onsdag 7 april 2010

kvällur här hemmur

Vi har haft en superfin kväll jag och Milo och nu sover den ene av oss. Jag ska vara uppe ett tag till.
Skulle se CSI men har redan sett avsnittet så efter att jag låtsasshoppat klart på cdon.com ska jag lägga mig i sängen och titta på Law and order. Som sagt, härligt med repriser!
Min hals brinner. Den fina åkomman halsbränna har kopplat greppet. Blir ju lätt så när magen växer och börjar trycka på uppåt och det gör den. Halsbränna och ångest bör inte blandas så jag skålar i samarin med mig själv och ser gärna att det svalkar lite i bröstkorgen om ett tag.
Imorgon ska jag faktiskt till barnmorskan. Nu kan ju inte hon göra några kontroller för att lugna oron som käkar i mig men det känns bra ändå att gå dit och vi ska ju lägga upp en plan för akupunkturen mot fogarna som släpper och det är ju bra och konkret.
Nästa vecka är det sen tappmätning.
Min något övermäktiga oro just nu är ju egentligen inte så mycket för tappen som för vattnet därinne. Tappen var ju aldrig något problem med Dante, utan det var "bara" hinnorna som sprack av urinvägsinfektionen och resulterade sedan i att livmodern inflammerades och förlossningen startade i förtid. Inga cerklage i världen hade kunnat rädda min förstfödde.
Men men.
Det var då. Nu är nu.
Och nu ska jag fortsätta surfa bland filmer och böcker innan jag gör Miloälsklingen sällskap i sängen.
Jag tog jättebra bilder på honom ikväll men lyckades inte ladda upp några. Nytt försök imorgon. Han har sina nya tjusiga kläder på sig och sitt fantastiskt fina ruffs som förresten inte ska klippas någonstans. Ni får som sagt se imorgon. Hoppas jag.
Kram och god natt.

17 kommentarer:

Gråa musen sa...

Har ett hett tips mot urinvägsinfektion som dessutom är både gott och nyttigt för både baby och Jonna. Drick Tranbärsjuice. Det innehåller så mycket C-vitamin så baskeluskerna inte kan frodas i urinen. Kolla bara halten av C-vitamin i juicen. Det finns både sämre och bättre sorter. Så hög halt som möjligt alltså. Kram och upp med hakan. Allt går bra ska du se.

Anonym sa...

heter det inte kvällslur?

Anonym sa...

Men en test kan hon väl göra på just det här temat: kolla så du inte har urinvägsinfektion!

Styrkekram från en trogen läsare

Birgitta & Nyfikne Herrn sa...

Hej! Hoppas att du har fått sova gott i natt, sömn behövs ju.
Näe, klipp inte Gulle-Milo!
Kramar
Birgitta & Nyfikne Herrn

Anonym sa...

Hej hur går det med bröllopet, ska du ff vara toastmaster?

Anonym sa...

Känner för er och Ber! För jag kan inte göra annat...

AnnaUlrika sa...

Prova Gaviscon mot halsbrännan. Funkar bättre än samarin tycker jag. Finns både flytande och som tuggtabletter. Man får ta det när man ammar så jag tror att man får ta det även som gravid.

Anonym sa...

Inget kul med halsbränna, men samarin brukar ju lindra, hoppas det gjorde så också igår kväll.
Hoppas också du fått sova lite i natt och att ångesten inte var alltför påtaglig för dig. Bra att du ska till barnmroskan idag, även om hon inte kan göra kontroller för att lugna oron, så kan det ju vara bra att få dryfta sin oro med någon som är mer expert än ex-vis jag, som bara kan vara din medmänniska och ev vara till nån tröst emellanåt.
Ska bli spännande att få höra mer om ev akupunktur för foglossningen. Å så blir det ju då tappmätning nästa vecka, och det är ju snart nästa vecka, bara en vardag kvar den här veckan ;-)
Längtar och väntar på att få se lite bilder på Milopojken i sina nya kläder och sitt fantastiska hårsvall (klipp det inte!)
Hoppas du och ni får en riktigt bra dag, här skiner solen men det är lite kyligt.
Kram från Maggan1

Anonym sa...

