måndag 12 januari 2009

skitpampers

Lite trött nu, det vackra vädret till trots, på Pampers och deras babybasicbox.
Denna lilla box med diverse trevligheter ska man ju få gratis när man väntar barn. Bara att fylla i beställningen och sedan gå och hämta lådan på Babyproffsen.
Enkelt. Smidigt. Eller?

Vi har nu i flera veckor försökt göra beställningen. Men det går inte. Och eftersom vi är som vi är, lätt skadade av gamla erfarenheter, kräver det ganska mycket energi att varje gång få error.
Första problemet dök upp när jag insåg att man MÅSTE beställa via en dator som är kopplad skrivare. Skrev och frågade om det inte kunde göras på annat sätt eftersom hushållet saknar det nämnda tillbehöret, men nej, ingen skrivare ingen beställning.
Ok.
Då har det fått bli Marcus som flera gånger varit iväg och gjort tappra försök att få till ett kvitto. Först var det fel på adressen. En och samma adress kan tydligen inte användas fler gånger och bor man, som många gör, i hyreshus blir det knepigt. Men då testade vi trappantalet, lägenhetsnumret etc. Fast nu var plötsligt telefonnummret fel. Byte av nummer ledde till att något annat var fel och där någonstans vid error för femtielfte gången slutade vi försöka.
Jag har hela tiden haft kontakt med Lotte från Danmark som alltid trevlig och ofta tillmötesgående. Till en viss gräns. Ibland på min kanske något tjatiga men väldigt berättigade fråga "Varför går det inte nu då?" har svaret blivit ett alldeles för enkelt och kort "Det borde gå".
Men hallå, det gör ju inte det!
Jag kan inte förstå varför det ska vara så svårt. Varför inte bara ta emot beställningen via mail, när vi ändå har mailkontakt flera gånger i veckan och skicka kvitto på samma sätt, så skickar jag det till någon som i sin tur kan skriva ut det till mig så vi kan åka till butiken och hämta ut fanskapet.

Inte bra det här. Att strula till det för för potentiella framtida blöjkunder. Snart har vi fått nog och gör som många andra, skiter i Pampers.
Fast för sista gången.


Fortsättning följer...

35 kommentarer:

Anonym sa...

Precis som här hemma...jag gick ner till babyproffsen direkt och de hade papper att fylla i...och så fick vi vår box!! hokuspokusfiliokus (måste erkänna att pampers vinner bajsuppsugningstävlingen=))Linda

Anonym sa...

Kanske läge att välja Libero? De har ju Liberoblöjor på de nyfödda på sjukhuset.

MammaEva sa...

Jag har också haft samma problem med den där boxen. Till slut gav jag upp. Det blev ingen box, och inga pampersblöjor heller för den delen. Hoppas ni har bättre lycka.

Anonym sa...

Jag hade precis samma problem när jag skulle beställa den för ett år sen. Såå irriterande! Till slut kom de fram till att problemet var att jag inte kryssat i boxen där det står typ att man vill ha erbjudanden via e-mail...vilket jag inte ville, men se det måste man om man vill ha en gratisbox.

Älskar din blogg förresten, läser varje dag och hejar på dig!

// Jenny S

Camilla sa...

Gör så här:
Gå direkt, eller ja rulla... Till din BabyProffsbutik. Där kan de se i registret att du inte hämtat ut nån box, och så kan de göra en registrering direkt i butiken. Så gjorde jag =)
Du kan ju ringa före och fråga för säkerhets skull....
Men visst är det omständigt, och alla har ju faktiskt inte skrivare.

Ha det gott!

Malin sa...

Jag brukar smyga in och läsa din blogg via cissis blogg. Jag använder bara Libero, Pampers fungerar inte alltid hundra då det kommer stora lass med.... Ja, du vet.... =) // MALIN

Ulrika F sa...

Glöm babyboxen - den är inte värd besväret...

Kram Ulrika

PS. Har följt din blogg några månader nu och kan knappt tro att det inte är fler dagar kvar! Målet är nära - håller alla fingrar och tår.

Anonym sa...

Skriv det till Lotte...å att du berättat detta på bloggen om struliga Pampers så blir det nog andra bullar...glöm inte att skriva hur många läsare du har ;)

Anonym sa...

Skriv det till Lotte...å att du berättat detta på bloggen om struliga Pampers så blir det nog andra bullar...glöm inte att skriva hur många läsare du har ;)

Anonym sa...

Hej Jonna!
Kunde inte låta bli att engagera mig lite i detta, antagligen för att jag egentligen har en tråkig uppsats att skriva...
Hursomhelst hittade jag fökjande mejl som svar från en Pampersdam på en nätsida.

