onsdag 21 april 2010

morgonmarinad

Har precis marinerat kycklingklubbor i honungs och ingefärsmarinad inför kvällens middag. Det blir det och så avorioris och sallad till. Av dofterna att döma... ja det luktar succé om man säger så. Min mamma kommer i eftermiddag så det ska bli gott hoppas jag.
Jag dricker lite chaite med riven ingefära och honung i. De ska lugna tarmarna och mina är i uppror fortfarande.
Ryggen känns, ta i trä, lite bättre och visserligen strör jag aj aj omkring mig än men kan röra mig, sitta och det mesta nu utan att helt gå åt. En mycket bra utveckling måste jag säga.
Stella är kryare, men vill inte äta blötmaten som jag har pulvriserat hans medicin i. Vet inte hur göra. Fast om han inget annat får att äta borde han ju till sist välja laxen i sås. Hoppas så. Det är inte lätt att medicinera katter höggravid, framförallt inte en 7 kilos grabb som inte vill ha. Marcus har aldrig riktigt pallat att hålla fast så det här med att klippa klor och annat otrevligt har varit min grej. Stella är snäll så han rivs eller bits aldrig men som sagt sju kilo som sprattlar är inte skoj eller lätt. Fick i honom smärtlindringen som var i flytande form och det är ju alltid något.
Nu ska jag klä på mig.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jonna Skrattar lite åt Marcus o katten. Din mamma kan hjälpa till.
Det ÄR tungt hålla i en sprattlande katt se förra inlägget,.Stor frottéhanduk .Det fixar nog även Marcus. Marcus katten ÄLSKAR dig sen. . Katten äter när den vill. Jag har ensam badat en sprattlande katt 6 kg ibland ,grannarna trodde det var djurplågeri men jag talade om att han måste bada men den pälsen 7perser/ ibland. Balja o så stod han i den hällde vatten o shampoo över honom från tvättstället o skjöljde. försökte torka med frottéhanddukar icke sa nicke bara lite han lade sig i min säng tyckte oerhört synd om sig själv /han var ju karl/ursäkta Marcus skojar lite, men vis av tidigare lade jag dit frotté . Sen när han började torka världens gladaste nöjda katt. FIN! Mallig se på mig! Aldrig jag tog till dusch det behövs inte. Han hatade ljudet. Sen får man kamma o dona . Katter älskar ju att vara rena. Glömde jag lägga dit frotté fick jag byta i sängen ingen katastrof. Men jag har bilder där han min älskade ligger under mitt täcke minen "ser du vad du har gjort! Det ordnar sig med Stella när mamma kommer. Marcus kan ta hand om MILo o annat. sköt om er.

Anonym sa...

nu börjar du kittla smaklökarna igen så här direkt på förmiddagen! Får kolla vad jag ska hitta på....
Kul att din mamma kommer idag och också jätteroligt att Stella mår bättre idag. Men det är ett litet sjå att få i dom sin medicin. Och det är klart 7 kilo häver man ju inte runt på precis och speciellt inte du. Ni får väl försöka hjälpas åt så att han får i sig eländet. Tänk att dom förstår att det är något annorlunda som är lagt i maten, även om dom inte ser det.
Ha en riktigt bra dag nu och njut sen av den goda maten ikväll!
Kram Maggan1

Ullis sa...

Hej! Ang. katten... har du provat att stoppa medicinen i gapet på honom? Det har jag gjort med mina katter när de behövde medicin. Sätt tumme o pekfinger i varsin sida och spärra upp gapet, in med medicinen och stäng igen, klappa på halsen så han sväljer lite. Det brukar funka, och man kan klara det på en person.Hoppas han kryar på sig! Kram till er alla

Helene sa...

Så katten heter Stella men är en han? *hihi*

Anonym sa...

Hej Jonna!
Ett tips från en kattvän (har 2 st egna) vad gäller medicin i tablettform. Har erfarenhet av hur svårt det är få i dem den. Tabletterna var omöjliga att få katten till att äta blandat i mat.. Min katt vägrade äta maten ö.h.t för han kände antagligen lukten av "det främmande" i maten. Fick rådet av vet. att man ska ta och trycka kattens kinder vid mungiporna så att den håller munnen öppen och sedan snabbt köra in pillret så långt in mot svalget som möjligt. Håll upp sedan under hakan och massera innan du släpper katten, tills den svalt pillret. Jag tyckte att man fick rutin på det när man gjort det ett par gånger. Det är just knepet att få till de bestämda tagen, sen är det hur lätt som helst och det skadar inte katten på något sätt fast det låter lite hårdhänt.
Lycka till! Förstår att ni också är kattvänner.. För det kostar ibland när de blir sjuka. Min 10-åriga katt fick kristaller i urinröret för snart ett år sedan. Han var riktigt dålig och det var bråttom.. röntgen, spolning och några timmars inläggning hos vet. + medicinerna blev några tusenlappar. Han tillfrisknade snabbt o lever sitt glada kattliv med mig och den andra katten:)
Kram till er alla (inkl. kissen)/Tuvstarr

Katarina sa...

