söndag 11 januari 2009

dag hundrafyrtio -ny fin vecka IGEN!

Idag fyller vi 34 veckor och går alltså in i den 35:e, vilket ju nästan låter för bra för att vara sant! Efter 34 veckor ges inga kortisonsprutor längre för bebis lungmognad om h*n skulle göra ansats till att vilja titta ut, alltså har lungorna nått ett väldigt viktigt delmål i och med idag. Heja heja!
Heja Mini!

Jag sov förvånansvärt dåligt inatt. (Väljer att bli förvånad fortfarande, känns inte lika illa då.) Munnen var som en öken, vissen och fnasigt torr. Kunde knappt röra tungan när den försökte sträcka sig efter vattnet i flaskan jag upprepade gånger förde mot munnen och den är ännu gräsligt svullen och öm. Inget skoj.
Vet inte varför jag blivit så uttorkad. Lapar mitt vatten i tid och otid, äter frukt, smörjer mig och har inte börjat med några nya mediciner, men är ändå just nu som fnöske.

Ja, ja. I övrigt är det rätt bra och det är den biten jag ska koncentrera mig på. Försöker komma på ett sätt att rensa i klädskåpet, en tanke jag länge lekt med och som jag just idag känner måste bli av. Kanske om jag kan sitta i rullstolen med en annan stol vid sidan av, vika de som fortfarande platsar därinne, lägga på stolen och helt enkelt slänga de andra på golvet så länge. Hmm. Jag måste få lite assistans känner jag, vilket betyder att det måste bli gjort innan eller mellan fotbollsmatcherna som Marcus har bokat tid till. Kan bli kul ju. Åtminstone efteråt när jag förhoppningsvis hittat några finfina plagg som alldeles för länge legat i glömska. Kanske några jag till och med nu skulle kunna klämma på mig.
Japp. Det får bli mitt senare söndagsprojekt!

14 kommentarer:

Camilla sa...

Härligt med ny vecka!!!
Vår äldsta dotter är född i vecka 35, och mådde jättebra. Vi fick ligga på neo i 10 dygn, sondmatning då sugreflexen inte var tillräckligt utvecklad.
Er Mini kan ju hålla sig kvar tills dagen för snitt kommer.

Tänker på er och smygläser här varje dag.

Elin i Björken sa...

Min äldsta dotter föddes efter 35 fullgångna och det var inga som helst problem med någonting då (förutom att hon blev gul, men det var snabbt fixat).

Lycka till nu med sista "spurten" så har ni snart lilla Mini i famnen.

ylwa sa...

Jag vill minnas att jag också var extrem törstig mot slutet. Då var det iofs sommar och jag samlade på mig vatten i kroppen som en hel kamel ;)

Anonym sa...

Angående törsten: Har du koll på dina blodsockervärden? Bara så att det inte är någon grav-diabetes som ger de där törstsymtomen.

Anonym sa...

Härligt när man går in i ytterligare en ny vecka. Tänkte just på att tvillingar föds ofta runt den tiden du är i nu, o det är ju inga problem. Sen klart att det är bra om du får vara hemma ett tag till, för då blir ju barnet lite större. Det blir liksom mer o ta i då! Ett kilo från eller till gör ju mkt på såna små. Hoppas du får en bra vecka, Kram Maggan

Emma77 sa...

Grattis till en ny vecka! Min flicka föddes med kejsarsnitt eftersom hon låg i säte. Allt var planerat men tre dagar innan gick vattnet och då fick det bli ett snitt lite tidigare än det var tänkt. Allt gick utmärkt och det var en fantastisk upplevelse. På uppvaket skrattade de för att jag log så brett med hela ansiktet. Glöm inte att ta med något lättläst, t.ex. veckotidningar för konstigt nog blir det mycket tid över då bebisen sussar det första dygnet. Önskar er all lycka, kram!

Anonym sa...

grattis! följer er med spänning varje dag. klart H*n stannar till snittdags! lycka till med garderobsröjningen, härlig känsla när sådant är gjort. kram till er alla tre från : A

Linda sa...

Jag har också varit outgrundligt törstig de senaste veckorna. Nu är det vila även för mig, inget mer Rosen och Norrköping. Avslutade jobbet i fredags med en calzone på pappa grappa. Mycket gott! Fortsätter följa dig på lite längre avstånd.

Titti sa...

Grattis! Följer er med spänning , min dotter som är född 2006 är född i v 34 & klarade sig galant med drygt 14 dagar på Neo. Lycka till

Thess sa...

HEJA TJEJEN! Fortsätt så! Följer din vardag genom bloggen och håller tummarna för att allt går vägen denna gång.

Anonym sa...

Fantastiskt! Grattis till ännu en vecka! Hoppas garderobsröjningen gick bra.
I kväll håller Marcus och vi på olika lag, hehe. Vet inte om jag orkar se hela matchen, jag blir så nervös. =)
Ditte

Ingmarie Nilsson sa...

Ang. din "fnöskighet". Äter du tillräckligt med "bra" fettsyror? Dv.s Omgea 3 och 6. ( I rätt balans). Fet fisk (finns även i kapsalr), "Udo´s choice" (finns bl.a. i hälsokosten) och alger är några exempel.
Inte fel varken för dig eller Mini.

m sa...

GRATTIS till 34+0! Min som föddes i 34+3, han vägde 2440g och var 44 cm lång. Han kunde andas själv från första stund och fick apgarpoäng 9 10 10 (som är det högsta) Vi låg inne i 10 dagar då han låg på värmedyna (för att hålla värmen bättre) sondmatades och fick sola i 2 dagar (mot gulsoten). sen åkte vi hem med sonden och bröstpump och fixade allt själva och fick hembesök några gånger för koll av vikt och nysättning av sonden. Idag är han 5 månader och är lika stor som en 5-månaders "ska" vara och är frisk och kry! O han är en riktig goding oxå :). kram till dig, jag håller båda tummarna fortfarande /m

Anonym sa...

Grattis till ny vecka. :) Kommer ihåg mina 16 veckor i sängen för ett år sedan. Vi förlorade vår son i vecka 25 för två år sedan, eftersom jag öppnade mig för tidigt, hade GBS då också. Sen blev jag gravid bara 4 månader senare och i nästan exakt samma vecka som gången innan började tappen att bli alldeles för påverkad så det var dags för sängen för mig igen. Fick inte cerklage eftersom jag hade så kraftiga sammandragningar med början redan i vecka 13, men med sängläge gick det vägen! :) I vecka 38 blev jag igångsatt och fick antibiotika eftersom jag hade GBS den här gången också. Nu sitter jag här med en fullt frisk nio-månader glad liten son som gör livet underbart! Man skulle ju kunna tro, med tanke på alla veckor av oro för förtidsbörd, att han när det var ok skulle titta ut, men inte då! Hade han fått bestämma hade han förmodligen sett till att jag fått gå över tiden istället. Det är en envis, men underbar liten rackare som alltid skrattar och far runt.
LYCKA TILL! Åsa