Losec, eller omeprazol!:) Det blev befrielsen för mig när jag väntade barn nummer 2! Sen åt jag detta från dag ett med barn 3 & slapp den hemska halsbrännan. Inget annat hjälpte och ingen av barnen har tagit någon skada, tvärtom;)

Oro har sin egen unika förmåga att hitta på förträffliga förklaringar till varför den ska få finnas kvar. Jag blev så nojjig när jag väntade ett av barnen att jag gick av bussen innan kullestenarna.
Ett litet tips i all välmening kanske kan vara att handla hem stickor(apoteket)där man kan kolla urinvägsinfektion. Känner man minsta oro går det det bra att kolla stickan och skulle det vara något så bums in med antibiotika.

Fortsatt fin Torsdag till dig och fina Milo med sitt "rufs"(kallar det lockar)som klär honom bäst!

Kramar
/Madeleine

Anonym sa...

Lycka till imorgon. Em granne har något sorts bälte runt magen för foglossning har inte frågat så noga men hon måste ha det. Hjälper upp magen. Sån otur som du hade med Dante har du inte igen. Basta.
Vad fin, söt han måste vara lillskrutt Milo. Ser fram emot bilder. Krama Milo-go. kram

Rebecca sa...

Usch Jonna, är så ledsen att det fantastiska med din graviditet ska överskuggas av rädsla och oro. Men inte är det konstigt att du känner så. Kan inte ens föreställa mig den smärta du och Marcus mött. Jag hoppas att allt gått bra idag och att tiden snurrar på och att du snart är så långt i graviditeten att du faktiskt kan vara lugn. Några veckor för tidigt gör ju inget, så länge det bara är just några. Ta hand om er!

Kram Rebecca

Anonym sa...

Å jag bara måste tipsa dig om Rennie! Mot halsbrännan alltså :) Det är tuggtabletter som dessutom är goda o de hjälper verkligen. Det är ju sååå hemskt med halsbränna.

Hoppas de hjälper dig med!

Kram från en annan gravid

Längtan sa...

Länge sedan jag skrev något. Nu är jag inne i samma karusell som du och Marcus var för ca två år sedan. Har nu sprutat i 7 dagar och har vi tur kan det bli äggplock på onsdag nästa vecka!! Ett väldigt konstigt sätt att göra barn på, men fantastiskt att det fungerar. Och jag hoppas verkligen att det fungerar även för oss.

Anonym sa...

Tänker så mycket på fam. Birro, ber för Dig att du ska få känna lite lugn snart.Det ordnar sej är ju lätt att säga men jag tror faktiskt det.
Stor tantkram.

Anonym sa...

Om oron blir for stor kan du inte be om extra urincheck? Jag har sjalv ofta urinvagsinfektioner som jag oroar mig over under graviditet. Nar oron blir for stor ser jag till att fa det kollat, lugnar ju iaf for stunden... Kan val vara vart det, sarsillt under dessa veckor som spokar i huvudet.

Kram Johanna

PS. Jag haller med om att Rennie funkar utmarkt, bra tips!

Marbeth sa...

Jag åt pencellin(Furadantin) hela min graviditet(från v 12) för urinvägsinfektion,inte för att jag hade det hela tiden, men i förebyggande syfte.Hiprex är inte antibiotika men receptbelaggt som innehåller nåt som behåller syrahalten i urinen och motverkar infketion.
Kram

Christina sa...

Ska man tro de gamla förnuftiga kvinnorna, så fick mamman halsbränna om bebisen har hår...:)...det har stämt på mina...två med och två utan halsbränna....sköt om dig....