Hej! Tänkte bara ge ett tips om hur katten kan få i sig sin medicin. Jag har själv två katter i 6-kilos storlek och det är ingen lätt match att få i dem medicin. De har också matvägrat då man blandat medicinen i mat. Jag blev tvungen att till sist blanda medicinen i grädde (man kan nog ta vad som helst som är geggigt och katten tycker om), och sedan smetade jag ut geggan brevid munnen på katten. Han blev då tvungen att slicka sig ren om munnen och då fick han i sig medicinen. Kändes inte speciellt snällt, men det är ändå snällare än att låta stackarn gå sjuk.

Anonym sa...

jag instämmer i dom andra kommenterarerna

linda in katten i en stor handduk så bara huvudet syns och sedan öppna munnen på katten och försiktigt trycka ner tabletten i halsen på dom och sedan massera försiktigt utanpå halsen

viktigaste är att vara lugn men ändå bestämd och bara man får tränat lite så brukar det gå galant

och vad du än gör se till att han får mecicinen oavsett protester och så vidare
medidicin är aldrig rolig o ta men väldigt nödvändig tyvärr

lycka till

håller tummarna hårt för dig att det kommer att gå bra med bebisen i magen

Kattfrun sa...

Hej Jonna jag brukar ta en klick med blötmat och blanda i den pulviserade medecinen.Blanda väl och stryk på tassarna och mungiporna lite i taget,brukar funka på mina katter lycka till!!!

Anonym sa...

Hej!
Ett knep att medicinera motsträviga kissar är att krossa tabletten, blanda i lite smör och kleta på en tass, då slickar de i sig. Observera dock att det ska vara LITE smör för de sprätter med tassarna i ett försök att få bort det innan de börjar slicka och man vill ju inte ha smör överallt =). Knepet är väl beprövt då jag jobbar heltid på katthem. Hoppas kissen snart kryar på sig!
Hälsningar
Marie

Anonym sa...

hej
jag brukade blanda pulveriserad kattmedicin med en klick räkost det funkade för min katt . däremot lyckades jag inte stoppa i hela tabletten o stryka på halsen för mitt finger hamnade mellan hennes tänder o det gjorde så ont att jag inte vågade prova igen..
stor kram ullis i eskilstuna

Anonym sa...

Hej Jonna!
Nu blev jag lite förvirrad, men får man äta honoung när man är gravid? Jag har undvikit tills nu, måste kolla upp. Har för mig att det var någonting med bakterier eller kanske var det min 1-åring som inte skulle äta det när hon var yngre hmm vad förvirrad man blir som småbarnsmor. Helt onödigt inlägg kanske? Tack för en bra blogg! Kram

Anonym sa...

SMå barn under 1 år var det ju!!! Kollade upp på Livsmedelsverket sida.

Anonym sa...

Hej Jonna
Hoppas ni fick flytande medicin till Stella, annars så har ni många tips på bloggen. Stella är nog lite sur nu inte kul åka veterinär bli behandlad, förnärmad... Bästa sättet få i dem medicin är en apoteksspruta flytande medicin du får flera! o även vatten , mat hålla i gullet med handduk osv. Matlusten kommer .
Krama Stella så länge Milo-go och lycka till med flytten allt ordnar sig. Ta hjälp av mamma o Marcus.

Anonym sa...

Pulvrisera medicinen med lite vatten, så det blir gegga! Smeta det på framtassarna, och han bara MÅSTE tvätte sig! Funkar kanon hos oss varje gång :)

Nynna sa...

Vår vattenagam (en ödla om du inte visste) blev sjuk innan jul och var tvungen att medicineras och matas... Vi hade munspruta med antibiotika och om/när vi lyckats få i henne det försökte vi oss på litet barnmatspuré med samma metod. DET var inte heller lätt kan jag försäkra...