"Önskar du motta en box kan du genom att registrera dig direkt i butiken

(Babyland/Babyproffsen) få en Pampers Baby Basics Box med hem.

Vi kan tyvärr inte ändra på innehållet i paketet, men om du anmälar dig på www.pampers.se kan du motta förmånliga erbjudanden och varuprover anpassat efter ditt barns ålder.
Vi hoppas att ni kommer att få glädje av boxen.

Mvh

Lotte Rohde"

Detta skrevs visserligen hösten 2007, och kanske råder nya regler nu, men det låter ju som att man kan anmäla sig direkt i butiken och alltså komma runt nätkrånglandet...

Måste tillägga att min hyperseriösa nätundersökning har kommit fram till att de flesta tyckt att boxen från Pampers är lite trist medan den från Libero är toppen!

Dags att återgå till pluggandet...
Kram till dig och Mini från Linn

Lisa sa...

Jag och barnbarnens morfar (vi har 4)tycker inte om Pampers. För hårda tyckte vi när vi började undersöka blöjmarknaden för 6 år sedan. Det blev de som börjar på L i stället. Är inte senil men kommer inte på namnet.
Hoppas du är OK. Skönt du/ni kommit så långt på väg nu.

Marresmamma sa...

JAg hade samma problem men jag gick till butiken där man sedan skulle hämta ut den och klagade och visst fick jag en box utan att ha med vare sig kvitto eller ens uppge namn. Så enkelt var det! Hoppas det löser sig...

Anonym sa...

Är det den där med blöjhinken?
Den fick vi mer eller mindre kastad efter oss i affären...
trasselelin

Tres sa...

Babyproffsen har väl ett eget startkit oxå...med massa grejjer, blöjhink dessutom tror jag. Om jag inte minns fel är det bara att åka dit och hämta ut en. Men jag är inte helt 100, kolla hemsidan.

Anonym sa...

äh. alla ungar jag känner får ändå utslag av pampers, i alla fall den svenska varianten... prova nåt annat i stället. visst, tunna o känns smidiga, men som sagt, utslag. så strunta i dem. eller lycka till om du framhärdar.

Maria sa...

Strunta i dom och välj Libero, dom blöjorna är i alla fall mycket bättre. Men trist att det strular så. Dålig service! Tummen ner för Pampers.

Maggan sa...

Det är verkligen JÄTTEKONSTIGT svar ni har fått tycker jag...här kan man bara gå in på Babyproffsen och fylla i en lapp där, och sen få sin box och gå.
Å andra sidan är det inte speciellt mycket man missar om man inte får tag i en pampersbox. Några blöjor, några prover av lite salvor osv, och en massa reklam!
Jag kan sätta ihop en alldeles finnemangig babybox och skicka till dig, om jag får! Det skulle vara jättekul att få göra det!

Kram magganhm(fl)

ylwa sa...

Jag gillar inte Pampers (för de fastnar liksom i rumpan på bebisen tycker jag) så skit i deras gåvopaket. Den enda riktiga "bra att ha"-grejen var deras specialsoptunna men påsarna till den är inte direkt billiga.. Näe satsa på Libero tycker jag :)

Anonym sa...

Jag förstår verkligen din ilska. Jag har själv försökt få ut boxen i Norrköping, nu bor jag i Visby och här sa hon att om jag skrivit in mitt telefonnummer så skulle hon kunna fixa det ändå. Men jag förstår att du inte kan åka fram och tillbaka "ifall att". Annars är babylands box fin om man inte tycker att blöjhinken är den viktigaste. Jag hejar på er iallafall.
/Angelina

Fina sa...

Jag hade inte heller någon skrivare så jag ringde babyland i uppsala förklarade läget (eller det var barnenshus föresten) och de sade bara att kom in så gör vi det åt dig, så jag åkte in och de gjorde det via deras data, det skall asbolut inte vara några problem. Lycka till med allt. Kram

Anonym sa...

haha:-) vilken underbar tragikomisk historia. Jag hoppas att det går bra att skita i vilken blöja det än månde vara som hamnar på lill*ns rumpa.

för oss var det dock ingen idé överhuvudtaget att göra en sådan beställning. Var inne på nätet och kollade men vår tjeja vägde redan 9 kg vid ankomsten i vår familj...Det finns inga startpaket för oss som får barn en genom adoption :-)

Läser din blogg och önskar dig all lycka
/i

Anonym sa...

Du, strunta i Pampers! Libero är bättre ;) !!!

Öländskan sa...

Skit i Pampers Ha haha. Libero har bättre blöjor. Kram

Ida sa...

