tisdag 20 april 2010

neggovarning utfärdas

Ni får ursäkta men det känns inte bra alls.
Jag vaknade med bättre rygg men anar för varje rörelse hur dahen kommer sluta.
Marcus är iväg och cyklar.
Milo är glad.
Och Stella har antagligen urinvägsinfektion.
Akilles verkar nöjd och kurar under täcket och jag försöker trött, ledsen och stressad att få tag i veterinär. Det är familjens status just nu. Så där hippt även om det visst kunde vara värre. Jag har inte marginaler att spela med så allt utöver känns som hundra kilo på axlarna.
Nu började Milo dammsuga här bredvid. Bästa killen. Man kan ju onekligen inte låta bli att le mitt i eländet när man tittar på hans förhavanden. Sötnosen.
Har varit i kontakt med flyttfirma och det verkar som att vi kan få flytt och städ för runt 10 000 kr. Pengar hejdå! Men det hade vi ju nästan räknat med så ja, vad ska man säga. Känns ändå just när man skriver ner summan att de där hade man ju kunnat hittat på roligare saker med. För att inte tala om att packningen som fortfarande är vårat jobb. Vårat och vårat. Jag kan ju knappt packa in mig i kläder på morgon och Marcus verkar inte särskilt... ja intresserad för att vara helt ärlig. Har varit och skaffat pappkassar och soppåsar så det är egentligen bara att börja. Men såklart. Han har annat med. Och så cyklingen. Jag vet, jag bara gnäller men kan tycka att det finns andra sätt att motionera just nu som gynnade alla, säg en vagnpromenad med Milo så jag fick vila under tiden. Som sagt jag gnäller och är nog bara avundsjuk för att jag inte kan och får röra mig värst alls.
Min mamma och pappa kommer iaf i veckan. Känns mycket bra!
Och nu när jag gjort en U-sväng och skriver bra saker så fortsätter jag med att om det går så ska vi till Gröna Lund på lördag. Kan ju blir jätteroligt! Mamma och pappa ska med så det ska inte bli något kånkande alls för mig och där finns ju bänkar att sitta på och sen ska vi till hotellet där jag äntligen ska få spaa lite. Och nej inga pooler för mig, har till och med badkarsförbud med bara mig själv som sällskap, så att sätta mig i en bakteriehärd som en gemensamm bubbelvariant är -big no no.

En annan mycket kul grej är att vi fick Linas matkasse igår och att vi denna vecka ska göra supergoda grejer som fänkålsrisotto, sunda tacos, bön och kronärtskockssoppa mm. Låter det inte kanon så säg. Eller säg inte. Det ÄR kanon, då vi är de som ska äta av det. Min rygg tillåter mig ännu att stå så det ska nog gå bra att tillaga detta smarriga.
Kom precis på. Massa recept väntar på att bli publicerade. De kommer.

Så till ännu en fantastisk grej. Den bästa faktiskt. Jag är i vecka 22+2 idag och alltså har Plutt officiellt passerat barngränsen. Tjohooo. Jag väntar ett barn. Något jag såklart gjort från första början men är glad att gränsen för när man räknar ett foster som barn även i Sverige ändrades (efter gamla riktlinjer hos WHO) härom året från v 28 till 22! Heja heja.

Sen till sist. Solen skiner.
Underbart.
Nu ska jag bara få tag i vetris och boka tid för stackars Stella.
Hep, hälsar en något lugnare finnjonna.

5 kommentarer:

Anna-K sa...

Kul att du orkar skriva till oss här ute!Stackars dej som har det så jobbigt.Bra att du får lite avlastning i veckan när "mormor" kommer - det är GULDDAGAR när du slipper tänka på allt praktiskt som måste göras - o flytt mitt i allt. Hoppas du får en "smärtfri" dag!

Gråa musen sa...

Tycker att du är en riktig hjälte. Själv hade jag nog bara lagt mig ner och surat. Det känns som om du aldrig får lugn och ro i ditt liv. Alltid händer något liksom. Jag vet att Marcus säkert gör allt han bara kan. Men jag vet av erfarenhet att vi kvinnor har en tendens att liksom göra mer än vi borde göra eller orkar. Och att ursäkta jag säger det men karlar brukar inte riktigt se själva vad som behöver göras. I detta läget får du nog ryta lite snällt till din älskade gubbe. Det är han som har packarmarna nu inta du gumman. Ursäkta pekpinnen. Var rädd om dig och upp med hakan. Den är skitsnygg :-) Kram

Anonym sa...

Hallå där! Du FÅR gnälla! Och med all rätt. För det är lite mycket, med både kropp och flytt och sjuk katt. Dom där 10.000 kronorna för flytt och städning är väl använda pengar. Tänk dig all städning med fönsterputsning etc etc plus bärandet av möbler och alla saker. Se det som en stor vinst att slippa allt detta!
Och det som är så underbart med dig är att du också ser det positiva i tillvaron. Härligt att få ni får besök av dina föräldrar, härligt att åka till storstaden, gå på Grönan och sedan fint hotell med lite spa utan poolvistelse (för din del iaf). Å sen fler goda recept att publicera! Å att Plutt passerat barngränsen idag! Säger som du Tjohoo!
Här skiner inte solen, men det gör inget, jag har en stor sol på insidan som värmer mig och jag skickar över lite av den värmen till dig här och nu!
Kram från Maggan1

M Moberg sa...

Vi har väl en gång för alla kommit överens om att "gnäll" ingår i en människas sätt att ventilera. Med andra ord helt tillåtet!

Tänk, redan vecka 23!!!! När jag var runt den veckan med yngsta barnet tänkte jag på mitt ex pojke som föddes i vecka 21 1986(vägde 500 gram) och som nu är 24 år och lever i högsta välmåga. Det fick mig att våga tro dag för dag.
Stackars kissekatten. Hade ni bott här så har jag världens bästa veterinärer. De kommer t o m hem och vårdar katter när så behövs, men hjälper inte er nu. Hoppas allt löser sig för kisen och att ni kommer iväg till Sthlm på Lördag. Viktigt att ha roliga saker att se fram emot mitt i flytt och allt!

Kram

/Madeleine

Louise sa...

Åh,hade jag bara bott lite närmare hade jag sagt, skit i flyttfirman. JAG kommer! Det enda jag hade krävt, var nåt litet att stoppa i magen... he he.
Ni får ha en mysig dag på Gröna Lund!
Kram