Hög på bricanyl ställde jag mig och började laga mat. Var tvungen att göra något av hjärtklappningen och zuppa är var det blev. Bön och kronärtkockssoppa med parmesanflarn toppad av basilika närmare bestämt och till det bruschetta.
Alltså.
Jag säger bara det.
Det var ett tag sen sist måste jag säga, men ikväll gifte sig smakerna återigen i munnen på mig så det nästan blixtrade till.
Försökte äta långsamt så långsamt, ville inte att det någonsin skulle ta slut, så gott var det! En helt sanslöst god kombo mellan vita långa bönor (fagioli) och marinerad kronärtskocka. Supersoppa.
Så här gör ni er egen.
Sätt först på ugnen, 250 grader, för brödet.
1. Fräs (i stor gryta) skivor av en halv purjolök samt 2 hackade klyftor vitlök i olja.
2. Ha i 2 burkar sköljda avlånga små vita bönor (fagioli) och en förpackning grillade örtmarinerade kronärtskockor (sådan i vakuumförpackning men ni kan säkert ha i någon annan variant med). Spar lite av marinaden att ha på brödet senare.
3. Häll i 9 dl vatten, 2 tsk vitvinsvinäger och till sist 2 tärningar buljong (höns eller grönsaks). Låt koka under lock i 10 minuter.
4. Mixa den färdiga soppan slät och krämig, servera med ett gäng parmesanflarn och några blad av basilikan.
Bruschetta:
Skär ca 2 cm tjocka skivor av ett lantbröd (behöver inte vara färskt), pensla med marinaden och rosta i ugnen 5-10 minuter så brödet får färg.
Tomat och basilikatoppning:
Skär 3 tomater i små bitar, hacka i en kruka basilikablad, blanda, salta peppra och häll på 1/2 msk olivolja.
Buon appetito!
...och heja Inter som ikväll vann över Barcelona!
2 kommentarer:
Wow, låter och ser underbart ut! Måste prova, men inte ikväll, men du har gjort mig döhungrig och sugen. Får väl ändå försöka sova utan mer mat i magen denna dag!
Kul att Inter vann matchen ikväll! Grattis till Inter och till Marcus och dig för matchvinsten!
Natti! Kram Maggan1
Hej!
Grattis din blogg är nummer 3 i Sverige.
Topp 10 svenska bloggar: http://www.hittablog.se/Topp10.htm
Skicka en kommentar