Hmmm...jag sket i det där med skrivare. Gick in på Babyproffsen och sa att det hade blivit fel på utskriften. " Inga problem, det räcker att vi får telefonnumret du registrerat"
För övrigt är Libero bättre. Bättre blöjor och så blir man överöst av rabattkuponger:-)

Therese sa...

Hämta boxen på Babyland istället. Det är bättre grejer i den. De ligger mellan Bauhaus och Rusta. Du kommer dessutom få 2 påsar med reklamgrejer en från Libero och en Pampers på BB Vrinnevi om de inte ändrat på det under det senaste året. Huggies var de enda blöjor som inte läckte för oss när Lillen var spädis.
Lycka till

Ann-Sofie sa...

Jag har båda gångerna fått en gratisbox på Babyland. Men det enda som är ngt att ha är blöjorna. Det andra är bara skit, reklamskit!
Tror ni kan köpa era blöjor själva, jobba inte mer på det där paketet!
Om ni kommer använda Pampers el Libero det märker ni. Man måste testa på bebisen vilken som är bäst. Någon blöja ni INTE ska köpa är HUGGIES. Det blev som klumpar av kisset som var som hårda stenar.
Jag väntar på spänning på denna lilla Mini. Kram

Ann-Katrin sa...

Skaffa t ex PDF995, en gratis PDF-skrivare. Installeras på datorn och VIPS har du en skrivare, visserligen en som skriver till fil men i alla fall. Det struntar programmen i. Så har jag själv gjort och det funkar lysande. Och kvittot kan man skriva ut på papper om man vill det senare.

Lycka till!!!
Ann-Katrin

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare!
1. Pampers är inga bra blöjor.
2. Blöjhinken, vad ska du med den till? Helt ärligt alltså?! Visst, det luktar om bajsblöjor. Släng ut dem direkt så försvinner det problemet. Att lägga dem i specialplastpåsar som är SKITDYRA är inte ett bra sätt att lösa det problemet även om du fått själva hinken gratis. Skaffa en egen hink med lock eller lägg blöjorna i påsar som du säkert kan få gratis på rulle i din vanliga butik om du frågar snällt. Sådana man lägger frukt mm i. Visserligen inte antibakteriellt och citrusdoftbehandlade, men behövs verkligen det?! Blöjor vill man slänga långt, långt bort -direkt, inte "lägga på hög" 28 stycken innan man slänger.

3. Lukt och lukt förresten? Om man har möjlighet att amma så är det inte förrän barnet börjar med smakisar och fast föda som bajset faktiskt luktar äckligt. Innan dess är det mest en lite syrlig doft. Kanske inte direkt gott, men absolut inte äckligt. I alla fall inte om man jämför med det som kommer senare... ;)

Stort lycka till!

isabel sa...

ick till butiken, man kan fylla i papper där istället.
Skickade maken att hämta ut! Gick alldeles utmärkt!

SkåneAnna sa...

Jag har mailat kupongen till dig
/hälsn din vänliga stalker

Bodil sa...

Jag håller med många av de tidigare debattörerna skippa boxen. I Norpan får man en liten väska med saker på BB som innehåller blöjor av det konkurrerande märket och givetvis en massa reklam. Jag vill bara slå ett slag för COOPs svanenmärkta blöjor - mycket bra och billigare.

Annika M sa...

Äh, jag har inte hämtat ut några boxar. Däremot fick vi en liten påse på BB med diverse små saker i. Fast det kanske inte är så längre, vad vet jag (födde i Norrköping 2005). Det räckte.
Har alltid föredragit Libero framför Pampers till mina pojkar!

Sommartjejen sa...

Vet du, den där lådan från pampers tycker jag du lika gärna kan vara utan. vi fick en så fin libero låda ifrån sjukhuset och de hade betydligt gulligare saker än de var i pamperslådan.
Så skit du i dem!!
HÅller tummarna för oförändrat idag.
kramis från sjukstugan

smultron sa...

Oj, så krångligt ska det väl inte behöva vara? Skitdåligt.

Vad det gäller blöjor så är det säkert så att många har sin favorit, men mina fyra barn har reagerat olika i rumpan och haft olika kroppsform som gjort att vi haft olika märken till olika barn.

Jag fick ordverifieringen "festsup" förresten...

Carin sa...

Jag hade exakt samma problem nu, eftersom jag fick en box under förra graviditeten. Nu fick jag det till slut att fungera med beställning genom att först avbeställa mig från registret. Kan vara något sådant som spökar.

Klicka på Avbeställ och fyll i allt där på Pampers hemsida.