fredag 23 januari 2009

dag hundrafemtiotvå -

Fredag och nästan helg. En hel helg med Marcus hemma. Tjohoo! Efter helgen börjar nedräkningen från 10. Helt sjukt och samtidigt så underbart.
Försöker att inte stirra mig blind på det som förhoppningsvis är kvar utan istället att fortfarande glädjas åt det jag har lagt bakom mig, vilket är många, många, långa dagar.
Jag ska från nästa vecka börja ladda rent mentalt på förlossningen med. Vågar inte riktigt än ta det till mig. Läser lite försiktigt det jag kommer åt men har svårt att se mig själv ligga där. Hade en förhoppning om att jag skulle få lite lugnande piller före själva snittet, men det går tydligen inte så jag måste hitta lugnet på annat sätt. Tar det nästa vecka som sagt.

Idag ska jag ha roligt igen. Har ännu inte börjat projektet och det kändes ett tag som att det skulle bli svårt att genomföra när jag upptäckte att jag inte fått min sjukrsättning. Hade det faktiskt lite på känn. Att det skulle strula. F-kassan tycker säkert att det är dags att skicka mig på jobbsök eller annat och att jag nu har "latat mig" tillräckligt. Jag får avvakta och se om jag hör nåt nästa vecka och tills dess leva på smulor.
Det är inte roligt att vara fattig, framförallt inte inför en älskad liten bebis ankomst. Finns ju så mycket jag skulle vilja köpa, framförallt nu när jag är på gång med min positiva, mentala uppladdning. Och så finns det inga pengar. Blä. Men det fixar sig. Lite segt bara.

Medan jag sitter och skriver kommer det med alldeles för jämna mellanrum starka förvärkar och stör. Det flimrar för ögonen och jag kan inte andas. Aj aj aj vad ont det gör. Inte ge upp nu tappen. Lite till. Bara lite till...

Får lägga mig och hoppas de ger upp efter bricisintag.

Ha en bra dag nu och glöm inte att ha kul!

12 kommentarer:

Ewa Ä sa...

Hej Jonna!
Jag ger inte något för idiotkassan ( får man kalla dom så?). Det är i Sverige förbjudet med aktiv dödshjälp, ändå tillåts f-kassan att utföra det dag ut och dag in. De trycker ner människor i botten tills man inte orkar resa sig igen. Fast det är väl bra, eller?! Då kan man ju gå ut och slå sig för bröstet i tidningarna och hurra över att sjukantalet sjunker. Näe, helt fel, sjukantalet sjunker inte! Bara de som inte får ersättning längre från f-kassan. Hoppas du får dina pengar att din efterlängtade resa till ikea blir av. Njut av helgen med Marcus. Jag själv är gräsänka med barn och ska se hur går för Marcus i på spåret. Du vet väl redan hur det gick, hehe.

Annika sa...

Hoppas att förvärkarna släpper snart och att det bara är förvärkar det handlar om!!!!! Tänk - inte många dagar kvar nu. Inte många alls. Nu är det nog faktiskt dags att fokusera på förlossningen (snittet). För det är ju så - att om något skulle gå fel, vilket det naturligtvis inte kommer att göra måste tilläggas så kommer du bli lika ledsen oavsett om du låtit bli att förbereda dig eller inte. Fokusera på att du har en LEVANDE, UNDERBAR BEBIS därinne. En bebis som snart är här!!!!!!

bambi sa...

Du har inte möjlighet att få lite akupunktur eller så innan snittet? Det är väldigt lugnande och avslappnande!

Malinka sa...

En två-gånger-akut-snittad hittills tyst bloggläsare kan tipsa om att tänka på det här före snittet:

När barnet är utplockat kommer de troligen först gå iväg en bit med henom för att kolla att allt är OK (läkare undersöker). Bli inte rädd då, se bara till att Marcus fattar att han ska hänga med barnet och inte med dig. (Fast det brukar personalen se till.) När allt är konstaterat vara bra, så får du hälsa också en kort stund innan (troligen är inte säker på vad som är standard) Marcus och bebis går iväg för att få kläder etc.

Du kommer att ligga kvar en bra stund medan de syr igen dig. Var beredd på det. Prata med narkosläkaren bredvid dig, lyssna på vad läkarna som syr skvallrar om. Sedan kommer du att bli uppkörd på uppvaket, där de kollar att du slutar blöda ordentligt och att dina värden överlag är bra. Om de inte självmant ser till att Marcus och bebis kommer efter så snart de är klara, för liv så att de kommer! Det är bra för livmodern att få igång amningen (eller få igång försök till amning). Och det är förstås trevligt att få bekanta sig med sitt barn. ;-)

Men var beredd på att ni kommer att vara separerade en stund. Och att pappan ska följa med barnet!

Anonym sa...

Hejsan, måste bara säga att jag verkligen beundrar dig. Också måste jag fråga vad är abdominellt cerklage för något? Jag hoppas inte du tar illa upp av min fråga och jag förstår om du inte vill svara. Jag önskar dig all lycka. Många hälsningar från catis.

Anonym sa...

Hallå!
Var inte orolig för k-snittet. Det gör inte ont och inte efteråt heller (kunde i och för sig inte sova på magen de första nätterna) Jag/Vi hade en underbar o lycklig dag. Pratade med allt o alla under operationen. Gav vår kamera till en praktikant som var med så vi har jätte många bilder!

Lycka till o kram från Kaisa

Petronella sa...

Trots att du taggat inlägget med "oro" tycker jag mig ana en härlig optimism som genomsyrar alltiop, härligt:D

Go Finnjonna! Heja heja!

mrsjones sa...

hoppas förvärkarna avtar efter vilan. F-kassan..helt sanslösa..finns inga ord för hur dumma de kan vara! Hoppas det löser sig.

Så nära du, fokusera på mini och stäng ute dumma F-kassor och annat.

Nära för oss också nu..var tom öppen lite idag..hjälp. På tisdag annars.

Trevlig helg
kramar

Anonym sa...

Hej! Vill bara skicka en stor lycka till-kram nu när det börjar närma sig. Är säker på att det kommer att gå bra för er! Sitter här själv med min lille son på 2 månader och myser. Om ett par veckor kommer du att göra detsamma:)
-Erika Lövgren

Anonym sa...

Hej! Ville bara säga att jag inte heller fått pengar från f-kassan idag. Men jag gick in och kollade. De kommer den 26, hoppas så är fallet för dig också!
Kämpa på de sista dagarna nu, heja tappen!

Anonym sa...

Jag ser en massa såna grejer på jobbet (bevakar väl fk-pengar av olika slag för sisådär 20 personer varje månad) och har lite undrande upptäckt ett problem med både sjukpenning och bostadsbidrag (anar att det inte är sjukersättning du har utan sp?). Idag drällde äntligen bilden av betalningar in så det borde innebära förseningar som verkar lösa sig i nästa vecka. Sp brukar utbetalas 25-26-27-28 tror jag (per födelsedatum) och för de tidiga datumen kommer det förmodligen efter om det infaller helg

skarv sa...

Du Jonna Ikea står kvar...fast ändå rätt GÖTT att få spänna loss med barnvagn på IkeaTänker på er och håller tummarnalena Korall Motala