söndag 18 januari 2009

anonyma hatare

En spännande grej i tillvaron är att jag precis fått en kommentar där personen skriver hur denne hatar mig. Riktigt innerligt gräsnlöst också. Och inte bara det, krypet önskar mig även all motgång i livet och "ond bråd död".
Spännande som sagt och charmigt
Såklart publicerar jag inte sånt skit (mer än några utdrag ur det), men tycker det är lite intressant att ta upp det här med hat på nätet.
Har tidigare fått ett antal elaka kommentarer av mindre smickrande karaktär, ofta riktade mot Marcus och nästan alltid härstammar dessa från den där ap- aka mobbarsajten som "skojat till det" under en längre tid om mannen min. Tack för det, bröderna ynkrygg!
Jag får ju såklart alltid veta från dessa spillror vilken idiot etc jag också är, men hat har det tidigare inte handlat om.
Förrän nu.
Finnjonna är hatad och har fått en hatkommentar. Sin första och förhoppningsvis min sista.
Så otroligt provocerande jag måste upplevas av vissa för att någon ska känna sig manad att informera mig om sitt innerliga hat.
Hmm.
Det roligaste är ändå när spyan i slutet skriver att h?n verkligen står för sitt hat till skillnad mot andra (?).

Vem som lämnade kommentaren?
Anonym såklart.

35 kommentarer:

Linda sa...

Det ska ju ändå till ett ganska stort mått av populäritet innan en bloggare får hat-kommentarer!

Amiechan sa...

Vilken idiot! *puh* människor kan vara så korkade...

Jenny sa...

Jag har så himla svårt att förstå mig på hur de som skriver sådana hatkommentarer tänker. Inte bara hur man faktiskt kan känna ett sådant innerligt hat mot en person man inte känner (knappt ens även om man känner människan), men också hur man bara måste låta den personen få reda på hur mycket man hatar. För det räcker ju inte uppenbarligen med att bara undvika hatobjektet - är det en blogg man inte gillar så är det väl bara att sluta läsa tycker jag.

Anonym sa...

Håller med damen ovan, det är ju precis så..
//Elvina

Susanne sa...

Ja ja dessa olika sorters människor som MENAR vad dom skriver men ändå är anonyma? Suck.
Du är fiiiin Jonna! Du och Marcus är starka i det svaga. :D

Johanna sa...

Så klassiskt. När jag skrev min Hjalmar-blogg efter han dött så fick jag bara gulligull och mys kommentarer. Gillade det :-) Men när livet började återvända och jag började skriva om andra saker än sorgen så fick jag vips ett dussin elaka anonyma hatare. Jag skulle minsann skylla mig själv och allt var det var.

Skönt att beröra iaf

kram
JohannaJ

Anonym sa...

Men vad är det med en del människor? Jag läser din och Marcus bloggar dagligen. Hur kan man önska en annan människa motgång? Det övergår mitt förstånd. Själv önskar jag dig och Marcus ALL lycka i livet med er lilla Mini. Väntar med spänning till den 5 feb (då jag för övrigt har 2 släktingar som är födda) då Mini kommer till världen. Har gissat på att ni får en tjej också. Önskar att hatskrivarna håller sig borta. Varma kramar till dig. / Ullis

Hillbergskan sa...

Men fy F*N för sådana ynkryggar som skriver så!! Fattar lixom inte: om man inte GILLAR det som skrivs i en blogg VARFÖR I HELA FRIDEN LÄSER MAN DEN DÅ??? Har man inte bättre att göra med sin tid?! Hursomhaver, jag kikade mest in för att kolla att du och M är okej. Sköt om dig nu tjejen;)!! Kraaaaam

Elin i Björken sa...

Livsförstörare ska hålla sig långt borta från folk som älskar livet.

Men i slutändan är det säkert en mycket sjuk och ensam människa som är avundsjuk.

Öländskan sa...

Hej! Usch att det finns elaka människor, de måste ha väldiga problem att hävda sig. Ynkryggar är de. Kram till dig och Marcus och Mini. Sänder ljusa tankar till er dagligen och stundligen.

Anonym sa...

men vad är det för idioter/tönt?
du skulle inte nämnt denne någon överhuvudtaget,det förtjänas inte ens att nämnas.
och bröderna Schulman-helt ärligt, hur fåniga är dom inte???
riksnördar.
kram Katarina

♥ ♥ ♥ bambi - mamma till Zack ♥ ♥ ♥ sa...

