lördag 3 januari 2009

dag etthundratrettiotvå -snö och vagnar

Ut och testrulla snart i nyfallen snö! Äntligen vitt på marken och på taken, jippiee!

Mamma och pappa har varit på vagnjakt åt oss idag och det lutar numera åt två rätt liknande håll. Antingen en Emmaljunga nitro city+citykorg eller Teutonia fun+ligginsats. Båda är små, smidiga och lätta med rörliga (men låsbara) framhjul och båda, tror jag, har vändbar sittdel. Ska kolla upp, för det är viktigt.

Ja, vi får väl se vilken det blir. Svårt att välja, men enklare nu med bara två alternativ istället för de 11 635 vi tidigare tampades med.

Kom gärna med synpunkter om båda modellerna.

Hörs sen.

28 kommentarer:

Mackan F sa...

Jag vet bara att såhär ett par år efteråt så känns det som att vilken vagn man hade spelade en mindre roll. Vi köpte en ny och svindyr, men den korta period den används så hade det funkat minst lika bra med en begagnad för 1/4 av priset. Sen att man säkert är snällare mot miljön får man ta som en bonus!
I vilket fall så önskar jag er god fortsättning!

Josephine sa...

Jag tycker Emmaljunga!
Men enligt många kritiker och vänner som provat på sådana hjul, har inte varit nöjda. De krånglar, kan inte köras i terräng, snö eller grus.
Kanske gjorde det komplicerat för er nu. Men tänk på saken! Ni ska naturligtvis välja det ni vill ha.
Lycka till! Ser fram emot att få följa er vidare. :)

Johanna sa...

då hänger jag på här med mina erfarenheter.
Teutonia fun är en trevligare vagn men sittdelen är liten, mindre än Emmaljungas. Emmaljunga city cross som jag köpte till Hjalmar och bara han rulla utan bebis var tung och klumpig. Röstar för en fun :-)
Åh vad kul Jonna! Läser varje dag och det är nästan lika spännande som att vänta barn själv. För oss båda är det väl skräckblandad förtjusning.

kram
Johanna(J)

Anonym sa...

hej,
oj oj oj, barnvagnsdjungeln...
kan rekommendera emmaljunga city, men dock utan korg, ist med sk duolift. Enkel att bära bebisen i när den somnat i vagnen och kan användas som säng för bebis när man sover borta! Duoliften förvandlas sedan till en åkpåse - varm och kurrigt för större bebis.
Jenny

Anonym sa...

Hej Jonna!
Har själv en teutonia fun och kan ju bara uttala mig om den, men är helnöjd! Emmaljungan var den första jag tittade på då för ett år sedan men den förlorade mot Teutonian eftersom Emmaljungan var VÄLDIGT mycket bredare mellan bakhjulen. Vet inte om de har ändrat på det sen dess.
Ang. liggdel, vår dotter fick öroninflammation vid 2½ månads ålder och fick då halvsitta i vagnen för att slippa sprängande värk i öronen. Detta gjorde att hon inte accepterade helliggande läge efter det, himla tur att vi aldrig lade pengar på en liggdel... Det räcker utmärkt med en mjuklift, tycker jag iaf.

Har följt dig här länge nu och din resa berör. Det är första gången jag kommenterar något så det säger kanske en del om hur engagerad man kan bli i vagnsköp =) Kommer att fortsätta att läsa här hos dig och ser fram emot februari då Mini tittar ut och lilltjejen här hemma blir 1!

Kram Karin

Anonym sa...

Har inga åsikter alls ang barnvagn..mina barn är ju i eran ålder, så jag kan inget om det. Vår mellandotter har dock en vagn med 3 hjul, till sonen som äe 16 mån. Den är jättebra tycker jag, man kan höja o sänka handtaget, beroende på hur lång man är t.ex! Fast jag vet inte märket, mer än att den kostade 12.000 kr..!! Fruktansvärt dyrt tycker jag!! Nu betalade farmor o farfar, men jag tror inte jag köpt ngt så dyrt!! Fast kanske går sälja vidare sen förstås. Tänk att ni har så kort tid kvar..svårt o fatta faktiskt!! Hoppas ni kommer visa oss lite baby bilder sen, det ser jag fram emot!! Har ju följt er så länge nu, så det vore roligt!! Hälsa mannen att det uppskattas vad han skriver, då man inte kan kommentera på hans blogg längre! Kram till er från Maggan

Jeanette sa...

