lördag 19 juni 2010

kamerunegask?

Nu får det faktiskt ta slut. Matchen. Har oddsat 1-1 och det är vad som står just nu mellan Danmark och Kamerun men då det på riktigt precis kommit igång är jag mycket orolig. Det är fram och tillbaka och vem som helst hade gentligen kunnat peta in bollen och det hade varit rättvist. Pust, paus. De får coola ner sig, grabbarna så resultatet står sig. Blir nog inte många kronor, men ändå.
På tal om kvällens match. En person från Kamerun, vad kallar man denne? En från Danmark är ju dansk, men kameruan? Kamerunesare? Vad? Och då undrar jag alltså person därifrån, inte bara en man. Jag ställde samma fråga till Marcus som via chatten frågade de övriga och frågan är fri då det "bästa" svaret därifrån var kamerunman och av nämnda anledning (jag efterfrågar person inte kön) så har inte något godtagbart svar kommit än.
Kan ju googla i och för sig...
Nu knarrar Henke Larsson vidare på TV. Värre än mormors och morfars trappa. Det är inte sant vad den mannen knarrar alltså.

Det blev en hemmadag för oss och det var rätt eftersom jag varit så trött att jag stundvis hamnat i ofrivillig semikoma. Har vägrat tabletter idag och som resultat haft ont som fan. Men det har ju gått ändå så jag är nöjd. Varit några hektiska om än roliga dagar så nu behöver kolossen vila.
Hoppas ni haft en fin dag vart ni än är och varit.

Tillägg: Hittar inget på google. Så pliiis help me. Är plötsligt helt nödvändigt för mig att få veta detta.

7 kommentarer:

andreas sa...

Hur hittar man till Marcus chatt på expressen? Tack på förhand

Anonym sa...

Det borde heta Kameruan låter hyfsat bra iallafall ;)

Anonym sa...

Jag tänker spontant kamerunare. Femininum blir väl då kamerunska.

Malinka sa...

Kamerunier.

Kolla här: http://www.tt.se/ttsprak/ och gå in under Nationalitetsnamn i navigationslisten till höger och sedan Stater.

Helene sa...

Wikipedia anser att det heter kamerunsk.

Anonym sa...

Var väl klokt av er att ta er en hemmadag med tanke på att du var så trött. Har ju förstått att du jobbat på rätt bra senaste dagarna.
Jag tillbringade lite tid framför TV:n, men då var det inte fotboll jag såg. ;-)
Kram till er från Maggan1

Unknown sa...

Kamerunier skulle jag nog säga, men det kan vara fel det också.