onsdag 23 juni 2010

sju noll

Nej, inte fotboll den här gången, bara min vikt. Härliga sjuttio kilo går jag alltså och numera bär på. Inte helt illa pinkat för någon som i normala fall trippar omkring med dryga 50. Femtio och några efter förra graviditeten om vi ska vara närmare sanningen, mer exakt vet jag inte då vi lever livet utan våg. En apparat som oftast inte tillför så särskilt mycket alls om ni frågar mig.
Men hursom.
70 kilo utan skor, kanon värde på blod, lågt blodtryck och en livlig bebis som bor i en livmoder som precis följer kurvan. Ja det var väl det jag fick veta hos barnmorskan idag och det var inte så lite det. Nästa vecka är det mätning av tapp och tillväxt UL. Känns bra. Semestertider nu, så det var ett tag sen och jag är inte van att gå många veckor utan att lägga mig på britsen med benen i vädret, men jag mår ju hyfsat bra och jag tror tappen gör det med. Skitont gör det ju, fast skulle cerklaget hålla på och slita sig skulle det antagligen göra så ont att det gick att stava till så skitont är rätt ok. Jag och Plutt är ändå i 32:a veckan och bara det känns makalöst. Runt 7 kvar och det känns ju än mer overkligt.
7 veckor.
Det är ingen tid alls nu när jag tänker på det.
Oh my.
7.
Inte ens åtta.
7.
Max sju.
Nä, nu blev jag lite chockad. Måste lägga mig i soffan och pusta ut.
Det är dans förresten igen på femman. Tisdag och onsdagkväll.

5 kommentarer:

Anonym sa...

wow bara 7. jippiiie!!! grymt jonna!!

Anonym sa...

70 kg, härligt! Betyder att Plutt har det bra där inne! Och tänka sig, inte ens 8 veckor kvar och du är fortfarande uppegående och mår förhållandevis ok trots lite ont både nu och då! Visst måste det kännas underbart! Och alla värden bra, fantastiskt. Oj vad jag unnar er den här glädjen och lyckan, trots att det gör skitont emellanåt, tror nog ändå det onda är värt allt annat.
Har missat att det är dans på femman. Men nu är det ju midsommar så det blir väl inte så mycket TV alls. Vi får hoppas på ett härligt varmt och skönt midsommarväder till oss alla!
Många midsommarkramar till Er från Maggan1

Milla sa...

Härlig!! Men en liten snart!! Bara 7 inte 8 eller 9:e bara 7 kvar.. Snart 6.. Det går fortare på slutet.. Ta hand om dig!!
Mvh Milla

Christina sa...

Vad glad jag blir att allt är bra.
Det måste kännas underbart att det är vecka 32. Mitt cerklage tryckte på så. När jag hade exakt 1 månad kvar tryckte det på så att de var tvungna att ta det. Som ett spännband. Sen föddes Anders som idag är en stor stark kille på snart 25 år. Du ska veta att det gör så ont så man kan inte gå. Så det verkar ju som du kan "stå" ut ett tag till. Idag fyller min yngste 18 år. Jag kan knappt fatta det. 18 år sen man fick en stor (4890 kg) efter 2 månaders sängläge och kämpande. Ha nu en underbar midsommar och njut av sol och värme. Jag ska ta mig ett dopp för vi bor ju precis vid havet. Jag tänker på dig varje dag. kram Christina

Helene sa...

Oj, nu är det verkligen inte långt kvar! Vad roligt att dina värden och allt är så bra!