måndag 24 mars 2008

däppt och snorig

Har varit halvkrasslig i... få se nu ett, två, tre, fyra, fem dagar i dag räknat. Ont i kroppen, halsen, öronen och sedan igår snorig så jag tror nåt allvarligt läcker i huvudet på mig. Men ingen feber. Inte ens i närheten. Brukar vara bra på att veta när tempen går upp och har ett flertal gånger segervisst lagt mig i sängen och stoppat in plastpinnen i munnen. Men nej. Ingenting visar den. Glad borde jag väl vara av det, men ingen feber - ingen rättighet att ligga och krya mig. Jag vet, knäppt som sjutton, men så känns det. Istället har jag hoppat uppe och gjort massor hela påsken. När jag egentligen bara kunde ha tagit det lugnt och koncentrerat mig på att bli frisk. Fast ja just det, jag är ju inte sjuk. Och nu är det hursom försent, ett årsmöte imorgon och ett gäng skådisar att släppa in inför onsdagens föreställning. Fan.
Säkert psykosomatiskt det hela. Även om ryggont och spända axlar mer låter som ett klassiskt resultat av psykisk stress. Fast man börjar ju undra... Nej, går ändå inte på det. Då borde det ha startat tidigare, nu började halsen krångla i och med att påskledigheten knackade på. Säkert nån ilsken bakterie som jävlas nånstans. Ska försöka döda den med vitaminer och starka halstabletter. Kill kill kill.
Nu får jag fortsätta försöka somna, en alldeles för bekant liten övning, som jag vid det här laget borde vara mästare på.

3 kommentarer:

Elin i Björken sa...

Tips mot ont i halsen:

Turkisk peppar!

Jag inbillar mig att man fräter bort bakterierna...

Anonym sa...

Har en kompis som hävdar att inget är så bra som ingefärs te när man har ont i halsen... Själv får jag inte ner det utan att bli rejält illamående men du kanske uppskattar det mera? Kanske är värt ett försök... Annars, krya på dig!

finnjonna sa...

Tack för tipsen! Älskar både turkisk peppar och ingefära! Gör ju inget om det smakar gott att bli frisk :-)