måndag 5 januari 2009

dag hundratrettiofyra -en månad kvar! om allt går bra...

Sov mig igenom de där jobbigaste timmarna i alla fall så man kan väl säga att dagen börjat bra. Bättre. Det onda är som alltid värst på mornarna men solen skiner och det är kallt ute, precis som det ska vara i januari och vips så känns det inte så himla mycket ont längre. Fokus på det bra och jag gillar ju kallt. När det håller sig någonstans under 10 minus så är det ju egentligen bara lite kyligt och har man har kläder på sig så är det inte så svårt som många vill göra gällande. Vi bor ju i norr och här ska det kännas lite på vintrarna. Men som sagt, ta på er mössan och strunta i att frisyren blir platt och att kinderna ser runda ut så ska ni se att det inte är värst farligt ändå.
Jag i min lilla bubbla här inne kanske romantiserar kylan lite, men vill ju inget hellre än att ta mig ut just där och suga i mig av den halvfrostiga luften. Om mitt onda släpper så kanske jag trotsar allt och ber Marcus rulla ut mig en sväng senare. Tills dess nöjer jag mig med att titta genom fönstret. För det är fint med. Sol mot snötäckta tak. Me like!

Igår var vi till Babyproffsen. Ska just nu inte gå in på allt strul med fuckin' färdtjänsten som var sin vana trogen en stor stinkande bajshög, men vi kom till sist med vanlig taxi fram iaf och kunde sen rätt obehindrat åka runt (väldigt stort!) och känna på allt möjligt.
Vad gäller vagn så lutar det nu starkt åt Nitron. Teutonias fun verkar förlora på målsnöret. Båda är små och smidiga (Nitron lite lättare och blir mindre ihopfälld), har sväng- och låsbara framhjul och vändbar sittdel. Eftersom vi ska ha en liggkorg första tiden (ingen mjuklift då bebis skulle hamna så långt ner) blev det den som fick avgöra det hela. Tyvärr så var Teutonias fina och smarta (handtag i suffletten) väldigt svår att få av och på, eller som hon i butiken uttryckte det "man behöver ha rätt långa armar", går den sorgligt nog bort. Mina armar är som de är, rätt korta och eftersom hon den betydligt längre kvinnan hade problem tror jag mina skulle bli omfattande. Nitros citykorg, som också är fin, kunde däremot knäppas av och på utan att den som gjorde det behövde ens böja sig märkbart och med tanke på att av- och påknäppningen blir en daglig syssla för oss (om allt bara går bra nu!) så är det viktigt att den kan göras enkelt.
Vi smygtittade även stelt leende på små sängar och leksaker (Marcus favoritområde) men hittade inget givet.
Idag ringde sen min mamma och frågade om hon och pappa även får köpa en liten vagga/korg till Mini och skickade en bild på den tilltänkta varianten. Den var helt underbar! En liten brun korg i rotting på ben med vit sänghimmel. Så ombonat och mysigt. Just så som vi önskar att vår älskade bebis kan få sova den första tiden.
Jag kan inte fatta att vårt barn kanske, antagligen, förhoppningsvis ska ligga i den sen. Snart. Börjar gråta nu. Lilla Mini. H*n blev lika mycket till sig som jag av korgen så vi vet att den är helt rätt. Tänk, nu är vi nästan med vagn och vagga också. Det är positivt tänkande det!
Tack mamma och pappa!

14 kommentarer:

Kristina sa...

Vad fint...det är klart att h*n kommer ligga där snart. Du och Marcus är riktiga kämpar, jag är full av beundran!

Hafen75 sa...

Någonting säger mig att Mini mest kommer att ligga på dig och Marcus första tiden. Det är så fantastiskt mysigt!

Jag fortsätter att hålla tummarna för er alla tre - ända in i mål!

Kram från mig!

Anonym sa...

...ja den söta lilla sängen är så härlig att ha i tankarna innan bebis tittar ut!! Min bebis har inte legat en endaste natt i sin (fiina) Han ligger hos mej hela nätterna=)

Anonym sa...

