktiskt.
Det var dumt att ringa mig oanmäld och börja prata om utredningar och annat bara sådär och vid närmare eftertanke så verkade hon tycka att det inte alls var läge att utreda mig. Det var tydligen mycket pressande på jobbet men det är ju inte mitt "fel" (nej, verkligen inte) så förlåt, typ.
Ja ungefärså lät det nu.
Bra. Stort.
Godtog naturligtvis ursäkten och vi skulle "börja om". Bra det med. Blanketten som redan är skickad till jobbet skulle hon ringa och be dom strunta i. Så med försäkringskassan på min sida ska jag helhjärtat fortsätta fokusera på att bära mitt barn länge till och under den tiden hålla mig själv någorlunda frisk och kry både i kropp och själ. Om en månad eller två välkomnade jag henne att ringa och stressa upp mig igen för då är det förhoppningsvis bättre läge, men det var lite på skoj.
Hoppas hon inte ringer.
Tror väl inte hon gör det heller.

Nu ska jag och Milo fortsätta titta på när min mamma och Marcus packar ner grejer i lådorna som jag faktiskt vikt ihop. Något ska man ju göra och i denna familjen är det jag som har öga för snabba lösningar när det kommer till praktiska problem.
*stolt*

Kram.

10 kommentarer:

Fia sa...

Var det du som skymtade förbi i Antikdeckarna från Älvsjömässan?

Vilden sa...

Skönt med en ursäkt, även om samtalet aldrig borde ha utvecklats till vad det gjorde från början. Inget arbete är värt att offra ett litet liv för, det borde till och med FK inse.

Ta hand om magen och familjen och lycka till med flytten! :)

mrsjones sa...

oj höll på att få andnöd där ett tag..hua..skönt att det löste sig. Eller rättare sagt att hon tog sitt förnuft till fånga. Hua ändå..de är nog inte riktigt riktigt kopplade där uppe ändå..kram!

Anonym sa...

När jag började läsa här så gick jag igång på alla cylindrar på en gång. Jäkla fasoner dom har på FK. Har dom inte fattat nåt. Då hon haft kontakt med dig när du väntade Milo så visste hon ju hur läget var då. Och hon har nu, antar jag, ett intyg från din specialistutbildade läkare på att du behöver vara sjukskriven och vila etc, men inte sängliggande. Vad då utredning? Förstår att du blev jätteledsen!
Jag ser det positiva i att hon ringt igen och bett om ursäkt, att hon nu inte tycker det är läge för nån utredning från deras (icke-medicinskt kompetenta) sida. Iofs har väl inte de enskilda handläggarna så mycket att säga till om betr deras arbetsuppgifter, det är andra knäppisar som har bestämt hur FK:s arbete ska skötas numera. Handläggarna kanske inte har det så lätt, men man kan ju kolla först och ringa sen! Nästa steg från den här regeringens sida är säkert att helt slopa läkarnas sjukskrivningsintyg och överlämna till FK för beslut om man behöver vara sjukskriven eller inte, eller rättare - om man är sjuk eller inte.
Hoppas du inte blir upprörd igen nu på mina aggressiva ord mot FK, men det bara vällde ur mig och var ju definitivt inte riktat mot dig utan mot regeringen och FK. Så nu vet du/ni vilken sida av mittstrecket jag står politiskt! Det bjuder jag på.
Bra att ni kom fram till att ”börja om”, att hon tar tillbaka blanketten hon skickat till ditt jobb och att du under resten av graviditeten får vara ifred och i lugn och ro ägna dig åt dig, Milo och Marcus och så lille Plutt! Jag tror inte hon kommer att höra av sig mer! Det blev nog lite för bra även för henne.
Hoppas det går bra för Marcus och din mamma med packningen. Är det nu i månadsskifter ni ska flytta?
Kramar till er från Maggan1

Gråa musen sa...

Himmel. J-a kärring (fk-bruden) höll jag på att säga men det tar jag tillbaka. Nästan. Sådana samtal ska man inte ringa utan att ha MYCKET på fötterna att komma med. Hon ska vara glad att du inte ligger till sängs. Ha det mysigt med Mor och resten av familjen. KRAAAM

ylwa sa...

Det är något allvarligt fel på F-kassan! En kompis pappa har nyligen opererats för hjärntumör (som visade sig vara elakartad) och två veckor efter operationen ringer de från F-kassan och ifrågasätter varför han inte har börjat jobba (när han inte kan gå tillbaka till det gamla jobbet eftersom han inte får hantera vissa maskiner osv)..

Skönt att din handläggare tog sitt förnuft till fånga!

Anonym sa...

Va kiva!!
Att hon ändå ringde.

Du gör redan största jobbet, du bär på barnet. =)

Anonym sa...

Utred FK-s personal , spela in anonymt vad de säger Janne Josefsson det vore guld värt.
Bra att hon ringde o bad om ursäkt men ändå man gör inte såhär ... Satkä--ing finns denna tillhörd de bättre som ringde men avstå från att tala med henne igen. kram

Julia sa...

Stackare! FK kan verkligen bedriva häxjakt ibland... Jag bröt ihop under min graviditet när de strulade (jobbar som vaktmästare och gick på kryckor pga foglossningen), så till slut ringde min chef upp FK och ställde till med ett jä*** liv, sen drog de åt sig öronen fort som attan. Men att man ska behöva bråka! Vart är empatin? Märkligt.
Skönt att det löste sig ändå, även om det var stressigt så det räckte och blev över.
Stor kram och lycka till med all flytt!

Anonym sa...

Stort gjort att be om ursäkt. Det hör inte till vanligheten.

K2