söndag 4 januari 2009

till sist

Läs Ronnie Sandahls mycket läsvärda text idag!

God natt och sov gott.

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Tack för länken!

Anonym sa...

Bra text, tack för tipset. Dom är verkligen obehagliga. Såg en video där de sextrakasserade en ung kvinna och man såg verkligen hur obehagligt hon tyckte det var. Precis som på högstadiet ska unga tjejer sextrakasseras - och det ska vara "roligt". Och sen ökar den psykiska ohälsan hos unga kvinnor. Men det är så, att vissa människor tycks sakna en form av intelligens och social kompetens, empati. Är ett snäpp eller många närmare den känslokalla psykopatin på skalan alla ligger någonstans på. Världen borde börja uppskatta empatin mer då andra intelligenser inte är värda nått eller samhällskonstruktiva utan den.

Öländskan sa...

Fy för faan vilka problem de där slynglarna måste ha. De vet inte vad de ställer till med. Usch vad jag gamla människan blir upprörd.
Jag skickar varma kramar till dig och Marcus och Mini

Josefine sa...

Det var det bästa jag läst på mycket länge! Alex blogg var rätt skoj på den tiden han gjorde elaka påhopp på anonyma människor han studerat på stan, men nu har de passerat gränsen. Det är helt enkelt inte roligt länge, men mobbare har alltid - när vi gick i skolan, på jobbet, i umgänget, bland grannarna - ursäktat sig med "Det var ju bara på skoj!". Det är inte upp till mobbaren att bedöma om det är mobbing eller inte, det är offrets upplevelse och offrets känslor som avgör vad det handlar om.

Vonkis sa...

Dra på trissor vilken bra text! Han är bra den där Ronnie. Och vad starkt av honom att skriva så om sin egen arbetsgivare.

Jag jobbar som lärare och blir så fruktansvärt frustrerad när samma beteende som vi i skolan har i uppgift att motverka lyfts fram och snudd på hyllas i riksmedia. Vi skulle aldrig någonsin acceptera att någon elev betedde sig som de där bröderna.