Jag förstår inte alls hur du kan ha någon som inte tycker om dig, du är nog den gulligaste och sötaste bloggaren vars blogg jag har läst (och då menar jag inte utseendemässigt)! Så jag blri faktiskt riktigt förvånad!

Lina sa...

Jonna, du är för bra för att lyssna på sådan skit! Det är bara patetiska människor som själva inte har något bra liv. Det du ska komma ihåg är istället alla de människor du har hjälpt och lyft genom våra svåra tider genom att enbart vara du! Är inte det fantastiskt? :)
Kram

Pangbruden sa...

Så oerhört B, kränkande och fånigt. Vuxna människor som skriver hatkommentarer på en blogg!! Jag förstår inte vitsen.. i synnerhet inte när du som bloggare på intet vis är kontroversiell utan har en fin, rar och längtande blogg! (Jag förstår inte vitsen med hatkommentarer annars heller iofs) Jag begriper helt enkelt inte! Ska det vara så svårt att respektera en annan människa och dennes åsikter. Men som Linda skriver man har en poppis blogg om man får sådana kommentarer! Jagönskar jag/er dig all lycka med liten Mini.. har t o m röstat:-) Ni fixar det här!!!

Anna sa...

Suck. Man blir ju faktiskt bara väldigt trött... (& vansinnig!!!) Han/hon är väl helt enkelt oerhört avundsjuk och provocerad av att du är en oerhört intelligent, stark och empatisk person som den 5/2 dessutom ÄNTLIGEN kommer få en enorm belöning för alla vedermödor.
Allt det bästa till dig/er!
Kram Anna

Sara sa...

Jag blir så arg på sånt folk! Du har absolut inte skrivit något provocerande och jag fattar inte vad h?n har fått det ifrån! Kanske blandat ihop dig med någon? Både du och Marcus verkar vara starka! Jag hejar på er!

Vita Stunder sa...

Ingen ska behöva mötas av hat. Någonstans.
Den person som ens orkar uppbåda mödan att skriva en sådan kommentar skiter alldeles på sig av avundsjuka för den värme du och Marcus ger och har gett hela svenska folket - mitt i er egen berg och dalbana.
Människor som ni, som är starka - som blottar strupen, vågar hoppar fast ni varit så rädda och snart kommer stå där med er älskade Mini i famnen - visst kan det reta gallfeber på någon, leda till hat hos någon som inte vet vad ordet älska och tillit betyder.
Men här har hatet ingen makt.

Vi som följer er, instämmer högt:
"Nobody put's Jonna or Marcus in the corner!"

Varm kram till dig och Marcus! från Anna

Anonym sa...

Håller med flera av de tidigare kommentarerna och har egentligen inget att tillägga mer än att du berör och att jag önskar dig, Marcus och Mini allt gott.
Ditte

Anonym sa...

BARA ignorera denna idiot. Ingen mer energi får gå till spillo pga denna mindre begåvade person!!! Linda

Towe Paqualin sa...

Det är bara för sjukligt Jonna. Finner inga ord. Hoppas du och Marcus på nått sätt gör er oförmögna att skaka av er sånt här skit. Krama om Mini och tänk tillit ;)

Ganska lagom tjej sa...

Små människor pratar om andra människor. Med en stor nypa avund. Väldigt tråkigt att både du o Marcus ska råka ut för sådana människor. Men du vet att vi är bra mycket fler som bryr oss och som tycker att ni är ett bedårande par. styrkekram från Marie

Anonym sa...

Kära Jonna! Jag brukar aldrig skriva kommentarer, men idag känner jag att jag bara måste skriva och tala om att kärleken är SÅ mycket starkare än hatet. Du och din Marcus finns ofta i mina tankar och jag önskar er allt gott för varje dag som ligger framför. Kram Anna

Malin sa...

Idiot idiit idiiter, i andra människor de skiter!! Fy fan, skit i den där nollan som spyr galla över någon de inte ens känner. Du är en strålande stjärna o maken din med!

Anonym sa...

Det är tur att du är en så klok och stark människa Jonna! Du är omgiven av så mycket kärlek men det är förmodligen inte den som kan skriva ett sådant inlägg. Läser era bloggar varje dag och blir så innerligt glad över att läsa om den kärlek ni har för varandra du och Marcus och hur innerligt älskad o efterlängtad Mini är. Du ska se att allting går bra denna gång - något annat är otänkbart. Sköt om dig o Mini nu. Snart ar h*n i din famn!

Lina sa...

