torsdag 8 januari 2009

kikar in med ett hej

Vill bara meddela att allt såg ut som det skulle hos BM. Lite lågt blodvärde och lågt blodtryck, men stabilt lågt, så det är bra. Bebis i säte (ja jag vet! Sparkarna ner mot cerklaget är inte nådiga) med huvudet nedanför bröstkorgen. Tänk, där ska h*n ligga sen fast på andra sidan huden, levande och varm! Åh som jag längtar.
Magmåttet var precis på vår egen kurva. Skönt att slippa tänka på halva centimetrar hit och dit och oroa sig för dessa.
Vi pratade också om snittet den femte och BM sa det var viktigt att jag försökte visualisera det fina som ska bli. Så mycket jag kan. För att förbereda mig mentalt. Klart hon har rätt och jag gör ju det med.
Så mycket jag kan.

Senare i eftermiddag var jag ute och rullade lite med ena brorsan som är på besök. Eller lite. Blev en något för lång rullning som nu såhär efteråt har resulterat i en nästan fullständigt rörelseoförmögen finnjonna som grimaserande låter -Aj. Aj aj. Oooj. Iiih. Aj. Aj aj aj... Men det var kul och jag hittade nya tofflor som gör mig glad! De gamla har jag ju hasat hål i för länge sen.
Modevisning kommer.

Nu blir det lite sofftajm och schrek III med Marcus.

Men hej hej alltså.

19 kommentarer:

Lisa sa...

Jonna,
Tack för rapporten! Tycker allt låter bra, men tycker så synd om dig för all värk som du får utstå. Kan inte ens föreställa mig hur du orkar, men det finns ju inget alternativ.
Önskar en så skön kväll som det bara går. //Lisa

Anonym sa...

Hej, hörde att nån som verkligen hatar Alex Schulman hoppades (på Alex blogg) att hans barn borde dö. Vart är bloggandet påväg undrar man, även du tycker nog att detta var fruktansvärt att skriva till en blivande far! Vad säger man till en som försvarar Marcus på ett så bakvänt sätt, jag tror säkert att ni båda vänder er mot sånna beundrares tilltag!

Anonym sa...

Tack för rapport. Nu kan jag pusta ut! =)
Ditte

My sa...

Lycka till! Så kul att läsa att allt såg bra ut. Har varit här inne en del o läst:)
Ha det så mysigt med bror din som precis som min heter Macrus och är på besök:)

bambi sa...

Va härligt att allt såg bra ut! :D

Rebecka sa...

Strålande!
Kul att höra att det går framåt.

Fortsätt visualisera det härliga!
Kram

Anna sa...

Underbart att läsa att allt såg bra ut. Jag är så otroligt glad för eran skull .. en sådan där pirrande glad känsla känns ofta i mig när jag läser på din blogg. Jag förstår att du har det jättejobbigt när du så ofta har så ont. Och jag tänker på dig! Men glädjen över att lilla mini har blivit så stor och snart ska få komma ut till Mamma och Pappa är så stor så stor.
Själv har jag haft en riktigt riktigt ledsen dag idag, med ärleksproblem som gör så ont så ont. Många tårar har fällts här. Då är det underbart att få titta in här och glädjas med er en stund..

Ta på er!

Kram.

Johanna sa...

Åh vad underbart!!

Mitt snitt var fantastiskt. Du har en fin upplevelse att se fram emot. Ett tips är att titta på snittvideos på you tube, det gjorde jag och där tankades jag full med positiva bilder.


kram
Johanna

Anonym sa...

Tyckte det var roligt att se dig dansa. Det är ju helt normalt att flippa ut ibland. Och viktigt!=]Era (din och Marcus) bloggar engagerar verkligen och mascaran rinner när jag läser.. Tänk om det verkligen är så att det kommer att lyckas. Livet kommer att bli sååå annorlunda. En ganska skräckslagen första tid när man har ansvar för en liten men så fantastiskt och roligt samtidigt. Och ni är två som verkligen delar på ansvaret och glädjen.Katterna kommer att bli mäkta förvånade men de vänjer sig;)
Tänk om man bodde i Norrköping och fick vara kompis med er...

Mackan F sa...

Hej Jonna!
Klumpiga jag snubblade i ett hål i gräsmattan och bröt av hela foten i måndags... Ligger här i 6 veckor nu med skruvar, plattor och gips...
Tänkte bara önska er lycka till och samtidigt be om fortsatt bloggning, vet inte hur jag skall uthärda dessa 6 veckor utan er båda.

Linda sa...

Hade jag varit en mäktig brutta hade jag gett dig o Marcus pris för årens (inte årets) mor och far! kram till er båda.

Anonym sa...

Ja tänk att snart har ni er lilla bebis PÅ magen istället :-) Vilken underbar känsla, och tänk, det inte länge kvar dit. Håller nedräkning med er varje dag. Jag upplever dig (i bloggen) som väldigt positiv så det blir nog inga problem för dig att visualisera det. Stor kram S!

Susanne sa...

Åh vad skönt lilla Jonna!! Jag ser nästan fram emot de här veckorapporterna lika mycket som du gör. Ett lugn lägger sig bomull i magen. Du och Marcus är så starka. Fast man kanske inte orkar alla gånger, så gör man det ändå.

Anna sa...

Skrev "ärleksproblem" och "ta på er" i mitt förra inlägg. :) Det skulle ju vara "Kärlekproblem" och "ta vara på er". Det förstod du säkert .. men jag ville ändå säga det.

Sov så Gott!!

Anonym sa...

ÅÅÅHHH vad kul Jonna. Nu är det inte långt kvar. Snart har ni honom/henne i famnen varm och levande så ni kan lukta och snusa läääänge.
/Amis

olle sa...

Ända in i kaklet nu! Allt går vägen. Ni är grymma, likaså Markus vinterprat-program i p4 som gick igår. Finfin musik (hälsa honom det).

Joanna sa...

En liten fundering från mig som är totalt bebisoerfaren - jag tror aldrig att jag ens har hållt i en faktiskt - borde det inte bli så trångt i magen att det blir svårare och svårare att sparka ju längre tiden går? Eller har jag helt fel!?

Du är en kämpe!

Anonym sa...

Åh, vad glad jag blir!!! Gör en bok av din blogg!! Den skulle jag köpa!!!! Du skriver så fint om allt!! L

Anonym sa...

Vad tusan -kan de inte ge dig en bättre dyna att sitta på -sådär ont ska du inte behöva få!!

Kramar om!