Jag ska ju också ha en liten i vår och införskaffade en Brio Nova. En smidig vagn som inte är så himla stor och klumpig som Emmaljungan.

Leta efter tester på nätet där man testat de olika vagnarna.

Fastnade även för Cresent Classic som fick höga betyd på alla tester..

Lycka till ..

Önskar en er God fortsättning...

Anonym sa...

jag har en helt annan typ av fråga.
jag själv har egentligen aldrig längtat efter barn, men när jag träffade rätt man så blev vi gravida utan problem o snabbt.
när vår dotter föddes drabbades jag av enormt svår sk baby blues, hade aldrig nånsin föreställt mig att jag kunde ha en sådan enrom ångest och överleva.vidrigt. tack o lov släppte det efter exakt 13 dagar(jag höll räkningen!) och jag undrar nu:
du som längtat och väntat och varit med om 2 fruktansvärda händelser innan Mini, hur tänker du kring baby blues alt förlossn dep?
jättetacksam för svar!
hälsn Lissan
p.s: ang vagnarna,välj Teutonia, finns i jättefina tyger o är lättkörd!ska ni ha en Emmaljunga "duger" bara Cangaroon enl mig!d.s

Anonym sa...

Teutonia Cosmo är jätte fin tycker jag, lite mer fjädring i den än vad Fun har. Emmaljunga Nitro har en kompis till mig och hon tycker den är lite för hård i fjädringen. Lycka till!!

Anonym sa...

Hej!
Vi har en fun! Och tycker den är super bra, liten och smidig och ligginsatsen (mjuklift) har vi nu gjort om till en åkpåse...väldigt väldigt smart.
:)

Anonym sa...

Helt klart Teutonia! Emmaljunga är tunga och breda. Teutonia är bra och det finns superbra och mysiga åkpåsar att köpa till sen. Toppen! Skippa trista gamla Emmaljunga :)

m sa...

Helt klart emmaljungan! /m

Annika sa...

Teutonia fun helt klart.

Schäfer sa...

Hej hej, syrran har en "fun" och har varit jätte nöjd - men en kompis har mistralen som är liiiite större och den tycker jag nog är snäppet bättre!!! Om man nu inte ska ha en spirit som är min favorit och den vi har :-D Enda jag har att klaga på där är utrymmet under (korgen) är litet...
Lycka till och god fortsättning!

Schäfer igen... sa...

Tillägg: spiriten fungerar alldeles utmärkt både i snö, slask, gräs, grus osv...eftersom man kan "låsa" framhjulet :-)

Therese sa...

Har ingen erfarenhet av Emmaljunga men vår granne har Teutonia fun och älskar den så det blir nog bra. Skönt att det har kommit ner till 2 alternativ i alla fall ;-)
Se valet som en investering. Får man ett barn som tycker om att åka vagn ( som mitt barn) så är det hur mycket värt som helst med en bra vagn.
Något jag kan varna för är dessa billiga vagnar på nätet där allt säljs för 4-5 tusen och du får skötväska och allt! Hade en vän som köpte en sådan och den fälde ihop sig och hade sig!!! Bara strul!
Kram!!

Anonym sa...

Jag handlar på blocket...vagn med 4 hjul gillar jag bäst!! INTE lufthjul!!! Punktering är ju så jobbigt!!!

Panni sa...

Helt klart en Teutonia fun!!! Som jag sade tidigare, vi har haft våran i över 6 månader och jag älskar den varje dag!!! Vi köpte också en faschion liggdel, SÅ SNYGG!!! gjorde ett 4dimensionellt ultraljud, sedan beställde jag ett rosablommigt foder när vi visste att det skulle bli en tjej!!! Liggdelen använder vi inte längre, min "lilla" tjej väger över 8 kilo o får det lite trångt!

I alla fall, världens bästa och snyggaste vagn! Körs med lillfingret och förbi alla smala gångar när man shoppar - perfekt!!!

Håller tusen tummar för dig o lilla mini!

Helena sa...

Velg en vogn som er produsert av en nordisk produsent - du bor i norden!

