torsdag 1 januari 2009

tuttförbud

Det finns alltid något att rasa mot och nu rasas det tydligen mot facebook som förbjuder amningsbilder. Fast så enkelt är det väl kanske inte. De förbjuder tuttbilder där för mycket syns och då spelar det tydligen ingen roll om vem som hänger där i änden.
Inget att egentligen uppröras över kan jag tycka (om jag förstått det hela rätt) även om skillnaden är enorm på tutte och tutte beroende på i vilket syfte bilden är tagen. Men finns det regler så finns det, vad man än tycker om dessa.
Har man jättebehov av att visa upp det vackra i att amma sitt barn så kan man väl göra det på andra håll. Typ starta en blogg? Egen bilddagbok? Bjuda hem folk och amma järnet där i soffan.
Jag tycker i så fall att det är mycket mer upprörande när ammande mammor blir portade på cafeér eller blir hänvisade till toaletter på restauranger! Då ska man rasa. För vem vill äta på toan? Det är fint och naturligt med amning och den som inte tycker det kan väl vända huvudet åt ett annat håll alternativt bara låta bli att titta.

13 kommentarer:

Peter Familias sa...

Skönt att det finns fler som har en vettig syn på den här frågan.

Anonym sa...

Vad är då en amningsbild för fara när halva facebook har bikini bilder och även mindre än så..
Det är alltså ok att stå naken endast i förd ett par minimala trosor och ingen bh men inte amma?
Konstiga regler de har och en väldig dubbelmoral...

Lilys liv sa...

Det BLIR ett lyckligt slut! Här kommer en stor KRAM full a energi och hopp och tillit!!!

Anonym sa...

Hej och Gott Nytt År, och hur kan det bli annat med en liten Mini i antågande?!
Jag håller helt med om att amning är naturligt och ska tillåtas överallt, jag har som trebarnsmor ammat ungefär precis överallt, bla i en Poängfåtölj på IKEAs ta själv-lager! Men jag tycker samtidigt att man ska respektera att folk inte vill ha det "slängt i ansiktet" att man ammar, man kan gå undan lite, försöka att vara lite diskret, inte "klä av sig" mer än nödvändigt. Dessutom känner nog jag att både jag om mina tre tjejer mår och har mått bättre av att äta lite i lugn och ro, utan massa folk omkring. Men man ska absolut få amma där man behöver! Visa respekt från båda sidor, det brukar funka bäst!

Kram och Lycka till, tittar in varje dag för att följa er resa, det blir spännande i februari!

Åsa i Hofterup.

elmida.se sa...

Absolut! Kan bara hålla med!
Det ska vara självklart att få amma sitt barn "här och nu" när det behövs. Sen kan man ju så klart göra det lite diskret och inte hänga ut bomberna hur som helst =)

eva sa...

hej god fortsättning på det nya året!! håller med dig fullständigt!! kram kram

Ingmarie Nilsson sa...

Håller helt med!
Värre med feta gubbar som sitter utan vare sig T-shirt eller linne på caféer och dricker kaffe, öl eller vad det nu är.
Blääää!
Finns förresten helsmarta amningsbh:ar om man inte orkar med att folk retar upp sig...

Anonym sa...

Jag tycker att det är löjligt av facebook eftersom de utan att blinka släpper igenom topplessbilder, nakenbilder osv. så fortsätt att protestera mot fb alltså!

Anonym sa...

Well, grejen är ju att alla inte tycker att det är så "fint och naturligt".
Och jag tycker inte att det är något fel med det, eftersom jag känner likadant. Bebisar och bröst är liksom.. yuck O.o
Men det är bara min åsikt och jag förväntar mig inte att andra ska behöva anpassa sig efter den. Jag håller med om att man kan vända bort blicken.

Elin sa...

Men att folk (inte du, utan överlag) ORKAR bli upprörda över att en mamma ammar sitt barn! Även om jag tycker att det kanske är lite väl att lägga ut det på nätet?!

Marcella sa...

Jag har en fd kollega som är en av dem som visar bilder på ammande kvinnor. Hon gör det för att provocera FB att hon inte tycker att det är rätt att förbjuda dem. Men vissa av bilderna tycker tom jag visar lite för mycket. Jag menar, en kvinna som ammar på stan tex, sitter inte och fläker ut båda brösten så att alla kan se allting. Däremot kan jag hålla med om att bilder på ammande kvinnor inte borde anses som mer olämpliga än alla de bilder som finns på mer eller mindre avklädda människor.

Helena sa...

Jag har själv ammat två barn och jag tycker att det sällan varit något problem att dra sig undan lite när jag ammat, eftersom det faktiskt finns de som inte tycker att det är så trevligt med bara bröst vid bordet bredvid när man sitter och äter. Det är oftast enkelt att visa omgivningen den hänsynen.

Jag tror att beibisar väldigt sällan har något emot att bli ammade på en toalett, snarare hellre det än mitt i stimmet på en restaurang eller ett café.

mikaela sa...

Tänk att det är så starka känslor kring amning! Amning är helt naturligt, det är ju det som brösten ursprungligen är till för. Synd bara att så många mammor slutar att amma efter de rekommenderade 6 månaderna. (har för mig att WHOs rekommendation är 2 el 3 år.)Många hänvisar till att pappan ska vara barnledig (jag har inget emot pappaledigheten), att man vill bli gravid igen (jag var tvungen att sluta amma näst sista då jag hamnade på sjukhus i v22 pga sammandragningar/öppen 1cm. När jag försökte ta upp det igen efter 5v hade hon redan glömt hur man gjorde. Fick sista i v25. ) eller att barnet börjar på dagis. Vill man fortsätta amma är det bara att minska antalet gånger. Mjölken finns kvar även om man ammar 1 gång/dag.
All lycka till dig och Marcus och hoppas det går bra med Mini.