fredag 16 april 2010

tv-bänk på plats

Fick oss en mycket fin TV-bänk idag. Eller köpte begagnat och billigt en som jag var beredd att betala mycket mer för. Och jag lyfte inte ett finger för att få den dit den skulle! Lyfte på röva visserligen när jag tittade ut genom fönstret hur de andra bar och till sist tråcklade in i bilbaksätet men thats it. Tack bästa Päivi, finaste Jesper och hans söta mummi och ukki för att ännu en grej är på plats i det som ska bli vårat hem om någon vecka!
Lånade nyckeln till lägenheten tidigare (mycket schysst) och kunde också se hur arbetet där fortskridit. Tapeterna är på plats och det blir jättefint! Mycket återstår dock och det är iofs en hel vecka kvar men jag får ta och höra mig för med Hyresbostäder ändå för vissa grejer får verkligen inte struntas i och lite nervös blir jag av att inte riktigt veta om kommunikationen fungerat.
Marcus är på radion. Det var länge sen och jag hoppas det går bra. På måndag var det tänkt att han skulle flyga till Milano för att gå på match men vi får väl se hur askan ligger. Det var också tänkt att jag och Milo (med Marcus som ackompanjemang) skulle till Gävle de dagarna (mamma fick inte ledigt men kommer nog i mitten av veckan iaf, jihuu!) fast vi hoppar för nu. Hade varit roligt men jag är något krasslig eller vad det ska kallas. Lite stressigt med tåg och framförallt SJ och min läkare sa och skrev uttryckligen att jag måste undvika stress nu när det var som det var. Har haft rätt ont i magen idag också och jag har svårt att inte se framför mig hur livmoderhalsen fortsätter öppnas där den redan hade startat sin tratt för att sedan spränga upp bandet och... ja ni anar fortsättningen. Så behöver det ju inte vara eller bli men säg det till mig.

Nu ska jag äta kvällsmacka och se lite film.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det blev en fin TV-bänk och att den kom på plats utan att du lyfte så mycket som ett finger!
Jag tror nog inte du behöver vara nervös för att saker inte ska funka inför flytten, men kolla för säkerhets skull så att du inte behöver vara orolig. Stress är ju som sagt inte något som du behöver just nu.
Kan berätta att Marcus som vanligt gör ett kanonbra jobb i Karlavagnen! Det är en fröjd att lyssna till honom och hans sätt att hantera telefonörerna.
Får väl se hur det går med askmolnet över Sverige och Europa med tanke på Marcus resa till Milano, men det är ju bara att lugnt avvakta läget och utbredningen av molnet och dess väg.
Är väl bra om din mamma kan komma och vara med dig och Milo några dagar i veckan om nu Marcus kommer iväg på sitt jobb, nog lugnast för dig att inte resa och stressa på tåget. Kan ju tendera att bli kaos även på tåget om flyget inte funkar som det ska. Men man får ju ta en dag i taget och inte förutse något elände som kanske aldrig inträffar.
Hoppas du nu i lugn och ro äter din kvällsmacka, ser på film och bara kopplar av. Och ta det ”överdrivet” lugnt nu när du känner att du får rätt ont i magen! När man är omföderska känner man ju mer ont i magen än när man är förstföderska, så det du känner av är med största sannolikhet bara helt normalt! Och i takt med att du kan ta det lugnt och inte bli stressad så blir det onda mindre och mindre.
Mitt råd är – ta det lugnt med olika aktiviteter (även om det är kul att vara delaktig i allt vad ex-vis gäller flytten), men försök sköta det mesta via telefon, med hjälp av Marcus, med hjälp av kompisar etc, sitt och ligg lugnt och stilla och planera och dirigera omgivningen och ta små korta långsamma promenader när solen skiner.
Du vet väl att du är en fantastisk kvinna som fixar allt du gör, eller?
Kram Jonna, och krama Marcus när han kommer hem och Milo i morgon när han vaknar.
//Maggan1

Johanna sa...

Jag började skriva en kommentar, men så läste jag Maggans om och om igen här och ja, hon får med kärnan i det jag vill framföra också. :)

Ta det lugnt och kramas mycket!

Manduzana stickar sa...

Jag har tänkt ganska mycket på dig, sedan jag läste om förändringarna. Jag hoppas och ber innerligt att allt kommer ordna sig till slut. Försök att inte oroa dig så mycket. Ta det lugnt och vila så mycket du bara kan.

Tack för att du delar med dig av dig själv till oss.

satannah sa...

Tänker på er idag. Hoppas ni mår bra alla fyra och att dagen går fort. Stort grattis till Plutten som tagit ännu ett viktigt steg på den här resan!

Anonym sa...

Hej Jonna Res inte iväg, försök ta det lugnt om det nu går med lilla Milo. Förstår din oro. Men gått ganska bra så långt nu.
Tiden går fort faktiskt. Och Marcus tillbaka i Karlvagnen o nu kommer en lycklig man hem Roma vann. Men jag vill ge stora kramen Till MILO-go o en till dig. Sköt om er . Plutten har det skönt . Vila i mammas mage struntar i askmoln o allt annat.