Min erfaring er å ikke legge veldig mye penger i den første vogna, kjøp gjerne brukt av godt merke, da får du mye igjen når du selger den igjen også. Baby slutter å være baby veldig fort og baby'en deres vil være baby om våren og sommeren, og det krever mindre enn om h'n ble født på en annen tid av året :)

Jeg ville satset på å bruke penger på neste vogn, selv har jeg VELDIG GOD erfaring med SIMO triller, som du kan bruke i MANGE år uten at den blir liten/kort. Samtidig som den er god for barnet og VELDIG god å trille. I tillegg til at jeg ALDRI ble sittende fast i butikk-kasse utgangene fordi den er smal og fin.

Mitt beste råd er å bruke penger på en skikkelig solid vogn nr to som du kan bruke i flere år! :)

Helena sa...

Ärligt talat så får jag gåshud när jag ser framhjulen!!! Nu är jag ju lite färgad av att jag bor längre norrut, där snöperioden är längre, men ändå. Fastnar och ställer sig på tvären och jävlas! Både jag och maken älskar långprommisar, våra vagnar har rullat minst 7-8 km i stort sett varje dag hela föräldraledigheten, så en vagn med småhjul hade drivit oss från vettet! *s*

Bra är dock att båda vagnarna är korta, skönt när man åker buss. Viktigt tycker jag också att det är att det går bra att lasta t ex matvaror under vagnen, minst en full kasse.

ida gbg sa...

fortsätter lägga min röst på Teutonian! :-) vi hade med liggdel. en röd & fin. sen med sittdel som går att ha åt vilket håll man vill. den perfekta vagnen! funkar nog bäst i stan men vi har gått på rejält gropiga skogsturer med.

hoppas ni blir nöjda med ert val!

fortsatt trevlig helg!

Anonym sa...

Jag hoppas och tror att ni kommer hitta den perfekta vagnen, själv har jag precis slagit till på en brio med stora stadiga hjul!
Men just nu ville jag bara berätta om en barnvagnsundersökning jag hörde om på radion några dagar innan jul, där man studerat 2700 engelska föräldrar som köpt vagnar där barnet sitter bortvänt från föräldern, detta kan leda till att barnet blir disorienterat och stressat och får sömnsvårigheter, dessutom försämras kontakten mellan barn och förälder och språket utvecklas sämre. Det skrämde mig och fick mig att tänka till en extra gång.
Lycka till med köpet, många hälsningar från en annan graviding i Norrköping.

Jessica sa...

Vi har ju som jag tidigare skrev en bastant Kronan. MEN, ett tips som jag tänker på direkt är att om det går - köp en vagn med avtagbara hjul. Det är det på vår, och det är guld värt när (inte om, när) man kör i det förbannat äckliga hundbajset som de jävla hundägarna vägrar plocka upp. Då är det lätt att plocka av berörda hjulet och skölja direkt under kranen!

marie sa...

Jag röstar på teutonia fun. Känner många som är väldigt nöjda med den och tycker den verkar smart och smidig. Emmaljunga har jah mycket dåliga erfarenheter av.

Båda vagnarna har i alla fall vändbar sittdel. Hjulen går för övrigt att låsa i snö också.

Mian sa...

Mitt bästa barnvagnstips är att kolla hur lång steglängd man kan ha. Jag tar långa kliv och därför gick hälften av de vagnar vi testade bort eftersom jag slog i "bromsen" varje gång jag stack fram foten. Värdelöst när man vill promenera!

Linda sa...

Jag röstar på funen, har en själv en som jag är supernöjd med och sonen ÄLSKAR sin vagn och har alltid gjort. Har en fashion liggkorg till som är superbra att bära bebisen i, den var ovärderlig första halvåret då vi bodde i lägenher utan hiss. Det var supersmidigt att bära i handtaget i suffletten.

Lena sa...

Fun fun fun! Stella är 19 månader nu och jag har fortfarande kvar min. Har aldrig varit några problem med hjulen när det har varit mycket snö. en kompis hade en Emmaljunga version koloss och hennes hjul var precis lika jobbiga som mina men min vagn var lättare (och snyggare) om man får vara ytlig. :) Jag köpte liggdel och pimpade den med limegrönt foder och egensytt påslakan: http://www.koala.nu/snapit/index.php?showimage=141

Linda sa...

Vi har en fun med mjuklift ståendes i lägenheten i väntan på krusbäret. Valet föll på den vagnen eftersom den är liten, lättkörd och väger lite. Vi bor i Sthlm två trappor upp utan hiss...