lördag 5 juni 2010

Gävle by night

Mjölk och laxmacka slinker just nu ner. Perfekt efter bastu och Clausthaler.
Plutt i magen sparkar och har sig, Milo sover. Snart är det sova för oss andra med och i morgon ska vi till Stockholm. Är alltså i Gävle nu.
Det var en resa som hette duga på tåget idag.
SJ är SJ (vem trodde något annat). Visst i tid kom vi men såklart skulle de strula med plötslig spårändring när vi mellanlandat i Stockholm så vi fick springa, ja jag överdriver lite, kan inte springa, men det var fan inte långt ifrån. Hade galet med förvärkar när vi kom fram i sista sekund och väl på tåget kräktes jag av ansträngningen. Jävla SJ. Jag rådfrågade min läkare innan om det var ok att åka till Gävle och hon tyckte liksom jag tänkte (minnet är kort) att en sådan här tripp är precis vad jag kan behöva och att just tåg väl är ett väldigt lugnt och bra sätt att resa för en sån som jag.
Min tjocka bleka röv att det är!
Ett gatlopp är mindre tufft, eller då vet man åtminstone att det blir kämpigt på vägen. Med SJ är man tydligen så dum att man fortfarande tror att det bara är att sitta på tåget och vid eventuellt byte kliva på nästa från det spår som blivit utropat.
Ja ja.
Väl på plats satt vi i någorlunda ro och åkte vidare medan Milo sov och fram kom vi alltså, i tid och då hade livmodern liksom kräksreflexen lugnat ner sig avsevärt.

Stockholm.
Det blir Marcus, jag och min nya frissa. En trevlig liten treenighet och om vi kommer dit och tillbaka utan större SJ-fadäser kan det bli en mysig liten getaway-stund för oss alla tre att minnas. Håret lär väl mest hänga med och se fint ut, men Marcus och jag ska förhoppningsvis tänka -oooh och känna -aaah för såklart blir det någon spagrejs att unna sig. Mig. Milo ska vara med mormor och morfar och det kommer gå kalasfint! Han har sin egen leklåda här och en hel gungställning i trädgården, enkom uppskruvad för hans skull. Och så sin mumma och moffa såklart. Kan inte tänka mig att det blir bekymmer. För någon annan än mig. Kommer ju sakna älsklingen, fast då tar jag en vaxning av ben eller något och vips är tanken på något annat. Gissar jag.
Hårsvallet börjar torka nu. Dags att se fram emot säng.
God natt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mjölk och laxmacka, jo jag tackar jag! Synd jag inte var där.
SJ - ja vad ska man säga om dom. Dom är och förblir oförutsägbara. Man kan aldrig lita på att allt funkar. Trist att du blev dålig, men skönt ändå att du repade på dig ganska snabbt.
Hoppas ni får en bra tripp till Stockholm med gott väder, lite lyxig tillvaro och stillsamt strosande i sommar-huvudstaden. Och det är ju nationaldag och kungakortege på kvällen. Det får ni ju inte missa ;-))
Som sagt - ha det riktigt gott.
Kramar från Maggan1

Helene sa...

Ja du, det är lätt att förtränga SJ:s jävelskap mellan varven! Jag åker Göteborg - Karlstad ett par gånger om året och har gått över till alternativet buss fastän det tar en timme längre. SJ tycker nämligen att jag ska byta i Hallsberg och liknande lustigheter. Dessutom är bussen billigare. Hoppas ni får en lugnare resa till Stockholm!

lisa sa...

Hej!
Håll ut till i oktober när järnvägsspåren avregleras & spåren blir "fria" hela veckan & inte bara över helgen. MEN, det är absolut inte SJ:s fel att det blev en spårändring i Sthlm. Det där kontrollerar Trafikverket som ibland, i sista stund, ändrar i sin planering. Väldigt tråkigt att det fick dig att må dåligt, men SJ kan inte beskyllas för allt.

Anonym sa...

Stackare :( det var ju Maraton i Sthlm så Sj körde väl sin variant=Sj maran som för din del blev faran....tokigt men skönt att du mår bättre.

Anonym sa...

Åh vad jag förbannar SJ just nu när jag läst ditt inlägg. Skit-tåg!
Kram Carina