onsdag 28 januari 2009

mätt och belåten

Eftersom Marcus jobbar på fyran ikväll är min bror A barnvakt åt mig eller vad man ska kalla det. Jag får ju inte längre vara själv över natten har ju alla andra bestämt, vilket är lika bra och ännu bättre ändå. Känns tryggt att ha någon här, ifall...
Jag har precis ätit en kebabsallad (måste tänka på tarmarna) medan brorsan tryckte i sig en gyrospizza. Väldigt gott måste vi båda medge.
Nu håller han på och skruvar ihop en av Ikeasakerna som kom idag, en transport som för övrigt gick jättebra och över förväntan. En kvinna (bärgubbe -vadå fördomar?) klarade det galant hela vägen upp, har ju hiss, tills hon ringde på och Marcus kunde hjälpa till att bära in. Så i vårt sovrums heliga hörn av hopp ligger nu kartonger och lådor med babyrelaterade prylar och bara väntar på att bli uppackade.
En sak i taget.

Min onda hals är ond, men av något annat känner jag inget. Vägrar ju som bekant och hittills verkar det funka. Imorgon ska vi käka lunch alla tre på stan efter att Marcus kommit och innan bror åker. Herregud var jag är ute och flänger när man tänker närmare på det. Men bra det. Flänga är kul och har man roligt går tiden snabbare, det var vi ju alla överrens om.
Får se om det blir film sen. Vill ju gärna se lite Mackan i TV med. Hursom, imorgon när jag vaknar kan jag glatt tänka "bara en vecka kvar nu..."

God kväll.

19 kommentarer:

Åse Ohlsson sa...

Hej Jonna !!

Roligt ni hade trevligt igår .
1 vecka kvar underbart härligt tänk att man hållt på att följa er sen juni , har varit en givande tid med mycke upp o ner känslor men thats life .Det här kommer att bli superbra o ni underbara föräldrar. Nu ska jag gå o kolla på Marcus så bror din o ni får ha de så gottit .

Kramizar Åse

Joanna sa...

Apotekets sugtabletter Bafucin är suveräna mot ont i halsen! Gravidgodkända är de också. (De blå är godast tycker jag)

sofie sa...

Vad jag känner igen mig i dina inlägg ibland! Jag blir själaglad av att få åka och veckohandla mat! =) Sitter inte i rullstol förvisso men hoppar på kryckor och har en tvååring, samt bor tre trappor upp. Trappor som jag egentligen inte får gå i... Och har man då planerat en sak och det blir inställt så kan jag ställa mig och storgråta! Lever ju ett så instängt liv här just nu, får jag bara hjälp att komma ut en stund så blir jag ju glad! Menmen, jag har bara ett par veckor kvar, hoppas dom går fort.

Stort grattis till mini i magen förresten! kram sofie

Anonym sa...

Din onda hals tar jag nu över. Vill att det ska gå smidigt den här veckan så det är det minsta jag kan göra. Kram Gabriella - som nu har ont i halsen och dricker te.
min ord verifiering är dipphies kan det var något smarigt att äta

Anonym sa...

Jag fick veta av en tjej på familjeliv att ni har haft flera missfall. När jag har läst en del av din blogg, så känner jag mig hoppfull att jag också kan vara gravid och födda ett barn. Det är nämligen så att jag har haft två sena missfall och ett tidigt på ett och halv år. och i dag var jag hos läkaren och hon sa att jag har, som du en försvagad livmodertapp. Jag är kommer att måsta sätta in ett cerklas nästan gången vi är gravida.
Så JAG vi ingentlingen bara säga TACK att du dela med dig av din resa. Så att såna som jag kan känna oss lite mer hoppfull. Om du har några råd eller några visa ord till mig finns jag på lollyyy.blogg.se
Jag hoppas att allt går jättebra och att ni får världen finste son eller dotter. Kram Louise

Mila sa...

