söndag 25 januari 2009

tankar och små tuttar

Det har kännts ganska mycket bättre idag, så jag vågar faktiskt nästan tänka tanken ~Ikea~ fullt ut. Känns väldigt stort att kunna live få titta på och också köpa något så stort som ett skötbord till lilla Mini. Hoppas verkligen det blir av. Går det inte, så finns ju såklart andra alternativ, men jag tror jag skulle må så bra av en tur dit nu i veckan.

Den här söndagen har varit kul och därför också gått fort. Ibland känns det bara bra. Har ju givetvis en hel del att göra med hur kroppen ter sig mot mig och idag har den varit en vän, eller så tog jag tabletterna i tid. Hursom har det inte gjort så förgrymmat ont och det är det viktigaste.
Marcus har legat i soffan och kurerat sig, sett fotboll -gratis ;-) och tagit tempen. Den verkar vara på väg ner. Hoppas han blir frisk snart. Känns som att vi båda kan behöva alla våra krafter nu sista veckan inför det som snart ska ske.
Provade med darriga händer min amnings-BH tidigare, som jag modigt nog beställde häromveckan och började med ens gråta. En blandning av glädje, förväntan och skräck strömmade nedför mina kinder. Tog av mig den snabbt efter att jag konstaterat att den är lite stor (när ska tuttara egentligen fyllas på med mjölken?) och stoppade i fina väskan som ska med den 5:e.
Den är ungefär halvfull nu, väskan. Sakta men säkert går det. Ungeför som min mentala förberedelse. I tanken kommer jag så långt som till torsdagens morgon och sista duschen men därefter är det svart med endast lite diffusa bilder på allt och inget. Ska jobba på det nästa vecka.
Men nu ska jag se film.

Skön söndagkväll.

Kram,

17 kommentarer:

Anonym sa...

hå hå du. vänta tills dygnet efter förlossningen så kommer "dolly-effekten". gör sjukt ont... o mindre blir de inte under tiden du ammar...

Susanne sa...

Tuttarna fylls på ordentligt när bebisen kommit :-) Jag funderade också på när tuttarna skulle bli större innan min dotter föddes, men det var först när hon var några dagar.

Schäfer sa...

Don´t worry, för mig växte tuttarna när Ebba var ungefär en vecka. Mjölken rann till ordentligt när hon var ca 3 dagar, men det tog nog upp till en vecka innan de spände ut :-D Oj vad jag saknar dem...men men...
Det jag ville säga var att dom kommer :-)
Nedräkning och jag hoppas ni båda får vara friska då!
Kramar

Anonym sa...

Hej!

Minns "sista" duschen och kvällsmackan kvällen före....magiskt att tänka tillbaka är nu 4 1/2 år sedan och jag vet precis vad jag åt och vilken duschcreme jag använde....nostalgi!

Alltså mjölken rinner till ca 1-2 dygn efter bebisen har kommit och alltså bra att bh:n är för stor nu.
Är säkert olika men för mej hände det på natten, vaknade alldeles blöt och febrig, skakade så jag höll på att ramla ur sängen....skönt att jag var kvar på sjukhuset för jag fattade ingenting :)

Ett snitt är verkligen en enormt häftig upplevelse, ett rum fullt av proffs som tar sååå väl hand om en själv och bebisen!

Håller alla tummar för er nu, snart snart uppfylls era drömmar!

Kram Jenie

Fia sa...

Åh vad spännande....Snart är det dags:-)
Fäörstår att du vill ut och röra på dig lite. Jag spenderade större delen av min senaste graviditet på sjukhuset & i rullstol:-( Men det är ju såklart värt ALLT.

Towe Paqualin sa...

Mina tuttar gick från A-kupa till typ D över natten. Såg rätt lustigt ut. Men då "pumpade" jag igång också.

AnnaUlrika sa...

Mjölken fylls på under barnets första dygn utanför livmodern. När barnet varit ute i två dygn brukar modell melon vara melodin även för de som bara har lingon i vanliga fall. Du har en spännande tid framför dig! Kram

Anonym sa...

När du behöver mjölken kommer den att finnas där! Magiskt... (Och finns den inte där så finns det ersättning eftersom bröstmjölk kan ersättas.) Den varma mjuka famnen kan dock inte ersättas... Åh, vad jag längtar efter inlägget där du berättar att h*n ligger och sussar i din famn! Vi som läser varje dag (ja, även vi som inte kommenterar så ofta) vill ju så gärna också ha en liten bild på underverket när h*n sussar i famnen.

