lördag 31 januari 2009

växande hörn av hopp

Redan en ny dag egentligen (och bara en från 37+0). Men eftersom jag sitter här och ännu bara håller på och avslutar den gamla, får vi låtsas att vi är inne på den 159:e fortfarande.
Denna förbaskade förkylning som jag ett bra tag vägrat tillträde till kropp min har lyckats smita in på något sätt. Har varit riktigt hängig idag. Dock ingen feber, men då går jag ju på en liten alvedondos mest hela tiden.
Hursom så ska jag fortsätta vägra och ignorera så gott det går. Kanske fattar den vinken och sticker till slut.

Idag var vi en sväng till Babyproffsen (inte så smart med tanke på snuvan) och köpte ett babyskydd att ta hem bebis i. Kändes häftigt och samtidigt jättekonstigt och oerhört... ja nästan övermodigt och lättsinnigt att bära hem kartongen. Som om vi kaxigt förutsätter att bebis ska med från BB. Vi hoppas ju såklart stenhårt och försöker också lite självsäkert tro att nu ska det banne oss faktiskt gå bra med. Fast samtidigt vågar vi inte riktigt gå hela vägen som att tex packa upp lilla liggdelen och kvittot har vi lagt i ett bra ställ, ifall... ett fruktansvärt ifall. Det där ifallet gillar jag inte och det stör så väldigt i alla andra goda och fina tankar om framtiden som just nu bör tänkas.
Hörnet av hopp växer sig åtminstone allt större med ännu ett lådtillskott och det är väl en väldigt god konkret "gärning" hos oss.
På tisdag kommer mina föräldrar som ska hjälpa till att rensa lite där och sprida det vackraste av hopp även till andra ställen. Ser mycket fram emot det! Då kommer också vagn och vagga och även om det nog blir väldigt tufft med massa färdiga förväntansfulla möbler och ting i hemmet (ifall) så känns det ändå som en mycket viktig del i min positiva uppladdning.

Nu ska vi lägga oss Mini och jag. H*n är en kvällsmänniska liksom mamma och buffar järnet medan jag tuggar nattmacka.

God natt och varma kramar.

25 kommentarer:

Mian sa...

Helt otroligt! Jag har följt din blogg sedan slutet av 2007 och blir så glad nu när jag läser att ni närmar er förlossningen. Håller både tummar och tår för er, och ser fram mot att läsa om ert första möte med Mini. Lycka till inför förlossningen!

Cissie sa...

Jag har sett vagnen, den är såå fin :-) Klart bebis ska ligga i den! *tummar* Vilka linslusar ni är!! Såg er i Hemmetsveckotidning(var det den? svärmor visade, kommer ej ihåg) Önskereportage, inte illa!!! kramar till er

Anonym sa...

Jag skickar in några puss på näsan hälsningar och säger med säkerhet att det kommer att gå så bra så. Nu har du kommit så långt och allt såg bra ut så ingenting kommer att hända den där lilla skrutten. Bara din förkylning släpper annars kan det kanske bli besvärligt vid snittet. Kram från blivande mormor.

Anonym sa...

Är säker på att alla som väntar på en bebis tänker sådär...ifall! Ert ifall ekar lite starkare såklart...men nu är det faktiskt verklighet!! VÅGA TRO DET NU!!!! gogo!!!

Annicapannika sa...

Men Jonna... vad härligt att din hög av hopp växer hela tiden!! Klart att det är svårt att tro att det faktiskt ska gå hela vägen denna gången, men det ska det! Kommer själv ihåg att det var väldigt svårt att packa upp alla grejer, min man tvingade mig till slut. Men man gör väl allt för att skydda sig själv antar jag! Så gör i nog alla i vår lilla skara, vi som har en egen ängel.

Men låt nu din mamma och pappa härja fritt på tisdag! För klart att det ska vara färdigt när ni kommer hem med bebis sen, för det ska ni!

Inte många dagar kvar nu....
Kram, Annica

Birgitta sa...

Jonna! Herregud, känner mig, som en blivamde mormor! Med spänd förväntan!
Hoppas förkylningen ger med sig!
Kramiz

Anonym sa...

Har följt både dej och marcus i nåra månader nu,vill bara passa på att önska er stort lycka till!Ja tror och hoppas att allt kommer gå bra me mini :) snart snart snart...

Tessan sa...

Åh vad jag känner igen oron i det här inlägget. Kan bara säga att sannolikheten att nåt ska gå snett nu så här nära målsnöret är näst intill obefintlig. Du kommer få hålla en sprallig liten mini väldigt snart och han kommer vara pigg och kry. Bara några dagar kvar nu. Njut! Kram

Anonym sa...

God Morgon !

Fortsätt med uppladdningen och njut inför det som komma skall.

Till Marcus !!

Citat ur DN idag 31 januari 2009:

Tack SR, för ett gripande program.

Jag skattar min lycka (10 på en skala 1-10) att jag lyssnade till SR:s program "Karlavagnen förra fredagen. Människor, inklusive programledaren, bjöd på sig själv till hundra procent, ibland blev det gripande.
Tack för detta avbrott i tillgjordheten i etermedierna. Åter bekräftades, att när människor bjuder på sig själva, då känns det bra.