Tänker på dig och håller tummarna för att det ska gå superbra nästa vecka! Så kul att du kom iväg på shoppingtripp, ni såg ut att ha haft en underbar dag.

Jag skulle vilja fråga en sak - du skrev mycket om doftljus för ett tag sen, jag undrar om du har något tips på var man köpa doftljus, på ica maxi här i linköping är utbudet rätt så tråkigt.

Kramar
/Mila

Ewa Ä sa...

Krya på dig!! Kram

Amanda sa...

Jag har en liten hälsning till din Marcus. Jag vet inte riktigt vart jag ska göra av den så jag hoppas du kan framföra den. Tacka honom från mig. Jag var i Linköping och såg honom. Jag är bara 20år men har haft ett ganska svårt liv. Men när han berättar om sitt liv, hur det var och är nu så finns det hopp. Hopp om att mitt liv inte kommer vara så jävligt hela tiden. Tacka honom från mig.

Jag hoppas innerligt att allt kommer gå bra med bebisen.

Susanne sa...

Bara en vecka kvar! Jag tyckte att den sista veckan kändes längst av alla. När man då som jag gick över tiden(du kommer inte att göra det) med 5 dagar, så kändes det som alla 9 månader om igen. Men väntar man på något gott....:D kramisar

Johanna sa...

Tänk att det bara är en vecka kvar! Jag håller alla tummar och tår att du blir frisk och att allt går bra och att du fortsätter med dina inlägg när Mini kommit. Även om det inte blir lika ofta. Annars kommer jag att sakna er ;-)

Kram!

Anna sa...

Åh!!! Njut av den veckan!!!! Jag tror att fler än jag skänker dig en tanke titt som tätt !!!
Även om vi /Jag inte känner dig =)

Anonym sa...

Hej! Jag följer både din och Marcus blogg(inte fotbollsbloggen...)flitigt sedan ett par månader. Kanske lite för flitigt, för i natt var ni t.o.m. i högsta grad iblandade i min dröm! Jag hade gjort slut med min sambo och blivit tillsammans med Marcus i stället, fast det kändes inte alls bra i magen. Jag var forfarande kär i min sambo och inte i Marcus och jag funderade på hur konstig Marcus faktiskt va som började krångla nu när Mini kommer om bara några dagar och allt. Vaknade stressad men lättad över att det inte var sant. Inte för att Marcus inte verkar bra, min känsla av honom är att han är väldigt ödmjuk och bra, men jag tror att rådande parkonstellationer är bra redan:) Kram Hanna

smultron sa...

Håller tummarna för att halsontet ska försvinna och att du ska må toppen in i mål!

Shirouz sa...

Hm, jag är en av dem som är inne här och på Marcus blogg och läser ganska ofta, men jag kommenterar ytterst sällen.
Men fasen vad glad jag blir när jag läser om hur roligt ni hade det på Ikea, och nu, nu kommer det att gå som en dans tills Mini kommer, det är jag så tvärsäker på!
Det onda i halsen kommer säkert att försvinna. Lycka till med allt! :)

En annan Johanna sa...

Stort grattis till "bara en vecka kvar".

Anonym sa...

Jag vill bara tala om att jag gick 18 (ARTON!)dagar över tiden vid min sista graviditet.
:-) Mohikanen.

Anonym sa...

Jonna! Jag tänker på dig och Marcus varje dag. Och läser din härliga blogg.
Allt kommer att gå bra. Ni kommer att bli jätte bra föräldrar och IKEA grejorna kommer att användas tills dom ramlar isönder. Eller blir för små!!
kram kram
Lisbeth

Anonym sa...

Hej!
Nu är det bara en vecka kvar till ni får ha er älskade Mini i famnen.Önskar er all lycka.
Kramar Elisabeth i Degerfors.

Birgitta sa...

Herregud Jonna! Jag 60 plus, känner mig som mormor! Gud, vad jag väntar!
Hoppas Marcus kör Karlavagnen, som vanligt i morron, trots hans väntan
Kramizz på er båda två