Vill redan nu önska dig och M all lycka inför den stora dagen! Vi är många som kommer att tänka på er, var så säkra på det!

Kram ifrån en mamma i norr!

Anonym sa...

Vad fint och känslosamt du skriver, så öppet och starkt. Så fantastiskt hjärtligt.
All lycka och välgång, en stor varm kram från Bussan i Borås.

Anonym sa...

För mig rann mjölken till ganska precis tre dygn efter förlossningen. Och DET missar man INTE - lita på mig! Ytterligare tre dagar senare var mina bröst (som normalt fyller en A-kupa) helt absurda. Jag trodde huden skulle brista. Jag tänkte "Även om jag ställer mig här och HOPPAR upp och ner, så kommer brösten att stå helt stilla i luften". Fortfarande idag, när jag ser bilder från de där dagarna, så har jag svårt att fatta att ett par bröst kan genomgå en sådan extrem förändring.

Anonym sa...

Åhhh, ditt inlägg väcker minnen. :)
HAde köpt en amningsbh innan första barnet kom och, okunning som jag var med första barnet, Den satt perfekt när jag var gravid. När bebisen väl var på utsidan vällde tuttarna upp så den blev jätteliten (till makens stora glädje ;) )

Minns även hur jag i början av min första graviditet köpte klassiska, stora mammatrosor när jag var i 5 månaden. Maken och jag skrattade så vi nästan inte fick luft när jag provade dem och kunde dra dem upp till armhålan. JAg hade köpt tokstora, trodde jag....

I slutet av graviditeten vart de för små ;)

Oroa dig inte för tuttarna. Det fixar sig :)

Lycka till nu med allt som komma ska!!

Madde (maddepladder) sa...

Åh vad nära det är nu! Blir helt rörd...

TACK för att ni låtit oss va med och kika in hos er i väntan på Mini. H*n är efterlängtad och väntad av många! =)

P.S. Ordverifikationen till den här kommentaren är "medsket"

Hur är det "med" "sketen" bra i magen nu? ;D D.S.

Anonym sa...

Det kan faktiskt ta upp till fem dygn innan Dollyeffekten kommer. För mej tog det fyra men själva Dollyn uteblev. Har ju melonstorlek i vanliga fall och de har inte blivit jättemycket större.*tackar för det* Däremot spände det som sjutton när det rann till och då ska vi inte tala om hur ont det gjorde att amma första veckan. Varför får man inte veta hur ont det kan göra? Är det för att de är rädda för att man inte vill amma?
Vissa amningstillfällen första veckan gjorde ondare än förlossningen!
Nu... däremot så känns det ingenting, bara mysigt!
Så det onda var värt allt!
Kram
TrasselElin

Linda sa...

Tuttarna växer Jonna!!:-)
Just nu ligger jag och kniiiper..Måste hålla mig tills på torsdag då jag får föda på det sjukhus jag vill.... känner större förtroende där. Och nu är jag i v 34+4 så håll en liten tumme för mig och filuren....:-)
Håller alla tår och tummar för dig..nu är det snart dags, helt ofattbart snart är du i mål Jonna, bara slutspurten kvar och det kommer gå BRA!!!Styrkekramar Linda och filuren

Anonym sa...

Jag undrar litegrann var du hämtar all din kraft??? Ber du till gud?? Hur gör du? Fantastiskt starkt!!!Linda

Charlotte sa...

Snart snart snart är h*n här. Det är så nära nu, hoppas att ni får samla era krafter och får en fantastisk upplevelse. Lycka till!!

Ganska lagom tjej sa...

Ah det där minns jag. Hade så där med mjölk på BB. Lilla Leia kom lite drygt 3 veckor tidigt så jag fick ligga kvar några dagar med henne innan de ville släppa oss. Var en gammal tant (läs kärring) på avdelningen som skakade på huvudet o tyckte att jag var en dålig ammerska. De andra (som tack o lov var många fler) tyckte dock att det var alldeles tillräckligt och jättebra. Men den kvinnan gjorde att man bara ville gråta och komma hem. Det var precis när vi kom ut genom dörrarna från sjukhuset som det kändes som om någon släppte på två kranar. BABONG!! kände jag i tuttarna och de spände som sjutton. Sen flödade mjölken när vi kom hem! =) Och behåarna räckte plötsligt inte till längre!