söndag 4 januari 2009

ångest -schas!

Solen skiner. Bra det. Känns lite bättre.
Har beställt färdtjänst och vi ska snart packa ihop rullstolen och åka till babyproffsen och känna på vagnar. Vill verkligen göra det! Det är min mamma och pappa som ska köpa vagnen åt oss med enda villkoret att den ska vara ny och kosta mycket, vilket vi inte orkar börja bråka om, he he. (Kiitos!) Men jag känner att jag ändå vill se de två varianterna i verkligheten innan jag släpper taget och låter de sköta resten.
Det är ju en del i det här väntandet på något vis, en bra del. Den bästa, att handla och förbereda för sin efterlängtade levande bebis ankomst. Har ju inte kunnat (velat, vågat) handla några babykläder eller annat på riktigt än (nätet räknas inte) så nu vill jag iaf känna lite på vagnarna.
Jag tror det är precis det jag behöver efter den ångestmorgonen som precis varit.

Nu ska jag se en finska vinna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jonna, du väljer tillit, skriver du också. Eller försöker välja.
Jag är inspirerad av dig. Jag vet att du själv inte uppfattar dig som stark, och jag kan förstå att det känns konstigt att få en etikett stämplad på sig som man själv inte valt. Men jag uppfattar dig som stark, och framför allt som en som vägrar ge upp. Just nu har jag varit så nära att ge upp, bara låta svartsyntheten ta över. Men jag skall göra som du. Jag skall VÄLJA hoppet. VÄLJA att våga hoppas, att inte bara tro att livet är slut nu. Kände du det någonsin så, att livet var slut när Dante dog?
L

Anonym sa...

Hejsan.

Tänkte bara på en sak om vagnar. Om ni liksom vi inte har bil och åker mycket kommunalt så tänk på att du själv kommer att få lyfta av och på vagnen själv. Jag köpte först en stor och fin fyrhjuling som visade sig omöjlig att ta på spårvagnen själv (räkna inte med att folk hjälper dig!) och fick köpa en ny bugabo bee som väger 7 kg till skillnad från traditionella vagnar som väger åtminstonde det dubbla. Bara ett tips från en som är inne på sin tredje vagn på 13 månader.
Lycka till
ISabell

Anonym sa...

Precis vad jag tänkte säga, tänk på vikten!! Speciellt som du har besvär med foglossning och blir försvagad i ryggmuskelatur av att vara stilla så mkt nu. Vi köpte en vagn som var relativt lätt jmf med Brio m fl mer traditionella vagnar på den tiden (4 år sen), vi köpte en Teutonia som vägde "bara" 12 kg. Dom andra vägde typ 17 kg. Men jag orkade aldrig lyfta den in o ur bil, bussar mm utan att bryta ryggen så efter ngr månader fick vi lomma i väg och köpa en superlätt parasollvagn som han kunde halvligga i om man pallrade upp med kuddar...köp den lättaste du hittar är mitt tips!

Kram Ia