Bröderna Ynkrygg är, som alla vet, ett patetiskt par med bristande självförtroende. Synd att både du och din M ska få lida konsekvenserna av deras såkallade "humor". Men du har ju (vilket jag hoppas att du vet) en stor hög trogna läsare som önskar er all lycka och framgång. Jag sällar mig stolt till den skaran :-)

Rebecka sa...

herreguuud, det där var riktigt jäkla konstigt. jag skulle inte direkt beskriva din blogg som provokativ direkt... men kanske är det det som är provocerande; att du härdar ut och längtar och är rädd och gör allt det för kärleks skull. och kanske är det en stackars fan där ute som inte förstår det, bara.
men som någon skrev, det ska till ett stort mått popularitet för att få hat-kommentarer.
jag hör i alla fall till de som hejar på Er!
Kram

Gunilla sa...

Ja, du Jonna! Jag fick också en otrevlig men ändå "snäll" kommentar av en anonym blogghatare idag.
Jag skulle hålla tyst, sluta tvinga på andra mitt elände, gå i terapi och sluta vara ego....

Det hela var såklart ANONYMT!

Att de bara orkar lägga sin energi på att skriva sånt trams!

Godnatt Kram från Gunilla

Jeanette sa...

Haha, en som står för sitt "hat" bör väl knappast vara anonym..

Nä, det handlar nog mer om svartsjuka, tror jag. Att ens orka lägga ner energi på att "hata" ..Nää, det finns väl bättre saker för sig i livet..

Ta absolut inte åt dig. Du ska ha all heder att du skriver om ditt liv och dina erfarenheter. Du bjuder på mycket skratt och humor samtidigt som du undervisar med din erfarenhet och sorg.

Anonym sa...

Verkligen besynnerligt... Om man skrev om något provokativt eller politiskt kan jag mer förstå att någon kan reagera negativt (sen är det givetvis inte okej med hat-mejl ändå), men att man är gravid och hoppas på ett levande barn... Tja... det är svårt att se varför någon skulle bli arg över det.

Mycket underligt.

Jättetrist, hoppas att du inte tar åt dig, det är givetvis bara dem det är fel på.

Mvh Hanna

Anonym sa...

usch alltså. det värsta är ju att det är VUXNA människor som håller på sådär och helt klart borde veta bättre.

Fast som Linda sa, man måste vara rätt populär när man får hat-kommentarer!

Anna

Theannapanna sa...

Det måste vara hemskt att få sådana puckade kommentarer hur mkt man förstår att människan i fråga är slut i huvudet och inte har annat att göra.
Att HATA ngn kräver rätt mkt både tid o energi o stackars personen i fråga som orkar/har tid att sitta o hata en människa som denne inte känner, vilket jag gissar att personen inte gör för då skulle den inte hata dig.
Ngn avundsjuk stackare sitter o svär över brist på uppmärksamhet...
Hoppas innerligt att du kan släppa personens kommentar o fokusera på alla positiva kommentarer o hälsningar du får.
O självklart... Anonym.. vad annars? För att säga att man står för ngt o sedan även göra det är väl inte samma sak...

Kramar till världens bästa FinnJonna!!!

Maria B sa...

Undrar om såna där skriva-hat-kommentarer-till-folk-man-bara-känner-via-media-människor gör det seriöst eller om de bara vill "skoja till det" lite? Hur mår man annars om man skriver hatkommentarer till någon? Antagligen inte bra... Det är ju liksom bara att låta bli att läsa din blogg om man nu inte tycker om den och/eller dig...

Jag tycker om dig och håller alla tummar för er!

jenny sa...

Kan ju säga såhär: Jag känner dig inte och kommer aldrig att lära känna dig "på riktigt" men nog sjutton kan man bara känna kärlek till dig!!

Taru sa...

jag tycker det är märkligt intressant att det finns människor som tar sig tiden att överföra sitt hat via en blogg. att personen ifråga faktiskt sätter sig ner, läser, funderar och sedan framför sitt hat. jag tar det som en komplimang att de tar sig tiden!

jag har själv märkt att ignorans är det enda som håller dem tyst. att inte ge dem något utrymme eller inte ens bry sig om att svara på deras idiotiska kommentarer känns som det enda som håller dem borta, åtminstonde från min blogg.

Ann D sa...

Sisu!
Ci sono tanti personi pazzi, det finns så många galna människor där ute i världen men tur att vi friska finns för att kompensera för alla galenskaper folk gör och skriver.
Forza bella, det är snart dags för en liten till världen, grattis och kramar
Ann ...& minimo som nu är i vecka 27 :-)