Stig Östlund, Sundsvall

Ha en bra helg !!

Många kramar från Farmor/Mormor

Malinka sa...

Grundförutsättningarna för Mini är ju helt annorlunda än för hens syskon. Hen är kontrollerad och övervakad och ligger i en livmoder vars problem – vad jag förstår – är åtgärdad.

Så klart att ni ska ha hopp, stora hopp! Men som naturlig pessimist förstår jag det där lilla ifall som smyger omkring huvudena på er.

Men det kommer att gå bra!

Anna sa...

Hej!
Allt kommer att gå bra, och ni kommer att få med er en alldeles underbar bebis hem!
Själv sitter jag här med bebis fullt bökande i magen, är i v.29. Lyssnar på barnskivan som vi fått av bm, så det är full fart! sötis
<3
Haf följt din blogg nu ett bra tag, och jag önskar er bara all lycka, ni verkar så goa!!
Kram från Anna

Susanne sa...

Jobbigt med förkylning just innan bebis kommer. Jag blev också förkyld just innan jag födde min dotter, jag som ALDRIG annars är sjuk. Det var så typiskt, men det gick bra ändå. Bara jobbigt med hosta när man var öm här och var ;-)
Önskar er all lycka nästa vecka!

Mette sa...

Jag tror att det kommer att gå galant och att du snart har lille Mini i din famn och kan ligga och lukta på h`n.
Kram Mette

Tina (Prematurbloggen) sa...

Jag hoppas med er Jonna. Det här är så stort så det finns inte ord för det. Kram!

Anonym sa...

Jag skulle vilja vara en lite fluga på väggen under snittet på torsdag (kanske inte finns flugor i de rummen) men jag skulle vilja se er glädje när ni får levande, skrikande bebis! vill du dela med dig om mer detaljer om snittet vad gäller tid så att vi alla kan skänka er en tanke vid det fantastiska ögonblicket?

Anonym sa...

Är också en "OM bebis kommer med hem"människa.

Jag går tom hos psykolog för att jag tänker för mycket på OM EVENTUELLT om jag har EXTREM TUR så får jag med mig en bäbis hem.

Jag vill shoppa som en tok...men vågar inte.

Anonym sa...

Jag slank in här en sväng (det var längesen sist) och inser att det snart är dags för Mini att komma ut till er! Så underbart!!!

Jag vet hur det är att växla mellan att vilja boa för fullt och ibland bara bli arg på att man skruvade ihop spjälsängen och köpte vagn "ifall"...

Kram på er! Jag håller tummarna för fullt fr.o.m nu ända tills jag läser att Mini ligger och snusar i er famn!

/Anna med 3 på jorden och 1 i himlen

L sa...

Hej Jonna!
Vill så här dom sista dagarna önska Er all lycka inför förlossningen.
Givetvis så går allt bra, och som jag skrev en gång så vet jag vad det blir ;-)
Tro Hopp och Kärlek kommer man långt med, och det har Ni båda så det räcker.
Var rädda om varandra Du och M och sprid Eran kärlek till den lilla när det är så dax.
Kramar från Kellingen på ön

CandyQueen sa...

Jag kikar in här varje dag, många gånger varje dag... Jag läser och glädjs för varje dag som går. Jag håller mina tummar så hårt att dom nog går av snart. Jag hoppas och önskar er allt gott med prinsen eller prinsessan som kommer snart!!!!
Många KRAMAR till er!

emmy sa...

jag vet inte om du har hört låten "skymtar för en stund" med Sara Isaksson. Om du inte har hört den så lyssna NU! Den är fantastisk. Jag gråter och tänker på er när jag hör den!

Ett Nytt Liv sa...

Jag räknar ner till samma datum som du! Den 5/2 ska jag på ultraljud. Håller tummarna för oss båda att det blir en fantastisk dag!

Carina sa...

Absolut inte kaxigt att köpa babyskydd, man måste ju våga tro på att allt blir bra. Nu har ni kommit så långt och mini verkar ju må bra, som han håller igång. Och den där förkylningen du har be den dra bara, säg vänligt men bestämt att du får ursäkta mig men jag har lite annat att göra.

Kram

Vita Stunder sa...

Hoppas att du känner dig piggare idag Jonna! Vila så mycket du bara kan och jag gör mitt allra bästa för att sudda ut det där ordet 'ifall'.

Mini kommer att komma med er hem från BB. Livslevande.
Tillit! Tillit! Tillit!
Det är bra att ni gör det på ERT sätt, i ER takt - men att följa med er hem, det kommer h*n att göra! :)

Stor krya på dig kram!
från Anna

Annicapannika sa...

Ifall du behöver lite underhållning så kommer det här :-) Förvisso barnprogram men i alla fall jag skrattar så jag gråter!

http://se.youtube.com/watch?v=F5KdGLrXV2Q&feature=related

/Annica

Emma sa...

Jag är pirrig för eran skull <3