lördag 12 juni 2010

bara boll, VM fortsätter...

Match två av två denna dag och jag kan fortfarande hålla mig för skratt.
Försökte där ett tag efter bastun, med en kall öl i ena näven och en skinkmacka i andra, sitta i fåtöljen bredvid Marcus och hans dator och liksom hänga med, men det slutade hela tiden med att jag började prata om något annat. Det föll sig så naturligt att bara snacka där vi satt och ibland buffade Plutt järnet och jag utbrast -kolla, kolla då. Marcus kollade, alltid försent visserligen och svarade snällt på mina frågor i de trevande försöken till kvällskonversation jag envist ställde -samtidigt som han knappade på datorn (chat) och hade ögonen fastnaglade på TV-skärmen.
Det stod ganska klart för mig, när jag var mitt i ett snack om något fullständigt oväsentligt men ändå delvis spännande för mig själv och USA just då gjorde mål som jag såklart missade och Marcus givetvis inte missade att vi nog har lite olika sätt att förhålla oss till detta med VM och fotboll.
Jag tycker, det gör jag faktiskt, att en repris är minst lika bra som orginalet och att man visst ska kunna prata om skoj grejer samtidigt som man tittar på bolljagande vuxna män, medan Marcus då uppenbarligen är av en lite annan åsikt och behöver ha både tid och rum för bara sig och "grabbarna" när det beger sig. En tjattrande Jonna, hur snygg hon än är, passar helt enkelt inte riktigt in i allt det där.
Vissa saker är svåra att förstå och ibland måste man jobba med sin acceptans för dessa och strunta i förståelsen.
Jag accepterar och hittar helt enkelt på annat att göra. Har ikväll till exempel borstat håret en extra gång, smörjt fötterna med gottluktande gojs och till och med skitit en stund till nya mama-tidningen.

Oj.
Nu är visst matchen slut. 1-1. Vem sa inte det kanske? Jo jag! I LIVE-sändning tidigare sa jag just det. Ett ett. Fy fan vad jag är bra.
Ok. Najs. Känner Marcus imponerade blickar från soffan.
Nu är jag bara en blixtblogg ifrån lite lördagshångel.
He he.
Hörs.

7 kommentarer:

annapanna sa...

Ska ni gifta er nästa år GRATTIS!!!!

Anonym sa...

Har skrattat så att jag nästan fått kramp efter att ha sett en stund på din "makes" liveprogram:)
Helt UNDERBART! Härliga prins Milo äter popcorn & dricker cola. Pratar så sött i 190 och så Marcus smått liknande Curt Olsson uttryck emellanåt. Men jag har INTE sett dig Jonna, ännu!:)

Vilken härlig familj ni är!!!!!

Kramar
/Madeleine

L sa...

En fråga, då jag är av finsk ursprung och bor i närheten av Norrköping. Finns det någon affär där som säljer "finsk mat". Är så sugen på karjalanpiirakka och rieska.

Birgitta å Bikupan sa...

Fotboll! Mitt hem är som en bikupa, med hysteriska kommentatorer, och detta ska pågå en månad! Galen!
Hoppas du står ut! Milo tycker väl att det är spännande, kan jag tänka mig.
Ha det så bra, var rädd om dig, krama Milo!

GANSKA LAGOM sa...

Ja dessa karlar ;)
Jag har dock begåvats med en totalt ointresserad sådan när det kommer till sport. Det är så att jag får tvinga honom när det är hockeyslutspel eller VM eller EM i olika sporter :)
Bra gissat där med 1-1. Förstår om han var impad!!

Måste bara säga att jag är såå glad att du verkar må bra denna graviditeten o kan röra dig lite mer.

Själv kämpar jag på för fullt med att få nr 2. Jag har haft ett par missfall på raken (v.13 o v.11) men nu hoppas vi snart på 3:e gången gillt. Men jag blir så glad när jag ser att allt går väl för Er efter allt ni gått igenom :)
kram!

Anonym sa...

Men Jonna- skulle ni inte fixa en tv till innan VM började ? Tänk dig själv om du såg på något kul och intressant program och någon vuxen ideligen tjötade och tjötade..gu`så irriterande mao. inte kul tycker då jag.Hyr några bra filmer till dig vetja sådana som M kanske inte är så värst intresserad av. Så får alla sitt.Lugnt och skönt ! Kijan

Anonym sa...

Jag har viss förståelse för att du kan hålla dig för skratt när det är så mycket fotboll just nu. Men du vet väl att allting har en ände, utom korven för den har två. Så med andra ord - fotbollen har en ände även om den just nu är långt bort. Tur att det inte är VM varje år.
Men jag hoppas det blev lite lördagshångel efter blixtbloggen i alla fall. ;-))
Kram till er från Maggan1