Jonna,
håller med om att de där timmarna mellan 3 och 5 (c:a) är förfärliga när man "bara" ligger och tänker.
Det känns ALLTID bättre längre fram.
Allt väl!
Huh, hoppas att du inte på allvar har några "stalkers". Det låter INTE roligt.
M v h Mohikanen.
PS. Hälsning till Marcus. Han skriver mkt bra i dag. Möjligen med undantag av det där om att Moberg satte bl a sitt ARSLE i pant. :-) DS.

Anonym sa...

vaggan låter underbar!vart hittade dom den???
Katarina

Anonym sa...

Det är härligt med positivt tänkande. Idag ju närmare besöket hos doktorn kom så åkte alla tankar längre och längre ner. Skulle dit själv och oroade mig för vad som händer när han säger att det inte finns någon där och jag skulle vara ensam. Som tur är har vi vänner här och älskade Mona följde med och fick till sin glädje se scanningen och de första bilden av den där inne. 6V+3 dagar, 4.5 mm och man ser hjärtat slå. Idag är en bra dag, dela den med mig och om det behövs låt dig smittas av min glädje. Kram Gabriella i Kapstaden

Anonym sa...

Den vagn som är absolut lättast och mest flexibel och dessutom riktigt bra kvalitet är Bugaboo Cameleon. Den är ju en sån "kändisvagn" men som är fantastisk! Alla de andra vagnar är lite sämre kopior...;)
I sverige kostar de rätt mycket, memn man kan beställa direkt från Holland och får dem då mycket billigare och dessutom hemkörda på en lite dryg vecka från att man beställer. Vi köpte från "Babytrader" för 7200 inklusive frakt. Supersmidigt!
Fungeerar att ha i flera år, då den är så liten och lätt så man inte behöver någon annan. Jag har inte hört om någon somm inte är öäverförtjust i sin.

LÖycka till!

Jessica sa...

Åh, jag sitter också här och är rörd...vilka fina föräldrar du har Jonna, och vilken fin mormor och morfar Mini kommer att få!

Anonym sa...

Har funderat på en sak... Du o M är så otroligt modiga som har vågat försöka en tredje gång!!! Jag är 100%, absolut helt säker, på att allt kommer att gå bra för er nu. Hur skulle det kunna annat nu när ni har otaligt många tummar som hålls i bergfasta grepp för er??! Men... OM (självklart inte!) det inte skulle gå som ni vill denna gången, tror du att ni kommer orka en fjärde gång i så fall? Eller kommer ni börja fundera på adoption då?
Kramar och kraft till er!

Linda sa...

Jag förstår inte riktigt vad det är Jag har aldrig haft några problem med att få fast liggkorgen på teutonian och jag är inte jättelång.

Anonym sa...

Vill bara säga att jag följer din blogg o önskar er allt gott..spännande varjde dag o läsa hur det går. Själv sitter jag här med världens mage o har gått 3 dagar över tiden för min lille vill inte komma ut inte.
Ha de gott//Jessica Nyköping

Franka sa...

Åh, vaggan låter jättefin. Kan du inte lägga ut fotot på den och skriva var den kommer ifrån?

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag är ett stort fan av samsovning, och de flesta bebisar brukar vilja ligga mellan mamma och pappa i sängen.

Bara bebisen har en egen sovplats och inte hamnar under föräldrarna är det helt ofaligt ur PSD-synvinkel (om bebisen ligger på rygg vill säga) Men man kan ju ha en vagga/korg bara för att det är mysigt ;-)

Anonym sa...

Jag har sålt båda vagnarna. teutonia fun är inte särskilt problematiskt. Förmodligen visste inte försäljaren hur man gör på enklast sätt. Den är smidig. Däremot är cameleon inget att hurra för, alldeles förmycket reklamationer på den vagnen. fy och usch. Nu har ni valt och det blir säkert jättebra! alla har olika behov och kan därför inte välja samma vagn. lycka till imorgon! / M