fredag 16 januari 2009

mirakel och smärta

Jag är så glad just nu. Så lycklig. Tror nästan jag ska trilla ur fåtöljen.
Minns ni min nätvän? Hon vars lilla blinkande stjärna i magen befarades ha slocknat häromdagen?
Hursom.
Jag läser idag att trots kraftigt sjunkande hcg (gravidhormon) blinkar den tydligen på precis som den ska. Lilla stjärnan är också i exakt den storleken som den ska och allt är således bara bäst just nu! Det är ett mirakel!
Må hennes stjärna få blinka i många månader till innan en otroligt eftelängtad bebis tittar ut till en av det mest kärleksfulla mammorna jag kan tänka mig!
Hurraaa!

Hade jag inte varit så glad hade jag gråtit andra tårar.
Mina tarmar bråkar med mig så till den grad att jag har de där små silverfiskarna konstant simmandes runt framför ögonen.
Jag kan tydligen inte äta något alls längre. Kramp direkt så fort första tuggan når ner. Tarmfanskapen i sin tur retar livmodern som i protest ställer sig upp i ond givakt var tionde minut så jag inte kan andas och stenhård livmoder trycker sedan på de redan ömma tarmarna och smärtan når nya höjder. Det blir lite värre för varje dag och jag än mer galen!
Det gör ju så jävla ont! Försöker ignorera det så gott det går, men nu går det inte. Hela dagarna gör det fan skitont så in i perkele hela tiden!
Missförstå mig rätt nu. Jag älskar att vara gravid. Det gör jag faktiskt. Älskar nästan allt med att vara gravid.
Men den här smärtan... måste den...
Finns det tabletter kan man ta?
Blä.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Följer hängivet din blogg varje dag.

Angående tabletter har jag hört att citodon (paracetamol + kodein),receptbelagt, i vissa fall kan användas. Fostret ska tydligen inte kunna påverkas av morfinet då det saknar ett enzym. Kolla med läkare.

Annars är vetekuddar och fokusering på annat (film, ljudböcker etc) bästa tipset.

Hur går det med färdtjänsten?

/Envis

Anonym sa...

försök laxera och börja ta lactulos...om du inte redan gör det, det e som emn sirap som gör att det blir mjukare för tarmarne...men troligtvis använder du nog redan det. FDlytande kost kanske??

L

Ganska lagom tjej sa...

Åh vad skönt att höra! Verkligen glad för din väns skull. Hoppas dina smärtor lugnar ner sig. kram!a

Anonym sa...

Synd du har så ont!Nu är det ju tack o lov så kort tid kvar, tänk om ngn vecka bara...då ska du ut o köra vagn!! Visst är det häftigt.. o ofattbart? Det tar sin tid o smälta! Ha en fin helg o hoppas det onda inte blir för ont! Kram Maggan

Ewa Ärlebarnt sa...

Hej Jonna!
Du ska få ett knep till krånglande mage. Gott också, ät många "halstabletter" som heter Extra. Det är laxerande, faktiskt. Lilla rode blir jättelös.Ja, jag med. Testa, kan vara värt det. De finns i bla vildabär, citron, lakrits. Kram

Imsavimsa sa...

Din nätvän...får hon progesteron för att förhindra missfall? Jag fick en kraftig blödning när jag väntade trean i v. 14 pga progesteronbrist.

Läkaren sa att det var försent att ge progesteron men att vid nästa graviditet skulle jag påminna om att få progesteron utskrivet tidigt.

Ulrika sa...

Hejsan! Jag har hört att om man har problem med mage o tarmar så ska Panodil vara bra. Kämpa på och Lycka till med "bebben"!! Nu är det inte långt kvar!! Det klarar du!!

Anonym sa...

Drick ett glas vatten i timmen, ät päron och kiwi tills du storknar och massera punkten mellan tummen och pekfingret=)Linda